7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 44.týdne

Výsledky víkendových zápasů mládežnických celků VK KP Brno naleznete v tomto článku. Zde jsou také podrobné komentáře k jejich průběhu od zúčastněných hráček.









JUNIORKY 96:  Extraliga juniorek skupina B
3.11. 10:00 Frýdek-Místek
- SG Brno 3:1 (23,20,-20,23)
3.11. 13:00 Frýdek-Místek - SG Brno 1:3 (22,-13,-22,-14)
Komentář:
V prvním utkání nás soupeř již od samotného začátku zatlačil dobrým servisem. Odtlačil nás od sítě a velmi nám znepříjemnil útočné kombinace. Servisem jsme soupeři nemohly konkurovat, usnadnily jsme jim hru díky lehkému a často zkaženému podání. Na oba dva zápasy nám přišly pomoc zkušené hráčky z týmu SG Brno: Najbrtová, Pospíšilová a Nálezková. Tyto hráčky svými zkušenostmi družstvu hodně pomohly, ale k vítězství to v prvním zápase nestačilo. Soupeř dokázal zvládnout klíčové koncovky prvního i čtvrtého setu a dotáhnout tak utkání k vítězství 3:1.
V druhém zápase jsme věděly, co máme čekat a na co se máme připravit. Komunikace v poli byla lepší a naše hra šla hned nahoru. Soupeři dělal problém náš servis, který jsme výrazně od prvního zápasu zlepšily a Frýdek měl hned problémy jak na příjmu tak i na útoku. Nálezková a Najbrtová skládaly skoro z každé náhry a soupeř to postupně začal vzdávat. My jsme vydržely v tempu, které jsme nastolily a dovedly utkání do konce. Nyní jsme se z výsledku 3:1 radovaly my!

 (juniorky 96)

 

KADETKY 98:  Extraliga kadetek skupina B

4.11. 10:00 Protějov
- Milénova Brno 3:0 (30,20,16)
4.11. 13:00 Protějov - Milénova Brno 3:0 (14,22,23)
Komentář: Na trénincích v předcházejícím týdnu, bylo znát naše natěšení do tohoto  zápas, ale naše koncentrace nebyla dobrá. Cvičení se nám nevedly dobře  realizovat a tím jsme se o dost okradli. Ráno v den zápasu panovala v týmu  dobrá nálada, ale tím jak jsme se blížili k Prostějovu napětí rostlo a tak  jsem do zápasů bohužel nastupovali s pocitem, že Agelky jsou silnější. První set dne byl nejlepší, nechali jsme tam duši a to je bohužel pravda. Další  sety byly už jen formalitou. Začátky setů byly jasně ve vedení našich  soupeřek a my bohužel začínali hrát až ke konci setů, což byla velká chyba.  V těchto koncovkách jsme, ale předváděli krásný volejbal. Ovšem ony byly  silnější a i přes to, že my začali hrát, dokončili sety ve svůj prospěch.  Největším naším problémem bylo podání, po každé krásně vybojované rozehře,  nebo ve velmi špatné chvíli jsme je pokazili a to povely zněli jasně: dát  ho. Nedařilo se ani hráčkám s "volnou rukou" na podání. Sice byly silnější,  ale největším našim soupeřem jsme stále my a na tom musíme zapracovat.  Doufáme, že příště to dopadne lépe.

 

ŽÁKYNĚ A:  Krajský přebor kadetek skupina B

4.11. 10:00 VK KP Brno B
- Junior Brno B
3:0 (16, 11, 19)
4.11. 13:00 VK KP Brno B - Junior  Brno B
3:0 (19, 8, 21)
Komentář:
Zápas jsme vyhrály 3:0. První dva sety jsme hrály skvěle. Ve třetím setu už to šlo o něco hůř. Nepracovaly jsme na nohách a bylo hodně zkažených podání. Bylo to vyrovnané, ale jak to bylo 12:12 tak jsme zabraly a začaly jsme bojovat. Nakonec jsme ho také vyhrály. Ze zápasu mám dobrý pocit. Nastoupily jsme v sestavě: Šárka Ustohalová, Veronika Blahová, Aneta Langová, Majki Minaříková, Terka Uhrová, Kika Novotná. Libero – Kája Bublíková a střídaly – Áďa Chevaliérová, Terka Řičánková a Marťa Pavlicová. (Aneta Langová).


Do druhého zápasu jsme nastoupily ve složení : libero-Veronika Vojáčková, univerzálka - Martina Pavlicová, kterou vystřídala Kristýna Novotná, blok - Klára Klimešová a Markéta Minaříková, smeč - Tereza Uhrová a Sandra Savičová, kterou vystřídala Veronika Blahová a na nahrávce Terka Řičánková, kterou střídala Šárka Ustohalová. První set jsme hrály trošku ve zmatcích, ale i tak jsme to uhrály velice dobře. Druhý set byl nejlepší z těch tří a velkou zásluhu na tom mělo málo zkažených servisů a útoků. Třetí set byl těsný. Ze začátku jsme kazily podání, ale ke konci jsme dávaly docela hodně es nebo jsme si dokázaly vybrat hráčku , která nebyla schopná dobře vybrat naše tvrdé podání.

Nejlepší hráčka v prvním utkání – Aneta Langová, druhé utkání – Veronika Vojáčková.

                                                                                                       (Majki Minaříková)

 

Výsledky víkendových zápasů mládežnických celků naleznete v tomto článku. Zde jsou také komentáře k jejich průběhu od zúčastněných hráček. 

JUNIORKY 96:  Extraliga juniorek skupina B

19.10. 10:00 SG Brno
- Ostrava 3:0 (16,20,19)
19.10. 13:00 SG Brno
- Ostrava
3:0 (18,17,21)
Komentář:

V prvním domácím utkání sezóny nás čekala Ostrava, která vedle tabulku. Do prvního zápasu jsme nastoupily odvážně s touhou soupeře jasně přehrát.Hned od začátku se nám to dařilo. Díky kvalitnímu servisu jsme soupeře odtáhly od sítě a eliminovaly útok středem, který byl největší zbraní hostujícího týmu. Soustředěním výkonem jsme první utkání dovedly bez výraznějších problémů k vítězství. Kdyby byla možnost útočit víc se středovými hráčkami, naše výhra by byla ještě větším rozdílem.

Druhé utkání bylo velmi podobné tomu prvnímu. Úvodní sadu rozhodla naše série šesti bodů v koncovce, po vydařeném dvojstřídání. V dalších dvou setech byla vždy Ostrava ve vedení na prvním technickém time-outu. Následně jsme dokázaly hru zpřesnit, přitvrdit na útoku i na podání. Výsledkem bylo vítězství nejen v obou setech, ale i v celém utkání.

 (juniorky 96)

 

JUNIORKY 96:  Krajský přebor žen I.třídy


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT