7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 45.týdne

vk kralovo pole aSoutěže mládeže jsou v plném proudu. V komentářích k průběhu utkání se dozvíte, jak se dařilo našim hráčkám a jakých výsledků dosáhla naše družstva.








JUNIORKY 96: Extraliga juniorek skupina B
10.11. 10:00 SG Brno - České Budějovice
3:1 (22,22,-20,21)
10.11. 13:00 SG Brno - České Budějovice 3:0 (18,24,20)
Komentář:

Do prvního setu jsme nastoupily nahecované a s chutí vyhrát. Celý set byl vyrovnaný, rozdíl stavu byl jen dva míče. Ale díky vyhecování a sebezapření jsme dokázaly tento set vyhrát.

Druhý set byl obdobný, ale v koncovce jsme polevily, a tak se Madeta dostala do vedení. Díky dobrému servisu a spolehlivosti kůlových hráček jsme dokázaly stav vyrovnat a set dotáhnout do vítězného konce.

V třetím setu se nám moc nedařilo. Soupeřky zatlačily na servisu, a proto jsme nedokázaly přihrát a složit balon. Kvůli našim nevynuceným chybám se otočilo skóre na 2:1.

Ve čtvrtém setu jsme byly jednoznačně lepší a hru jsme měly pod kontrolou. V koncovce jsme začaly chybovat a přizpůsobovat se jejich hře. Soupeřky toho velmi rychle využily a začaly hrát svou hru. Ale i přes nepříjemnosti jsme dokázaly vyhrát poslední set prvního zápasu a tímto jsme pro nás získaly tři důležité body do tabulky.

Do druhého zápasu jsme nastoupily s vítěznou náladou z prvního zápasu. A díky našemu týmovému projevu na hřišti, komunikaci a servisu jsme dokázaly bez menších problémů vyhrát úvodní set  25:18.

V druhém setu jsme od začátku dobře servírovaly a díky vytvořeným šňůrám na servisu jsme se dostaly lehce do vedení, které jsme si udržely až do konce setu.

Třetí a zároveň poslední set druhého zápasu byl podobný s předešlým setem a to především díky dobrému servisu a těžkým míčům v poli.

Tyto dva zápasy jsme dokázaly vyhrát a tak získat šest bodů do tabulky i přes absenci našeho hlavního trenéra.

(juniorky 96)

 

JUNIORKY B: Krajský přebor juniorek
10.11. 10:00 Předklášteří - VK KP Brno B
2:3 (21,21,-16,-19,-15)
10.11. 13:00 Předklášteří - VK KP Brno B 1:3 (14,-22,-18,-16)
Komentář:

Před zápasem probíhala pohodová atmosféra, všichni jsme si  mysleli, že vyhrajeme 3:0 a pojedeme domů. První set byl ale jako špatný sen. Nedokázali jsme odsmečovat, zbytečné nám míče končily v síti nebo X metru v autu. Nepracovali jsme dobře v poli a často jsme ani dobře neodservírovali. V druhém setu se přesunula Jana na post univerzálky a Erika na post blokařky tato varianta se z počátku jevila jako velmi dobrá. Vypracovali jsme si náskok, který jsme ale promarnili zbytečnými chybami, ale i vinou rozhodčího. Tento vývoj setu pokračoval, a proto jsme tuto sadu opět prohráli. Třetí set jsme nastoupili jako nový tým: nebojácný, obětaví, soustředěný  a šli jsme si za vítězstvím! Bojovali jsme o každý míč, hádali se s rozhodčím o tečované míče, tak dravě, až nám někdo z publika  říkal, že se jenom hádáme a volejbal hrát neumíme. To nás tak vyburcovalo, že odteď jsme hráli ze všech sil. Soupeře jsme převálcovali, tempo pokračovalo i ve čtvrtém setu. Do pátého setu jsme nastoupili s tím, že když už jsme tento vývoj zápasu obrátili, tak už to nepustíme. Domácí jsme chvílemi válcovali, chvílemi oni trochu nás, když jsme trochu odskočili, soupeř si vzal oddechoví čas a po něm nás zase dotáhl, chvílemi i vedl.  Ale co se stalo v  koncovce setu je nejhorší a nejnesportovnější věc co jsem kdy zažil!! Soupeřům teklo do bot a jelikož neměli už žádný oddechový čas pozdrželi hru tím, že těsně před písknutím rozhodčího pro podání naší hráčky, upozornili na to, že ze sítě visí nepřivázaná kanička, která nikomu nevadila, nikomu by neublížila a ještě k tomu takhle vysela už od prvního setu (tomuhle se říká ubohost). Tento moment jsme však zvládli, ale i přesto jsme udělali pár chyb. Do koncovky jsme šli za stavu 14:14 a získali bod na 15:14. Soupeř se ale nechtěl vzdát a dal také bod na 15: 15, šestnáctý bod jsme si doslova a do písmene vydřeli v poli. A co ten poslední??  Toto byla ta největší haluz. Erika utočila ze středu a balon, který byl odražený od bloku se sklouzl po pásce k soupeřům.  Ještě že štěstí v koncovce stálo na naší straně hřiště :).

 

První set začal úplně totožně jako v minulém zápase, nemluvili jsme, nesoustředili se …  Druhý set jsme si řekli, že takhle to dál nejde, že chceme brzo domů, takže žádných 5 setů neexistuje, začali jsme bojovat a skládat pomocí výborně rozhozených nahrávek, podařilo se nám vyhrát rozdílem 3. bodů. Ve třetím setu se ukazují zkušenosti všech hráček, dlouho držíme servis, pokud rozhodčí neřekne chybné nebo nezmění své první rozhodnutí (Nečastější výmluva rozhodčího: neviděl jsem přes hráčku balon, nový míč),  utočíme dobře do směrů, kde soupeř nestojí, pomáháme si, mluvíme. Ve čtvrtém setu jsme soupeři  absolutně nedovolili nic, a jak dopadl poslední bot na soupeřovu palubovku?? No přece se sklouzl po pásce k soupeři od ruky univerzálky Jany Furkové. Je to štěstí nebo to jen umění některých hráček.

(Jakub Redek)

 

KADETKY 98: Extraliga kadetek skupina B

10.11. 10:00 Milénova Brno - Přerov 3:0 (21,21,16)
10.11. 13:00 Milénova Brno - Přerov 3:0 (23,24,19)
Komentář:

Před zápasem proti Přerovu jsme si připravovali na tréninku taktiku, která byla ve hře úspěšná. Největší soupeřovou zbraní bylo podání a rychlá hra do zóny IV s hráčkou č. 4. Hned po vstupu do utkání jsme se obtížně vyrovnávali s plachtou z dálky. Soupeřky dokonce vedly 12:2. Dokázali jsme se zkoncentrovat, střídající Pacina pomohla s přihrávkou a set jsme otočili. Celkově jsme si na Přerovačky věřili a to nám pomohlo nebýt tolik nervózní jako u ostatních týmů. Obě utkání jsme vyhráli bez ztráty setu. Dokonce se ve druhém utkání dostaly na hřiště všechny hráčky z lavičky a i tak se nám dařilo vyhrát. Více jsme utočili z kůlů. Ze středu to bylo mírnější, ale zahráli si všichni. Nekazili jsem podání tolik, jako v Prostějově.

(Anica)

 

ŽÁKYNĚ A: Krajský přebor starších žákyň

10.11. 10:00 ZŠ Milénova A
- ZŠ Novolíšeňská A
2:0
Komentář:

V prvním setu jsme nastoupily v nejsilnější možné sestavě – nahrávka Terka Řičánková, smeč Jokina Blahová a Kačka Muchová, blok Majki Minaříková a Klárka Klimešová, která byla střídána Jančou Jaškovou, diagonála Kika Novotná. Soupeře jsme vůbec nepodcenily. Hned od začátku jsme hrály naplno. Měly jsme velmi dobrý servis a útok, a hlavně tím jsme porazily soupeře. Ve druhém setu nás rozhodil rozhodčí, protože nám pískl špatné postavení. Tak jsme přestaly hrát naplno, ale rychle jsme se z toho vzpamatovaly. Tento zápas jsme vyhrály 2:0.

(Veronika Blahová)


10.11. 12:00 ZŠ Milénova A - DDM Vyškov
0:2
Komentář:

Druhý zápas jsme hrály proti holkám z Vyškova. Nastoupily jsme v pozměněném složení – nahrávka Šaky Ustohalová, útok Jokina Blahová a Kačka Muchová, kterou vystřídala Verča Vojáčková, na bloku hrála Anet Langová a Majki Minaříková a jako univerzálka Kika Novotná. Do utkání také zasáhly: Marťa Pavlicová, Terka Řičánková, Sany Savičová. První set jsme prohrály 25:10. Kazily jsme hodně podání a útok. Myslím si, že jsme se smířily s tím, že jsme prostě poražené. Proto jsme prohrály i druhý set 25:23, a to jsme prvně vedly, ale soupeřky nás i tak porazily. Druhý set jsme ale bojovaly a už tolik nekazily servis. Další utkání proti Vyškovu určitě budeme hrát mnohem líp a rozhodně půjdeme po vítězství!.

(Jana Jašková)

 

10.11. 14:00 ZŠ Milénova A - KP Brno B
0:2
Komentář:

Poslední zápas jsme hrály proti KP Brno B. Po předchozím zápase s Vyškovem jsme šly do utkání s jediným cílem, vyhrát. Nastoupily jsme s plným sebevědomím, také proto že jsme v minulém kole tohoto soupeře bez větších problémů porazily. V prvním setu jsme občas zkazily příjem a podání, ale jinak jsme se soupeřem hrály celkem vyrovnanou hru. Nakonec jsme bohužel těsně prohrály v koncovce. Ve druhém setu už jsme byly celkem hodně nervózní. Kazily jsme podání, bály jsme se smečovat na plno. Projevilo se to i ve výsledku, v tomto setu jsme prohrály už s větším rozdílem bodů. Příště to bude určitě lepší.

(Veronika Vojáčková)

 

ŽÁKYNĚ D: Krajský přebor starších žákyň

10.11. 10:00 KP Brno D
- Kuřim
2:0
Komentář:

Třetí kolo KPŽ a 2. skupiny tentokrát proběhlo na ZŠ Tyršova v Kuřimi. První utkání nás svedlo dohromady s domácím celkem. Tradiční sestava Navrátilová, Poická, Helanová, Šikralová, Neterdová,Podsedníková v prvním setu prvního utkání soupeře vůbec k ničemu nepustila. Velmi dobrý výkon celé šestice, a dařilo se zejména Terce Helče Helanové na smeči, dovedl k hladkému vítězství úvodního setu. Druhý set jsme začaly, tak jako v poslední době, nepříliš koncentrovaně na přihrávce a soupeř se dostal do zaslouženého vedení. Obrat nastal servisem Kristýny Týny Polické, která vlila spoluhráčkám do žil větší porci sebedůvěry, zpřesnila se přihrávka, soupeř začal ztrácet půdu pod nohama a řadu míčů vracel zadarmo. Ani pokažený servis za stavu 24:22 v náš prospěch soupeř nevyužil a vlastní chybou utkání ukončil.

(Majka)


10.11. 12:00 KP Brno D - Znojmo-Přímětice
2:0
Komentář:

V dalším zápase na nás čekal tradiční soupeř ze ZŠ Přímětice. Vstup do vzájemného klání se nám vůbec nepovedl, najednou děvčata dělala spoustu nevynucených chyb a dostala soupeře na koně. Vše vyvrcholilo tradičním zraněním, tentokrát Lucky Podsedníkové, která se jako kamikadze vyhrla po míči směřujícím do sítě. Odnesly to vazy v kotníku. Jejím zraněním jakoby se družstvo probudilo z dlouhého spánku a začalo finišovat. V dramatické koncovce zvádlo ukončit set ve svůj prospěch. Ve druhém setu jsme pak již na palubovce vládly od prvního míče. Soupeř utkání vzdal. Ve velmi dobrém světle se na síti vedle Helči Helánové ukázala Veronika Šikralová, která uhrála řadu těžkých míčů. V poli řádila Týna Polická.

(Majka)

 

10.11. 14:00 KP Brno D - Boskovice
0:2
Komentář:

Poslední duel nám přivedl do cesty družstvo Boskovic, které mělo stejně jako my dvě vítězství. Souboj o první místo ve skupině jsme soupeři ulehčily. V tomto utkání dostaly příležitost další hráčky z lavičky a ukázalo se, že většina z nich zatím ještě není schopná proti starším hráčkám předvést nejen nebojácný výkon, ale především vyvarovat se jednoduchých chyb. Potvrdilo se, že zatím není optimální sestavit družstvo na půl ze zkušenějších a na půl z méně obehraných hráček. Doufám, že pro ně to byla dobrá škola a hlavně popud k tomu, aby na svých technických dovednostech ještě usilovněji pracovaly. Ale nejen ony.

(Majka)

 



facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT