7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 14.týdne

 Kadetky odehrály v soutěži poslední turnaj sezóny. Protože nepostoupily do finálové čtyřky, jejich úkolem bylo obhájit páté místo, na kterém se umístili na konci nástavbové části. Turnaje o páté až osmé místo se zúčastnily týmy KP,  Lokomotivy a VŠ Plzeň a Španělka Řepy. Náše kadetky obsadily konečné 5.místo v Extralize kadetek.

 

 

 

KADETKY-A:  Extraliga kadetek - skupina o 5. a 8.místo

5.4. 12:00 VK KP Brno - Řepy 3:1 (19,20,-22,19)
Komentář:

V úvodním utkání proti papírově nejslabšímu soupeři naše hráčky nastoupily zodpovědně a od úvodu plnily roli favorita. V průběhu druhé sady vypomohla Klimešové velice dobře Bárková, bohužel nastavený trend vydržel v úvodu třetí sady. Brno nezvládlo vstup do utkání a ztráta na Řepy postupně nastoupala na rozdíl deseti bodů. Španielka sice dovolila na samotném konci přiblížení našeho týmu na tři body, samotný závěr však zvládla a v setu zvítězila. Do čtvrté sady nastoupilo KP opět v základní sestavě a set ovládlo. První vítězství bylo na světě.

 

5.4. 18:00 VK KP Brno - VŠ Plzeň 2:3 (16,-19,23,-16,-10)
Komentář:

Tentokrát se jednalo o papírový souboj o páté místo s druhým týmem, který nastoupil v elitní nástavbové skupině. Brno do utkání vletělo velice kvalitním podáním, Tereza Vorlová udělala dlouhou sérii bodů v prostřední části, která v podstatě o vítězství rozhodla. Ve druhé sadě se však soupeř prezentoval zlepšenou hrou a dík kvalitnímu bloku začal významně tlačit na hru Brna. To se již neprosazovalo jako v úvodu, největší starosti měly obě smečařky – Vitoulová s Klimešovou. Třetí set byl jako na houpačce, Brno vstoupilo do koncovky s malým náskokem, který si udrželo, upřímně řečeno však nejvíce zásluhou Plzně, která udělala řadu netypických chyb. Ve čtvrtém setu už bylo na hřišti jedno družstvo. Plzeň v momentu kdy eliminovala kvalitní podání Brna, hrála velice rychlý, kombinační volejbal a královopolské obraně silně zatápěla. V útoku se navíc stále nedařilo podle představ a o tie-breaku bylo rozhodnuto.  Vyrovnaný průběh narušila až změna stran, která přinesla náskok domácí Plzně. Ten ještě narostl dík několika skvělým zákrokům v poli a uhraným míčům, Brno stále nemohlo najít recept na útok. Závěrečný míč utkání poslala Beránková útokem až téměř do zdi tělocvičny a Plzeň oslavovala postup na páté místo. Ne však na dlouho.


6.4. 12:00 Loko Plzeň
- VK KP Brno 0:3 (-15,-12,-19)
Komentář:

Brněnské hráčky čekaly na své utkání až do dvanácti hodin a tak mohly přihlížet malému šoku v podobě prvního utkání. To co brněnský tým nezvládl ve čtvrtek večer, to zvládla s naprostým přehledem pražská Španielka, která výbornou obětavou hrou zdolala plzeňské VŠ 3:0. Toto utkání naprosto zamotalo s pořadím týmů, lídrem skupiny se staly právě Řepy, Brnu se otevřela vidina prvního místa, ale pouze za předpokladu, že zvítězí 3:0 v posledním utkání nad Lokomotivou.

Unavený, smutný tým včetně realizačního týmu jako by byl pokropen živou vodou. Honička v úvodu, poctivé rozcvičení a naprosto pohodová jízda posledním utkáním ukázala, že Brno na páté místo patří. V samotném závěru Brno mírně zahazardovalo s výsledkem zápasu, když se desetibodový náskok ztenčil na pouhé dva body, koncovku však skvěle odnahrávala střídající Haluzová, která konečně prosadila v útoku univerzálku Slámovou. Samotné vítězství však tolik radosti nepřineslo. Za stavu 19:24 si plzeňské libero zranilo koleno, což přineslo do celé tělocvičny smutek. Doufáme, že se hráčka brzy uzdraví!

Brno pomocí Řep obhájilo páté místo v extralize kadetek, což v nelehké sezóně plné změn nakonec znamená malé vítězství celého týmu nad nástrahami této sezóny.

Komentář trenéra: Ve čtvrtek večer jsem byl k hráčkám velice kritický, protože výkon, který předvedly s utkáním s VŠ nepatřil k těm nejlepším. Byla tam řada taktických chyb a individuálního selhání, které způsobilo porážku. Bylo by ale špatné, kdybych hráčky nepochválil za výkon v celém turnaji, protože se opravdu snažily jako tým, jako tým chtěly dokázat, že jim páté místo patří. Individuálně se mi na turnaji velice líbila Hrabová, která za svůj změněný přístup k volejbalu dostala odměnu v podobě vysokého vytížení. Evka Hudylivová si své kvality zcela jistě obhájí na MR žákyň. Celý rok patřila k nejvytěžovanější hráčce a svůj úkol má teprve před sebou. Klimešová rozkvetla z poupátka v hlavní útočnou sílu, spolu s Vitoulovou vytvořily silný útočný tandem. Vitoulová těží ze své kvalitní techniky, pracovitosti a velkého odhodlání. Střížová se lépe poprala s nástrahami nahrávek Kulhánkové za hlavu, opět odvedla v turnaji dobrou práci, ať v základu nebo střídající. Dokonce výborně blokovala, týmu velice pomohla. Katka se svoji vyšší postavou měla s nízkou nahrávkou veliké problémy. Její potenciál využila v samotném závěru turnaje až druhá nahrávačka Haluzová. Svůj standard odvedla Vorlová, v úvodu měla problémy se sejít s Kulhánkovou. Stoupá kvalita jejího podání, v důležitých momentech však stále v činnostech chybuje. Kulhánkovou jsme upřednostnili před Haluzovou v důsledku součtu schopností. Lepší pole, blok a servis nakonec rozhodlo pro ni. Hra nebyla nijak extra dokonalá, ale dostačující našemu aktuálnímu cíly. Haluzová výborně dohrála poslední utkání. Těšil jsem se na účinkování Bárkové, v pro ni důležité chvíli však neuspěla a nepomohl ji ani tým. Beránková dostává svého jména a ráda chodí hlavou proti zdi. Závěr sezóny rozhodně není podle ničích představ, její potenciál je zatím nevyužit. Konečně Matoušková předvádí, že její hra má vzestupnou tendenci, ve svém výkonu stoupá, svoji roli na hřišti začíná chápat a zvládá ji. Vrásky na čele však přináší její koncovky v setech, kde zejména v utkání s VŠ nepodržela na přihrávce a dostala řadu zbytečných es. Jinak by ji nebylo příliš co vytknout. Líbila se mi.

(Erik)

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT