7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 8.týdne

Dorostenecké extraligy měly pauzu. Kadetky si tak zahrály kraj žen, žákyně naopak bojovaly o postup na mistrovství České republiky na Českém poháru. Žákyně D odehrály turnaj v minivolejbalu. Jak se všem týmum dařilo naleznete v článku.
 
  
KADETKY-A:  1. kraj žen
 
25.2. 09:30 VK KP Brno
- Gym. Šlapanice 2:3 (23,-13,21,-21,-11)
25.2. 11:30 VK KP Brno - Gym. Šlapanice 3:0 (19,13,20)
Komentář:

První utkání přineslo vývoj jako na houpačce. Poté co kadetky zvládly první set naprosto propadly v prostřední pasáži toho druhého. Selhávaly útočné kombinace, pauzu si také vzala přihrávka. Naproti tomu Šlapanice tvořené absolventkami gymnázia předváděly pohledný a odvážný volejbal. Třetí a čtvrtá sada si byly podobné, vítězem se jich stal však někdo jiný. V tie-breaku kráčely kadetky za vítězstvím, otáčely jej za stavu 8:6, poté navýšily skóre na 11:8. V tento moment přišlo útočné kóma. Hráčky již přes kvalitní obranu soupeře nezaznamenaly ani bod a vítězství připadlo hostím.

 Druhé utkání mělo naprosto jiný charakter. Šlapanice jakoby se uspokojily z jedné výhry, naproti tomu kadetky se dokázaly motivovat pro vítězství. Rázem byl na hřišti mezi týmy rozdíl třídy a domácí vítězství na světě.

 Komentář trenéra: V prvním utkání jsme se trápili. Nešlo nám to středem, nezahrála nejlépe Míša Klimešová, trápila se Klára Střížová. Už vůbec se mi pak nelíbila SImona Haluzová. Celkově jsme byli vlažní a unavení. Tie-break jsme si však pokazili naprosto sami. Bál jsem se o kondici, tu jsme ale prokázali ve druhém utkání. Najednou jakoby vše šlo. Všechny náhry byly o 70% lepší, útoky důraznější a smysluplnější. z momentu na moment jsme začali permanentně blokovat trojblokem, procitli jsme nad obranou. V ten moment jsme již nemohli prohrát. Soupeř byl pod tlakem, činilo se konečně také naše libero. Za druhé utkání pochvala všem hráčkám.   

                                                       (Erik Nezhoda) 
 


 
 

ŽÁKYNĚ-A:  Český pohár žákyň - I. finálová skupina (Bílovec)

3 .místo
Komentář:

 

1.zápas KP : Liberec (1:2) Byl to náš první zápas v turnaji a tak jsme do toho daly všechno. Sice jsme na konec prohrály, ale předvedený výkon byl překvapivě dobrý.

 2.zápas KP : Frýdek-Místek (2:0) Tento soupeř se nám v posledních dvou kolech nedařil porazit, ale tento zápas vše změnil. Do soupeře jsme najely a rozdrtily ho. Toto vítězství nám udělalo asi největší radost.

3.zápas KP : Olymp Praha (2:1) Do tohoto zápasu jsme nastoupily s odhodláním vyhrát, ale bohužel nám nepřálo slunce a vyloženě nás oslňovalo a my jsme většinu herních činností dělaly na slepo. Naštěstí po otočení stran jsme druhý set celkem hladce vyhrály a třetí set jsme soupeřem vymetly podlahu.

4.zápas KP : Příbram (2:1) Příbram měl být papírově nejlehčí soupeř, ale my se přizpůsobily jeho hře a nechaly to dojít do tie-breaku. Díky bohu jsme vyhrály, ale na tento výkon všechny rády zapomeneme.

5.zápas KP : Sokolov (2:0) Pro změnu toto měl být nejtěžší soupeř, ale my na ně vlítly a rozdrtily je skoro bez námahy. A pro ty neinformované Sokolov byl absolutně nejlepší a s námi měl teprve druhý prohraný zápas v sezóně.

6.zápas KP : Prostějov (0:2) Proti Prostějovu jsme byly odhodlané vyhrát, ale nepovedlo se. Po prvním setu, který jsme dotáhly od stavu 16:23 na 24:23, ale pak ho po dlouhých bojích prohrály 30:32, to ještě vypadalo nadějně, ale v dalším setu jsme přestaly hrát a soupeř nás lehce udolal.

7.zápas KP : Olomouc Do tohoto zápasu jsme bohužel nastoupily s vědomím, že stačí uhrát set a budeme 3., ale nepovedlo se. Předváděly jsme neobvyklé chyby a nechaly jsme soupeře dělat si co chce.

Hodnocení celého turnaje: První finálový turnaj jsme zvládly a uhrály skvělé 3.místo. Pokládáme to za velký úspěch, ale vzhledem k našim výkyvům to nebylo zas až tak úspěšné. Celý turnaj jsme se potýkaly s přihrávkou a hrou v poli. A naše jindy velmi úspěšné podání, jsme často kazily a vůbec jsme byly celý turnaj všechny zaražené. Doufáme, že do dalšího turnaje nastoupíme líp připravené a předvedeme lepší výkon. Držte nám palce. Celý tým Žákyň „A“


KP Brno  - Liberec 1:2
    - Frýdek Místek 2:0
      - Olymp Praha 2:1

- Příbram 2:1

- Sokolov 2:0
- Prostějov 0:2
 - Olomouc 0:2




ŽÁKYNĚ-D: MINI volejbal 

26.2.
Minivolejbal

Komentář:

Dnes na minivolejbale bylo celkem v modré skupině 28 družstev. Hrály jsme celkem 8 zápasů. Z toho jeden prohrály .Všechny zápasy jsme zvládaly v pohodě až na Sokol, který nás porazil o 3 body. Poslední zápas jsme hrály o 5 až 6 místo proti holkám z E. Ty jsme porazily, takže jsme skončily na 5. místě. Na prvním místě byly kluci s Přímětic, na druhém místě Drásov a na třetím Sokol. Příště se musíme víc snažit, bojovat a více si fandit.

Kiki a Peťa


  

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT