7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 38.týdne

 Mládežnická družstva zahájila přípravu na nový soutěžní přípravnými turnaji. V přiložených komentářích přinášíme zprávu o jejich průběhu.
 

 

 

 

 

 

JUNIORKY-96:  TESTOVACÍ TURNAJ SCM - OSTRAVA

  4 .místo
Komentář:

 

Testovací turnaj juniorek v Ostravě

Tento turnaj jsme neodehrály v kompletní sestavě, Míša Klimešová s Evou Beránkovou se turnaje nezúčastnily kvůli náhlému onemocnění a Eva Hudylivová s Annou Suchou si plnily reprezentační povinnosti.

Pátek 21.9. 2012

            První zápas jsme hrály s kadetkami Olympu. Nedařilo se nám na přihrávce, byl to pomalejší rozjezd. V tomto zápase nám pomohla Šoumen (Anna Suchá), která excelovala svými útoky a „čapačkou“. Soupeře jsme však zatlačily servisem, zvládly jsme koncovky a zápas jsme 2:0 vyhrály.

            Druhý zápas proti Žižkovu, jsme také vyhrály 2:0. Zde nám pomohla Hudy (Eva Hudylivová). Už jsme byly rozehrané, bojovnost byla o trochu větší a zápas jsme zvládly s větším přehledem.

Sobota 22. 9. 20127

            Ráno jsme nastoupily do zápasu proti Plzni, s kterou jsme nepředvedly dobrý výkon. Naše hra byla chaotická a netýmová. Nejhorší byla přihrávka, nedokázaly jsme se domluvit na obraně. Popadalo nám spoustu es a hodně očividná byla i neochota obětovat se, spadnout pro míč a vzít na sebe zodpovědnost. Prohrály jsme 2:0. Po tomto zápase jsme radikálně změnily všechny herní činnosti k lepšímu.

            Další zápas jsme vyhrály 2:0 s Ostravou. Tým jsme už od začátku dostaly pod tlak a hra byla  o mnoho snažší. Zaskočily jsme je naší bojovností a odhodláním zvítězit. Přihrávka byla minimálně o 50% procent lepší, než v předchozích zápasech a obrana na síti též. Organizaci a komunikaci jsme zvládly na jedničku. Toto nasazení jsme si udržely po celý den.

            Ve stejném nasazení jsme odehrály další zápas s Přerovem. O lepší výsledek, nás připravila střední pasáž 1. setu, kde jsme zbytečně chybovaly. Až za kritického stavu, jsem se vzchopily a soupeře potrápily, avšak na výhru to nestačilo. V druhém setu jsme hned na začátku dostaly pár es, která se těžko doháněla. Střed setu se nesl v duchu bojovnosti a chtíče vyhrát a v koncovce nás podpořil dobrý servis Verči Bárkové. Zápas skončil prohrou 2:0, ale za předvedený výkon se stydět nemusíme. Z utkání jsme si každá odnesla spoustu zkušeností.

            Čtvrtfinále bylo posledním utkáním dne a naším soupeřem byla českobudějovická Madeta. Celý zápas byl v naší režii už od začátku a soupeře jsme nenechaly ani nadechnout. Nesmíme opomenout skvělý příjem a souhru útočnic s náhrou. Blokařky si dobře zorganizovaly obranu na síti a výsledek 2:0 byl na světě.

            I přes špatný začátek se nám tento den vydařil a je to pro nás psychická podpora a radost z vítězství do dalších zápasů.

Neděle 23. 9. 2012

V semifinále se nám postavilo reprezentační družstvo kadetek. Úvod byl stejně mdlý a netýmový jako minulý den proti Plzni. Problém byl opět v komunikaci na přihrávce. Ke konci setu se náš výkon zlepšoval, ale dotáhnout velký rozdíl se nám nepovedlo. Do druhého setu jsme od začátku nastoupily bojovně a s chutí hrát. Každá si plnila své povinnosti a výborně fungovala komunikace. Tímto jsme doslova reprezentaci „přejely“ 25:10 a první set jim vrátily. Tie-break byl vyrovnaný, ale naše nevynucené chyby, které soupeř nedělal výsledek rozhodli - prohráli jsme 15:13.

V utkání o 3.místo jsme proti Ostravě začaly úplně stejně - špatná přihrávka a pole, málo komunikace. Probudily jsme až za stavu, kdy soupeř vedl asi o 8 bodů a ztrátu už jsme nedotáhly do vítězného konce. V druhém setu jsme se tahali o body, ale koncovku jsme si vybojovaly. Čekal nás 2. tie-break. Výkon byl vyrovnaný, dobře jsme servírovaly a soupeře tlačily od sítě. V koncovce nám selhala obrana na síti a set jsme prohrály stejně jako v semifinále 15:13.

(JUNIORKY 96)


  VÝSLEDKY:  
 
    SG LD Brno  - Olymp Praha KKY
2:0
      - Sokol Žižkov
2:0   

    - Slavia VŠ Plzeň
0:2

    - Ostrava
2:0
      - Přerov
0:2
       - Madeta ČB
2:0
       - RD 96
1:2
      -
Ostrava
1:2

 

KADETKY-98:  TURNAJ BŘECLAV

  4 .místo
Komentář:

 

Kadetky 98 se v Břeclavi umístily na 4.místě, když v turnaji podlehly těsně jen juniorkám z Junioru Brno 1:2.

KP:Znojmo kadetky 3:0

V 1. utkání nás čekal stejně starý soupeř ze Znojma. Hned od začátku utkání jsme vedli a soupeř se ani v jednom ze tří setů nedostal na 15 bodů. Naše jasná převaha na podání v podstatě nepustila utkání do volejbalového souboje a následovalo poměrně jednoduché vítězství. Na liberu měla premiéru Pacina, která tento post zvládla na výbornou a mohla by zde hned nastoupit i v mistrovském utkání.

KP:Junior Brno juniorky 1:2

Hned po lehčím prvním utkání jsme narazili na staršího a zkušenějšího soupeře. V prvním setu jsme se nedokázali solidně srovnat s přihrávkou a celkem jasně jsme prohráli. Ve druhém setu již bylo pozitivně přihráno. Soupeř trošku vypadával z koncentrace a množstvím nevynucených chyb nám daroval 2.set. Třetí dějství bylo nejpohlednější  na celém turnaji. Obě družstva se přeháněla ve špičkových výkonech ve všech herních činnostech. Soupeř si sice vybudoval náskok 14:8, ale bezchybnou hrou a účinným podáním jsme zvládli vyrovnat. V koncovce se projevila naše menší zkušenost a soupeřky zaslouženě vyhrály 25:22. Tato porážka nás stála postup do skupiny o 1.-3. místo.

KP:Boskovice 2:0

V 1.setu jsme zkoušeli jiné sestavy. Nedařilo se nám kvalitně zakládat útoky. Se zakončením to bylo podobné. Setem jsme se protrápili k vítěznému konci. Ve druhém setu se prostřídala sestava. Odezva byla v přesnosti. Po výkonnostních výkyvech ale nakonec celkem jasná výhra 2:0.

KP:Junior Brno kadetky 2:0

Tohoto soupeře jsme k ničemu nepustili. Na liberu se ukázala celkem slušně Vuvu. Bezchybné řešení míčů „zadarmo“, perfektní souhra na síti a za půlhodinu bylo hotovo 2:0

(KADETKY 98)


  VÝSLEDKY:  
 
    VK KP Brno  - Znojmo KKY
3:0
      - Junior Brno JKY
1:2   

    - Boskovice JKY
2:0

    - Junior Brno KKY
2:0

 

MČR v Minivolejbale,  Ostrava 15. - 16.9. 2012

  2 .místo a 8.místo
Komentář:

 

Barevný minivolejbal si za krátkou dobu získal již svoje místo v českém a moravském volejbalovém světě.  V rámci kvalifikace na ME mužů proběhl v Ostravě finálový turnaj minivolejbalu, kterého se zúčastnili malí volejbalisté z celé republiky od 6 do 12 let. V nejstarší kategorii, modrých, jsme měli 2 zástupce. V kategorii červených, zelených, oranžových a žlutých týmů jsme se  bohužel, neprezentovali.
Obě družstva "modrých" děvčat byla složena z hráček ml. žákyň D. V jejich kategorii soupeřilo 45 týmů rozdělených do 7 skupin.  Páteční utkání rozhodovala o nasazení do bojů o celkové umístění.
Družstvo "D" ve složení Petra Navrátilová, Terka Hela Helánová, Kristýna Týna Polická a Verča Šikrálová nenašly první den v šesti utkáních přemožitele a do nedělních záverečných bojů se dostaly do 1. skupiny, kterou tvořilo sedm vítězů jednotlivých skupin. Družstvo "E" ve složení Barča Neterdová, Lucie Miči Mičánková, Natálie Naty Neradilková a Lucka Podsedníková díky jediné porážce skončilo v základní části bohužel, druhé, a tak jej v neděli čekal boj o celkové umístění ve druhé skupině. 
Nedělní utkání nám pak vedle napětí, povedených volejbalových momentů přinesla hodně radosti. Družstvo D skončilo  druhé za vítězným týmem z Loko Plzeň, se kterým prohrálo v dramatické stiačce 15:13, a družstvo E svou skupinu vyhrálo.
Celkově tak děvčata v rámci své kategorie skončila druhá a osmá ze 45 týmů, dobře reprezentovala KP Brno. Budeme doufat, že tento úspěch je ještě více nabudí a přispěje nejen k dobrým výsledkům v průběhu nastávajicí sezóny, ale i k předvádění pěkného  volejbalu a radosti ze hry.

(Mája)

           
           
           
           
           
           
           
           
           

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT