7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 12.týdne

 Žákyně A vyhrávají finálový turnaj Českého poháru i celý letošní ročník Českého poháru. Zajímavé komentáře z pohledu jednotlivých hráček a trenérů Vám nabízíme pod tímto článkem. GRATULUJEME!!!

 

 

 

 

 

ŽÁKYNĚ-A:  Český pohár žákyň - finálový turnaj

1 .místo
Komentář:

 

v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; text-align:justify; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Sokolov

Do turnaje jsme nastoupily proti Sokolovu. Se Sokolovem jsme chtěly obhájit svoji minulou výhru 2:0. A to se nám taky podařilo. Do prvního setu jsme nastoupily s čistými hlavami a v plné síle, proto se nám taky podařilo v prvním setu vyhrát v koncovce. Ve druhém setu jsme už nedělaly tolik osobních chyb a díky tomu se nám podařilo vyhrát i druhý set a to 25:16. Z prvního zápasu jsme odešly nadšené a štastné do dalšího zápasu a byly jsme připravené na další soupeře.

(Danuška a Kikina)

Ostrava

Na Ostravu jsme se hodně těšily, až jim změníme výraz ve tváři:)). A povedlo se. Do prvního setu jsme šly s nasazením, vynikajícím podáním a tvrdou smečí. První set jsme vyhrály s přehledem 25:12. Ve druhém setu soupeřky měly trochu větší sebevědomí a my jsme zaspaly, udělaly jsme několik zbytečných chyb, ale pořád jsme byly psychicky a fyzicky zdatnější než soupeř. Druhý set jsme také vyhrály 25:16.

(Vuvu & Týnka :)))

Olomouc

Do zápasu s Olomoucí jsme nastoupily s veselou a bojovnou náladou, protože se nám předchozí den vydařil. První set jsme vyhrály tvrdým servisem a dobrým příjmem a tak skončil 25:10. Ve druhém setu jsme přestaly hrát, nepřijímaly a v závěru se objevila chyba rozhodčího, takže set končil stavem 19:25 pro Olomouc. Třetí set jsme začali esem, ale rozhodčí neměl zapsáno postavení a tak vrátil stav na 0:0. Touto hrubou chybou, nevhodně udělenou kartou a mnoha dalšími ovlivnil set tak, že jsme prohráli 11:15, i když jsme bojovali jako lvi. Toto byla jediná prohra na celém turnaji.

(Pacina a Hrošík)

 

v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; text-align:justify; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Prostějov
Jako 2. zápas v sobotu jsme hrály proti Prostějovu. Nejdřív jsme byly trochu vyděšené kvůli dřívějším prohrám s tímto týmem, ale potom jsme se vzchopily a řekly jsme si, že je konečně musíme porazit.   První set byl velice napínavý, ale vyhecovaly jsme se a navíc nám přálo štěstí, tak jsme ho vyhrály. Do 2. setu jsme vstoupily s velkou touhou po vítězství a se silou z výhry v 1. setu. Holkám se moooooc dařilo a vytřískaly jsme je celkově 2:0 !!!!!!! Zkrátka a dobře: Přišly jsme, viděly jsme, zvítězily jsme a odešly jsme!!!Popis: http://static.ak.fbcdn.net/images/blank.gif
                                                                                                             (Háňa a Dii)

Třebín

Proti Třebínu se nám nedařilo naskočit od začátku 1. I 2. setu. Navíc soupeř slušně tlačil servisem a na síti si také odehrál velmi dobrý standard. Zlepšení přihrávky a přesnost na útoku naštěstí vždy přišly ve druhé polovině setu. Celkem jasný výsledek 2:0

(trenéři)

Příbram

Poslední zápas jsme hrály proti Příbrami. Našim cílem bylo vyhrát 2:0, abychom měly celkové zlato a to se nám povedlo. Po špatném začátku v prvním setu jsme se vzchopily a začaly hrát naši hru. Od poloviny druhého setu jsme soupeře dostaly pod tlak a tím jsme zápas dostaly do vítězného konce. V tomto zápase jsme dobře odpodávaly a tím jsme dostaly soupeře od saka.

(Jolly)

 

Celkově

Celý Český pohár bych zhodnotila úplně skvěléé.. Moc se mi to líblo, hráli jsme dobře, i když jsme někdy měli dobré i zlé chvilky, ale nakonec jsme dali i ten Prostějov. Děkujeme moc Hudy a Vitoulovi za pomoc a panu Markovi Novákovi za skvělé jídlo. Moc hezky strávený výkend a na republice jim to nandáme taky…… ÀLOHÀ..

(Kajka)


VÝSLEDKY:
    KP Brno  - Sokolov
2:0
      - Ostrava
2:0   

- Olomouc 1:2

- Prostějov
2:0
- Třebín
2:0
 - Liberec
2:1
-
Příbram
2:0

 

KADETKY-A:  Krajský přebor žen I.třídy 

24.3. 10:00 Junior Brno
- VK KP Brno B 3:0 (22,29,25)
24.3. 13:00 Junior Brno - VK KP Brno B 2:3 (20,-11,-22,17,-13)
Komentář:
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; text-align:justify; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Základní sestava první utkání: Haluzová, Beránková, Hrabová, Slámová, Klimešová, Vorlová, libero Matoušková, střídaly: Kulhánková, Kraťochová.

Základní sestava první utkání: Kulhánková, Klimešová, Hrabová, Beránková, Kraťochová, Slámová, libero Matoušková.


V přímém souboji o osmé místo mělo družstvo Králova Pole lepší výchozí postavení než Junior, který doháněl jednozápasové manko. Situace se však vyrovnala po prvním utkání, ve kterých Junior rozhodl v dramatických koncovkách druhé a třetí sady. Výkon Králova Pole ovlivnila srážka Vorlové a Klimešové v úvodu první sady, která blokařku vyřadila ze hry. Její místo zastoupila smečařka Slámová, Beránková se přesunula na post diagonální hráčky.

Druhý zápas v úvodu příliš změn nepřinesl. Královo Pole si sice vytvořilo v úvodu nadějný náskok, o který však ještě před koncovkou přišlo, stejně tak jako v zápětí o celý set. Dramatický obrat přišel teprve v druhém setu. Nejslabší činnost – blok se z ničeho nic stal tou nejlepší, zejména obrana Beránkové v zóně dvě přenesl nervozitu na polovinu soupeře. Rozdílem třídy kadetky zvítězily v dalších dvou sadách a přiblížily se na dosah vysněného vítězství. Stopku však vystavila Jarošová, která se přesunula na smeč a oddirigovala čtvrtou sadu ve prospěch Junioru. Finálový tie-break rozhodla pasáž, ve které kadetky obrátily nepříznivý vývoj ze 4:6 na 8:6. Následně navýšily skóre až na 13:9, aby dokázaly, že poslední krok je vždy ten nejtěžší. V neideálním postavení připadla veškerá váha okamžiku na Klimešovou. Ta se prala srdnatě proti vysokému dvojbloku, nakonec také uspěla a přepsala stav na 14:13. Patnáctku zajistil úspěšný blok. Kadetky v zápětí oslavily vytoužený cíl.

Hodnocení trenérů:

(Pavlica) Pokud ne nejdůležitější, tak rozhodně jednu z nejdůležitějších koncovek sezóny jsme zvládli a dotáhli do úspěšného konce, což může být slibným příslibem pro letní přípravu a novou sezónu. Pochvalu zaslouží výrazné postavy obou utkání a to jmenovitě již zmiňovaná Klimešová a libero Matoušková.

(Nezhoda) Dalo se očekávat, že v nepřímém souboji o sedmé místo uspěje Sokol Šlapanice a tak jsme veškerou pozornost soustředili na zisk jednoho utkání, které by nám zajistilo osmé místo a naději na udržení, protože systém soutěží je závislý na prolnutí několika skupin. Plán dostal trhliny již před víkendem – onemocněla Nálezková, poté Střížová i Bárková. Vitoulová a  Hudylivová odjely na Pohár žákyň. Aníčka Kurková má výron.  Hned v úvodu se zranila Vorlová. Veškerá tíha padla na hráčky, které neměly tolik nahráno, které jsou však velice perspektivní a nadějné. Zejména Klimešová v této situaci uspěla na výbornou. Slámová dobře vypomohla na bloku za zraněnou Vorlovou, týmu skvěle zahrála juniorka Lucka Kraťochová připravující se v juniorském béčku. Vůlí jsme Junior v utkání přetlačili. Soupeř hrál výborně, zejména hra Jarošové patřila do jiné ligy. Celý rok se trápíme v koncovkách, vytrápili jsme se také v prvním utkání. Ale to druhé bylo výborné, strašně jsme pracovali v obraně, přiměli jsme se dělat věci správně. Zasloužili jsme si zvítězit a zvítězili. Nebylo to to nejlepší utkání, které jsme kdy sehráli, ale bylo nejdisciplinovanější a vydřené. Vždyť soupeř byl lepší, komplexnější a zkušenější. Po takovémto utkání můžu říci, že tým předvedl maximum a jsem rád, že nikdo neselhal. Některé hráčky si zaslouží pochvalu za své výkony průběžně, Klimešová a Hrabová však předvedly vysoký nadstandard.

 (Erik)

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT