7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 42.týdne

Výsledky víkendových zápasů mládežnických celků naleznete v tomto článku. Zde jsou také komentáře k jejich průběhu od zúčastněných hráček. 

JUNIORKY 96:  Extraliga juniorek skupina B

19.10. 10:00 SG Brno
- Ostrava 3:0 (16,20,19)
19.10. 13:00 SG Brno
- Ostrava
3:0 (18,17,21)
Komentář:

V prvním domácím utkání sezóny nás čekala Ostrava, která vedle tabulku. Do prvního zápasu jsme nastoupily odvážně s touhou soupeře jasně přehrát.Hned od začátku se nám to dařilo. Díky kvalitnímu servisu jsme soupeře odtáhly od sítě a eliminovaly útok středem, který byl největší zbraní hostujícího týmu. Soustředěním výkonem jsme první utkání dovedly bez výraznějších problémů k vítězství. Kdyby byla možnost útočit víc se středovými hráčkami, naše výhra by byla ještě větším rozdílem.

Druhé utkání bylo velmi podobné tomu prvnímu. Úvodní sadu rozhodla naše série šesti bodů v koncovce, po vydařeném dvojstřídání. V dalších dvou setech byla vždy Ostrava ve vedení na prvním technickém time-outu. Následně jsme dokázaly hru zpřesnit, přitvrdit na útoku i na podání. Výsledkem bylo vítězství nejen v obou setech, ale i v celém utkání.

 (juniorky 96)

 

JUNIORKY 96:  Krajský přebor žen I.třídy

20.10. 10:00 KP Brno B
- Křenovice 3:0 (-20,-22,-15)
20.10. 13:00 KP Brno B
- Křenovice 3:0 (-15,-26,-21)
Komentář:

První zápas, byl totálně katastrofický.Čekaly jsme, že Křenovice budou těžký soupeř, ale že nás vycvičí, to asi nečekal nikdo. Na hřišti chyběla komunikace. Dělaly jsme chyby, které dělají malé holky. Hodně jsme si připouštěly, že nedokážeme složit a oni čapnou každý míč. Chyběla i patřičná touha vyhrát. Jednoduše jsme totálně selhaly.

Druhý zápas byl o něco lepší. Více jsme bojovaly, a šly do toho víc. Chtěly jsme vyhrát, nebo spíš se bály prohrát. Ale pořád jsme dělaly moc chyb. Velmi špatně jsme bránily na síti. Když jsme se dostaly do koncovky druhého setu, tak zkazíme servis a následně přihrávku. Zase jsme to nevyužily.

 (juniorky 96)

 

KADETKY 98:  Extraliga kadetek skupina B

20.10. 10:00 ZŠ Milénova Brno - Frýdek Místek 3:0 (8,16,17)
20.10. 13:00 ZŠ Milénova Brno - Frýdek Místek
3:0 (23,21,24)
Komentář:

Třetí mistrovský dvojzápas jsme hrály doma s TJ Frýdkem Místkem.  První zápas se nám dařil, hlavně po stránce obranné. Perfektně jsme zvládli odbránit soupeřky ve všech důležitých rotacích. Také se nám dařilo Frýdek tlačit dobrým servisem. V žádném setu se protihráčky nedostaly ani ke skóre
20 bodů. 


2. zápas byl daleko vyrovnanější. Soupeř začal víc tlačit servisem a nám došlo, jak je to v takových zápasech důležité. Časté "Frýdecké šňůry" na podání se nám jen těžko dařilo dotáhnout. Navíc soupeř nabral sebevědomí v útoku a směřoval k vítězství.  Nám samotným tlak na podaní klesl. V koncovkách setů se nám ale dařilo vyrovnat s výše popsanými problémy. Jsme za to moc rády, protože jsme v soutěži nejmladší a zkušenosti teprve sbíráme. Zvládly jsme vyhrát 2x 3:0 a doma máme z obou zápasů 6 bodů.

 (Gábi)

 

ŽÁKYNĚ A:  Krajský přebor starších žákyň

20.10. 10:00 ZŠ Milénova - KP Brno D 2:1






Komentář:

První zápas jsme hrály proti žákyním "D" z našeho klubu KP Brno. V prvním setu jsme vyhrály hlavně pomocí chytrých útoků, hře a obraně v poli. V druhém setu už to ale bylo o něco horší. Kazily jsme podání, útoky, nepracovaly jsme dobře na nohách a bohužel jsme tento set prohrály. Takže jsme pak hrály tiebreak. Ze začátku se nám nedařilo a strany se otáčely za stavu 4:8 pro soupeře. To nás nakoplo a pak pomocí série podání jsme tiebreak vyhrály. Zápas nakonec tedy skončil 2:1 pro nás.

 (Ustohalová)

20.10. 12:00 ZŠ Milénova - Vyškov A 2:0






Komentář:
Druhý zápas jsme hrály proti holkám z Vyškova (Vyškov A). Se soupeřem jsme už hrály v minulém kole, bohužel neúspěšně. Tentokrát jsme ho porazily. Psychicky i fyzicky jsme to zvládaly. Podaní jsme měly velice dobré, tím jsme nasbíraly plno bodů. Smeč i nahrávky se nám dařily. Konečně jsme porazily holky 2:0. Ze zápasu mám velikou radost. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

 (Bublíková)

20.10. 14:00 ZŠ Milénova - KP Brno B 2:0






Komentář:
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE V prvním setu nám to šlo dobře, měly jsme dobré podání, na útoku jsme soupeře nešetřily. Zároveň jsme také dobře pracovaly v poli a díky tomu jsme vyhrály. Druhý set byl vyrovnanější začaly jsme kazit podání, přestaly jsme pracovat na nohách, byly jsme unavené a naopak soupeř začal být aktivnější. Nakonec se nám podařilo Královo pole B porazit 2:0 a díky tomu být opět první ve skupině.

 (Uhrová)

 

 

ŽÁKYNĚ A:  Krajský přebor kadetek skupina B

21.10. 10:00 Kuřim A
- KP Brno B 3:2 (-19,14,12,-22,10)
21.10. 13:00 Kuřim A - KP Brno B 0:3 (-15,-16,-23)
Komentář:

Zápas jsme prohrály 3:2. Dnes jsme poprvé vyzkoušely variantu s liberem. Myslím, že na to že jsme to hrály, poprvé to šlo docela dobře. První set vypadal ze začátku výborně, šlo nám podání a soupeř kazil příjem, takže nebylo co řešit. Ale zhruba ve třech čtvrtinách setu se jakoby karty obrátily a soupeřky na nás začaly tlačit jen, co jsme jim daly šanci. Set jsme nakonec vyhrály, ale dá se říct, že o fous. Druhý set ten už byl horší. Velice jsme kazily podání, většinou šlo do sítě, ale také smeče by mohly být lepší. Ve třetím setu už se nám podání zlepšilo, ale bály jsme se pořádně najet do smečů. Většinou se nám to podařilo přehrát přes, ale jen za pomoci ulívky a nebo lobu. Ve čtvrtém setu jsme se sebraly a naopak jsme začaly tlačit my na naše soupeřky. Naše blokařky odvedly skvělou práci na síti a smečařky do nich bušily, jeden míč za druhým. Tento set se nám ze zápasu podle mě povedl nejlépe, z čehož asi logicky usoudíte, že jsme jej vyhrály. A nakonec tu máme TIE-BREAK. Tie-break jsme bohužel prohrály 9:15. Tady jsme měly někdy veliké mezery v příjmu. Nedařilo se nám odehrát míč přesně na nahrávačku, takže nemohl vzniknout ani pořádný útok. I když jsme ale prohrály, tak si každý odsud něco odnesl a získal nějaké zkušenosti. To si myslím, je to nejdůležitější.

 

Druhý zápas jsme hrály v sestavě: Kristýna Novotná-universál, Aneta Langová-blok,Tereza Uhrová-smeč, Jana Jašková-smeč, Adéla Chevalierová-blok, Lucie Koželková-nahrávka, Šárka Ustohalová-libero a na závěr nám pomohla k poslednímu bodu Kateřina Muchová-smeč. První set jsme s velkým bodovým rozdílem vyhrály, druhý set jsme nepodceňovaly naše soupeře a taktéž jsme vyhrály. Začátek posledního setu jsme skvěle zvládly, ovšem na konci panovala nervozita, ale dokázaly jsme to dovést do vítězného konce. Celý zápas skončil 3:0 a velkou zásluhu na něm měl náš trenér Karel Hoblík.

 (Pavlicová, Novotná)

 

ŽÁKYNĚ D:  Krajský přebor starších žákyň

20.10. 10:00 ZŠ Milénova - KP Brno D 2:1






Komentář:

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Druhé kolo krajského přeboru starších žákyň nás zastihlo mezi čtyřmi nejlepšími v rámci kraje, kam se nám podařilo postoupit po nečekaném vítězství ve 2. skupině KPŽ. Přáním děvčat bylo pokusit se v této vybrané společnosti udržet. První utkání, které „A“ družstvo našich st. žákyň v tiebreaku zkušeně zvládlo, dávalo určité naděje.Vítězství ve druhém setu bylo velkým povzbuzením. I když sportovně nutno říci, že hodně k tomu přispěla děvčata z „A“ družstva velkým počtem zkažených servisů a autových smečů. Přesto předvedená hra našeho družstva byla příslibem do dalších klání tohoto kola. Koncentrovaný výkon, minimum nevynucených chyb, slušný servis a bojovnost nás zdobily v prvním utkání.

 (Mája)

20.10. 12:00 KP Brno D
- KP Brno B
0:2






Komentář:
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Tento turnaj se v podstatě stal přehlídkou žákovského královopolského volejbalu, protože ve druhém utkání jsme se střetly s „B“ družstvem st. Žákyň. Sestava: Petra Navrátilová, Kristýna Týna Polická, Barča Neterdová, Terka Hela Helanová, Verča Šikralová, Lucie Miči Mičánková rozjela první set na naši kategorii ve velkém stylu. Bohužel, za stavu 10:7 v náš prospěch si přivodila zranění hlavní opora družstva Barča Neterdová, která už utkání a ani turnaj nedohrála. Střídající hráčky zatím kvalit Barči nedosahují. Navíc se děvčata s touto skutečností do konce turnaje nedokázala plně vyrovnat.

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

 (Mája)

20.10. 14:00 KP Brno D
- Vyškov A
0:2






Komentář:
Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

To se projevilo na našem výkonu, který měl sestupnou tendenci jak v následujícím setu, tak i  v posledním utkání s Vyškovem. Přesto nepovažujeme účast v první skupině za propadák. Pokud byla na hřišti sestava momentálně nejlepších hráček, předváděla na svou kategorii slušný volejbal. Každopádně utkání s těžšími soupeři jsou pro děvčata velkým přínosem v jejich volejbalovém růstu a doufám, že i podnětem k tomu, aby na sobě pracovala a neustále se zlepšovala. Našimi nejlepšími hráčkami byly do zranění Barča Neterdová a Veronika Šikralová, která vládla zejména na síti.

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

 (Mája)

 

ŽÁKYNĚ D:  Pohár sedmých tříd - 1.kolo

21.10. 10:00 KP Brno D - Drásov 2:0






Komentář:

Tento víkend jsme v neděli zakončily ve Znojmě-Příměticích, kde se uskutečnilo 1. Kolo pro nejlepší 4 družstva z kvalifikace kategorie mladších žákyň a žáků. Specifikem této soutěže, resp. turnajů v základní části, je že, v ní mohou hrát i čistě chlapecká nebo i smíšená družstva. O to mají vzájemná utkání větší náboj. Zde jsme si poměřily síly s družstvy naší věkové kategorií a vyšly z tohoto souboje vítězně. Družstvo Drásova je čistě „chlapským“ týmem. Kluci zatím ještě tolik volejbalového umění jako naše děvčata nezvládli, takže souboj pohlaví skončil pro nás vítězně, do hry mohly zasáhnout také další hráčky.

 (Mája)

21.10. 12:00 KP Brno D
- Sokol Brno I.
2:0






Komentář:

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Druhé utkání už bylo zajímavější. A nejen tím, že družstvo Sokola je složené z chlapců a děvčat věnujícím se hlavně beachvolejbalu.Jednak skvělou atmosférou, kterou dokázala vykouzlit naše perfektní „lavička“ v souboji s rodiči hráčů a hráček protivníka, ale také průběhem druhého setu. Jasné vítězství v první části zápasu snad družstvo ukolébalo. Za stavu 9:17 druhého setu musela přijít na podání  Miči (Lucka Mičánková). Svým spodním servisem přinutila soupeře pouze přehrávat míče přes síť a na ní začala kralovat Verča Šikralová, jejíž smeče protivník nebyl schopný odvracet, ztratil svou jistotu na podání, velmi dobrou hru v poli.A koncovka patřila nám.

 (Mája)

21.10. 14:00 KP Brno D
- Přímětice
2:1






Komentář:

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

V posledním utkání s naším, v žákovské kategorii, tradičním soupeřem z Přímětic stačilo pro vítězství v turnaji uhrát set, což základní sestava v čele s kapitánkou Petrou Navrátilovou, Helčou Helanovou, Verčou Šikralovou, Týnou Polickou, Luckou Podsedníkovou a Natkou Neradílkovou bez problému splnila. V druhém setu dostaly příležitost další hráčky, těm se však v dramatické koncovce nepodařilo dovést set do vítězného konce. V tiebreaku se pak prosadilo naše momentálně větší volejbalové umění. Celkově lze konstatovat, že jsme působily ze všech družstev nejvolejbalověji, ale tentokrát jsme se bohužel, dopouštěly řady nevynucených chyb. Znovu musím pochválit, zejména za utkání se Sokolem, naši lavičku (Ogy Ognarovou, Julku Fausovou, Danku Šnapkovou, Kačku Čertekovou), která poprvé naplnila představy o tom, jak by „sedmý“ hráč měl působit. Příjemným překvapením byl výkon Naty Neradílkové (nar. 11/2000), která byla oporou zejména na přihrávce a hrou v poli. Na útoku se hodně dařilo Verče Šikralové a v poli předváděla obětavé zákroky v poli Týna Polická. Potěšující je to, že rostě kvalita a spolehlivost podání a útoků na síti Hely Helanové. Svým výkonem nezklamala ani kapitánka družstva Petra Navrátilová, která již dokáže plnit pokyny trenérky na servisu. Zápas od zápasu svým výkonem vedle Natky také rostou Lucka Podsedníková a Miči LuCík Mičánková, které si svými výkony říkají o základní sestavu. Doufám, že vítězství je tím nejlepším podnětem k práci na sobě nejen aktérkám utkání, ale především jejich spoluhráčkám, které zatím tolik prostoru na kurtu nedostaly.

 

 (Mája)

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT