7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 10.týdne

 Kolektivy mládežnických družstev finišují ve svých soutěžích. Jak se jim dařilo, v minulém týdnu se dovíte v tradičních komentářích jednotlivých hráček.

 

 

 

 

 

JUNIORKY-A:  Extraliga juniorek - skupina I.

9.3. 18:00 Olymp - VK KP Brno 3:0 (23,25,23)
10.3. 10:00 Olymp - VK KP Brno 3:1 (22,19,-21,28)
Komentář:
1.zápas se nám nevydařil tak jak jsme si představovali, a soupeř nás docela zaskočil, jak dobrým podáním, tak účinným smečem z obou kůlů. I přes to jak se nám nedařilo, jsme se dokázali těsně se soupeřem držet v koncovkách.

 

2.utkání, zvedli jsme se ve třetím setu, když přišla na hřiště Marie Kurkova (nahravačka) a taky jsme tento set obrátili v náš prospěch. Další set jsme se drželi v těsném závěsu za Olympem a koncovku jsme táhly až do 28 bodu, kdy nás docela nehezky zařízl rozhodčí. Ale to je sport.

                                                       (juniorky)

 


KADETKY-A:  Extraliga kadetek - skupina I.

9.3. 20:00 Olymp - VK KP Brno 3:1 (-21,13,20,20)
10.3. 12:00 Olymp - VK KP Brno 3:0 (15,19,27)
Komentář:

Teoretická šance na postup, tak by se dala nazvat situace, ve které Brno zahajovalo úvodní utkání na půdě favorizovaného Olympu. Situace byla složitější, nicméně zadání jednoduché, porazit letos prozatím stoprocentní, leč oslabený tým Olymp Praha na jeho půdě.

Úvod utkání vyšel až pohádkově dobře, soupeř byl donucen využít oddechový čas po pouhých několika výměnách, ve kterých Brno doslova dominovalo. Ovšem ani oddechový čas soupeře na průběhu hry nic nezměnil a i když naše svěřenkyně začaly ke konci setu kupit chyby, jejich vypracovaný náskok už do konce setu odolal. Druhý set jsme nedokázali udržet vysoký standart hry a po dvou „hluchých místech“ na přihrávce jsme set ztratili výrazným rozdílem. Třetí sadu domácí tým získal především zkušenostmi. Čtvrtou, rozhodující sadu poznamenaly dvě nepříjemné události. Ke konci utkání se velmi nepříjemně zranila domácí hráčka, která při pěkně složeném míči do ostré diagonály špatně dopadla na levé koleno a zároveň tak složila své šance na dohrání aktuální sezóny. Druhá nešťastná událost se týkala týmu Brno, který se čtvrtým a závěrečným setem zároveň definitivně umístil za postupovou branou mezi elitní 4 týmy, tedy na páté místo.

Ve druhém utkání tedy už ani jednomu týmu o nic nešlo, oba týmy měly před závěrečným dvoukolem svoji pozici jistou. I proto se sestava Brna od prvního zápasu změnila. Bohužel, opět naše nejslabší stránka byla přihrávka, kde jsme vršili jednu chybu na druhou. Tento aspekt byl rozhodujícím faktorem v prvních dvou setech, které si Olymp s přehledem pohlídal. Nutno podotknout, že naše druhé zkažené podání v utkání přišlo až při dosáhnutí patnáctého bodu ve druhém setu, což je vzhledem k posledním utkáním vysoký nadstandard. Třetí set již byl výrazně vyrovnanější a koncovka napínává. Ovšem dobrý dojem z předvedeného výkonu ve třetí sadě zkazilo několik přinejmenším sporných rozhodnutí, za které si rozhodčí vyslechl nejeden názor přihlížejících fanoušků.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Pohledem asistenta trenéra:

V prvním utkání nás zradila zkušenost a klid, které v kritických momentech postrádáme v průběhu celé sezóny. Druhé utkání Olymp odservíroval opravdu úctyhodně, čímž vznikaly naše velké problémy na přihrávce. Dovolím si tvrdit, že rozhodčí neovlivnil vítěze druhého utkání, ale určil délku druhého zápasu. Zároveň nám druhé utkání pomohlo, k nahlédnutí výkonu hráček, které budou kadetské Áčko táhnout od nové sezóny. Z jednotlivých hráček můžeme vyzdvihnout výkon Kláry Střížové, která se své role v obou utkáních zhostila vcelku obstojně.

 (Erik)

 

ŽÁKYNĚ-D:  krajský přebor starších žákyň-skupina III.

10.3. 10:00 VK KP Brno D
- DDM 0:2


VK KP Brno D - Pohořelice
2:0


VK KP Brno D - Břeclav 0:2
 3.místo
Komentář:
1.zápas jsme hráli s DDM Brno. Zápas jsme bohužel prohráli, i přestože jsme bojovali. V prvním setu nám chvíli trvalo, než jsme se rozehráli, ale po chvíli jsme se naštěstí vzpamatovali a začali jsme dotahovat. Myslím, že jsme hráli dobře. Podání jsme dávali a ani moc nekazili. Útok jsme sice někdy pokazili, ale tak to nevadí. Postavení jsme taky celkem dodržovali, ale na balón zadarmo jsme stáli špatně. Naše největší slabost byla, že jsem si nevolali a nekomunikovali spolu. Holky z DDM Brno měli tvrdší podání i smeč.
(Katka Kadlecová)
 
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Druhý zápas jsme hráli proti Pohořelicím, vyhráli jsme 2:0. Nebyl to až tak těžký soupeř a proto jsme vyhráli. K výhře nám také hodně pomohlo dobré podání. I když jsem nehrála, tak jsem se z tohoto zápasu hodně ponaučila a zápas se mi líbil.
(Kája Svobodová)

Poslední zápas v Krajském přeboru starších žákyň jsme hrály s domácími, tedy s Břeclaví. V prvním setu na nás holky z Břeclavi zatlačily podáním a my si s příjmem nevěděly rady. I tak jsme s nimi měly někdy povedené výměny. Set jsme prohrály a druhý jsme jim nechtěly dát jen tak, zadarmo. I přes naše snažení jsme dělaly nevynucené chyby. Byly na nás již poznat předchozí dva zápasy a tréninkové týdenní volno. Tento set jsme také prohrály. Myslím, že i přes prohru to byl pěkný poslední zápas se staršími žákyněmi.
( Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Šárka Ustohalová )

 

ŽÁKYNĚ-D:  pohár 7.tříd-skupina I.

11.3. 10:00 VK KP Brno D
- Novolíšeňská "A"
2:0


VK KP Brno D - volejbal Brno
2:1


VK KP Brno D - Znojmo 1:2
 2.místo
Komentář:

Do prvního utkání proti holkám z Novolíšeňské jsme vyrazily s odhodláním vyhrát a nechat je ve skupině za sebou. V prvním setu jsme je zatlačily servisem, dařil se nám útok a jednoznačně jsme je přehrály. Druhý set už nebyl tak jednoznačný, holky víc vzdorovaly,chvíly i vedly, ale znovu jsme je nakonec přehrály podáním a skvělým útokem.

(Petra Navrátilová)

 
Druhými soupeři byli kluci VOLEJBAL BRNO. Byli oslabeni (chyběli jim nejlepší hráči), takže pro nás nebylo těžké je porazit. První set jsme je převálcovali. Dávali jsme dobré podání i přihrávka se nám docela dařila. Myslím, že to moc nečekali, proto se předvedli až v druhém setu, kde nás porazili. Nebyli jsme pozorní a nevolali jsme si na balon, to vedlo k třetímu rozhodujícímu setu. To už jsme byli poučeni z předchozích chyb a bravurně vyhráli. Hodně nám pomohla Pacina, která dávala výborné podání a smeč.
(Janča Jašková)

Hráli jsme s holkama ze Znojma. V prvním setu hráli dobře, ale my jsme hráli líp. Moc jsme ani nekazili podání, smeč ani přihrávku, takže jsme vyhráli 25:10. Druhý set jsme se taky snažili, ale začali jsme kazit podání a smeč. Znojmo vyhrálo 25:21... V tiebreaku jsme se prali jako lvi. Chvíli jsme vyhrávali 13:8, ale potom se to zvrtlo a začali jsme nervóznět. Když už to vypadalo, že vyhrajeme, tak Znojmo začalo dotahovat a bylo to 14:14. To jsme už znervózněli hodně, ale pořád jsme měli chuť vyhrát, tak jsme bojovali. Když to bylo 17:17, tak už nám to nešlo tak jako v předcházejících setech a začali jsme kazit příjem a tak Znojmo vyhrálo 19:17... Ale já si myslím, že jsme bojovali co to šlo, fandili jsme, povzbuzovali se, ale štěstí nám nepřálo. Tak příště už je musíme rozdrtit!!!

(Káča Muchová )

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT