7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 46.týdne

DSC_0035_tRád bych pravidelné čtenáře našeho webu informoval o výsledcích družstev mládeže. Bohužel jsem nedostal komentáře k utkáním a tak bližší informace se dozvíte pouze od celku kadetek 98.

Jsem velice rád, že mohu doplnit informace o utkáních a že trenéři a hráčky zde prezentují svoje družstva.









JUNIORKY 96: Extraliga juniorek skupina B
16.11. 10:00 SG Brno - Prostějov
3:0 (25,20,21)
16.11. 13:00 SG Brno - Prostějov 1:3 (-20,-18,19,-23)
Komentář:

V prvním utkání jsme je pěkně rozválcovaly. Měly jsme úplně dobrý servis. Myslím si, že za poslední  3-4 týdny, nejlepší co jsme moly. Myslím to tak, že se nám už dlouho nepodařilo mít takové dobré šňůry na podání. Dobře jsme rozmašírovaly tu Patricii Misottenovou. V tomto zápase jsme excelovaly i na útoku, víc se používal střed.

Naopak ve druhém utkání se nám moc nedařilo. Prostějov zlepšil podání a tím pádem nám o hodně poklesla úspěšnost na přihrávce. Maruška Kurková se tam hodně nalítala. Eva Hudylivová na dostřídání měla v rukách minimálně 3 balonu složený. Celkově musím přiznat, že soupeř druhé utkání zaslouženě vyhrál. Jako celek jsme vystupovaly lépe v prvním utkání a to nejen kvůli výsledku.

(Zdeněk Janoušek)

 

JUNIORKY B: Krajský přebor juniorek
17.11. 10:00 VK KP Brno B - Ivančice
3:0 (16,17,14)
17.11. 13:00 VK KP Brno B - Ivančice 3:0 (18,14,11)
Komentář:

V sobotu jsme hrály proti Ivančicím. Nastoupily jsme s dobrou náladou, protože jsme hrály doma. Do prvního setu jsme šly zpočátku váhavě, ale pak jsme se rozehrály. Přestože jsme první set vyhrály 25:16, nebyla to žádná sláva a ve hře jsme měly stále co zlepšovat. Do druhého setu jsme nastoupily s cílem zlepšit hru, jenže jsme byly nesoustředěné, a přestože jsme opět set dotáhly do vítězného konce (25:17), náš výkon, především jako kolektivu, nebyl nijak závratný. Ve třetím setu jsme se trochu zlepšily a vyhrály 25:14, ovšem radost z výhry nám kazil náš výkon, když jsme věděly, že dokážeme hrát mnohem lépe. V druhém zápase jsme podaly přece jen lepší výkon a vyhrály jsme 25:18, 25:14, 25:11.

(Jakub Redek)

 

JUNIORKY B: Krajský přebor žen
18.11. 10:00 Břeclav - VK KP Brno B 3:0 (19,12,23)
18.11. 13:00 Břeclav - VK KP Brno B 3:0 (16,19,14)
Komentář:

(Jakub Redek)

 

ŽÁKYNĚ D: Pohár 7.tříd

17.11. 10:00 KP Brno D
- Přímětice
2:1
Komentář:

Druké kolo kopírovalo hracím místem kolo první. Čtyři nejlepší celky Poháru 7. tříd se znovu utkali v Příměticích.

Kluky z Drásova vystřídalo družstvo z Letovic. Jely jsme obhajovat vítězství z 1. kola. Tentokrát však v neúplné sestavě. Zranění a nemoci nás oslabily o tři hráčky. Nepříjemné bylo, že jednou z nich byla nahrávačka Týna Polická. Její místo zaujala a premiéru na tomto postu si odbyla Lucka Miči Mičánková, zraněnou Lucku Podsedníkovou nahradila Peťa Šmerdová. První utkání s domácími Příměticemi jsme nezačaly vůbec dobře a než se děvčata rozkoukala, prohrávala 4:13. Naštěstí sebevědomí družstva zvedla kapitánka Petra Navrátilová svým kvalitním servisem. Tento moment nás nabudil, výkon se výrazně zlepšil. Přesto, že jsme díky laciným dvěma chybám koncovku prvního setu neuhrály (25:27), další dva sety již byly zcela v naší režii. Šmerdík s Miči nezklamaly, ale úplně se jim nepodařilo chybějící spoluhráčky nahradit.

(Majka)


17.11. 12:00 KP Brno D - Sokol Brno
0:2
Komentář:

Druhým soupeřem bylo smíšené beachové družstvo Sokola Brno, které utkání s námi bere velmi prestižně. Tentokrát nám porážku z minulého kola oplatili. Bohužel způsobem, který nám příliš cti nedodal. Byl to jeden ze zápasů, ve kterém na co sáhnete, to se nepovede. Platí to zejména o druhém setu (5:25). Navíc "Sokolíci" předvedli výborný výkon v poli.

(Majka)

 

17.11. 14:00 KP Brno D - Letovice
2:1
Komentář:

V posledním utkání jsme narazily na družstvo z Letovic, které nahradilo čistě chlapeckým tým z Drásova. Letovičtí jsou v podstatě také chlapeckým týmem, ve svých řadách měly pouze 2 děvčata. Do utkání s námi nastupovali jako zatím neporažení. V prvním setu jsme nedokázali čelit jejich hře spočívající hodně na ulívkách. Situace se změnila od druhého setu, kdy jsme zlepšeným servisem a zejména dobrou obranou na síti eliminovaly jejich nejlepšího hráče. Napomohlo tomu také to, že Helča Helánová na útoku, Barča Neterdová na servisu a bloku a Peťa Navrátilová na náhře začaly předvádět hru, na kterou jsme u nich zvyklí. V tie-breaku jsme utkání jasně rozhodly ve svůj prospěch. Přesto díky lepšímu poměru setů nás Letovice v konečném pořadí předstihly.

(Majka)

 

 

KADETKY 98: Extraliga kadetek skupina B

17.11. 10:00 Vysočina - Milénova Brno 2:3 (-20,22,20,-16,-13)
17.11. 13:00 Vysočina - Milénova Brno 3:1 (-24,21,15,23)
Komentář: Do prvního zápasu jsme vstoupily aktivně, avšak po chvíli jsme začaly kazit servis a přestaly jsme se koncentrovat. Nijak se nám nedařily ani smeče z hlavního kůlu, ale první set jsme vyhrály.  Druhý set byl převážně v jejich vedení, který si získaly na svoji stranu. Třetí set bohužel také. Naše koncentrace na utkání byla špatná. Ale čtvrtý set jsme zabojovaly, hodně pomohlo střídání, když Kača byla na nahrávce a Diet na účku, Diet vystřídala Týna a stala se z ní nahrávačka, Kača si tím pádem zahrála na účku a dařilo se jí tam. Pomohla k výhře čtvrtého setu. Do tiebreaku jsme nastoupily s větší koncentrací než v předchozích setech, ale i tak jsme vyhrály jen o 2 body 15:13. Na začátku prvního setu v druhém zápasu jsme vedly 5:1, náskok jsme však promrhaly, ale i tak jsme vyhrály 26:24 a k tomu nám pomohla podpora z lavičky. V druhém setu se soupeř zlepšil a začal si hrát svou hru. My jsme mu však připisovaly spoustu bodů ze zkažených servisů. Soupeř vyhrál 2 sety. Ve čtvrtém setu jsme začaly docela bojovat a chtěly jsme utkání otočit, na to však naše síly nestačily a kazily jsme stále dál. Prohrály jsme set 23:25. Zápas skončil 1:3. Oba dva zápasy byly hlavně o tom, aby se do pole dostaly všechny hráčky a zahrály si.

(kadetky 98)


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT