7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 49.týdne FOTO

DSC_0070_t

Výsledky dalších zápasů mládežnických kolektivů přinášíme v přiložených komentářích.

 

 

 

 

 

 

 

JUNIORKY 96: Extraliga juniorek skupina B
7.12. 10:00 Ostrava - SG Brno 3:2 (-23,-17,13,21,10)
7.12. 13:00 Ostrava - SG Brno 3:0 (18,20,18)
Komentář:

Do prvního utkání proti Ostravě jsme vyrazily s odhodláním vyhrát a získat 3 body. Ostravské juniorky byly posílený o tři hráčky z kádru extraligy žen a náš tým doplnily hráčky SG Brna. V prvním setu jsme je zatlačily servisem, dařil se nám útok a jednoznačně jsme Ostravu přehrály. Podobný průběh i bojovná atmosféra panovala na hřišti i v setu druhém. Bohužel jsme se nedokázaly zkoncentrovat na třetí set a hloupě jsme prohrály. Soupeř nás zaskočil silným servisem, odtlačil nás od sítě a znepříjemnil nám útočné kombinace. My jsme naopak usnadnily hru Ostravě díky lehkému často zkaženému podání. Soupeřky se rozehrály a vyhrály i čtvrtý set. V tie-breaku nám Ostrava odskočila na rozdíl 4 bodů hned na začátku. Tento rozdíl se nám už nepodařilo smazat. Ostrava vyhrála 15:10.

Do druhého zápasu jsme nastoupily s cílem napravit prohru z prvního zápasu.  V prvním setu nám chybělo nadšení do hry, které Ostrava nepostrádala, proto jsme také prohrály. V druhém setu dostaly příležitost hráčky ze střídačky. Na hřišti se zlepšila nálada a celkový dojem ze hry. Dokázaly jsme ostravským juniorkám vzdorovat a hrát vyrovnaně ovšem na vítězství v setu to nestačilo. Ostrava hrála velmi koncentrovaně, dokázala podržet koncovky a průběh druhého zápasu měla plně pod kontrolou. Celým prvním i druhým utkáním se nesla bouřlivá atmosféra, protože rozhodčí svými rozhodnutími udivovali nejednoho diváka. Dokonce došlo i na žlutou kartu, kterou dostal trenér domácích.

(Anna Kurková)

 


KADETKY 98: Extraliga kadetek skupina B

8.12. 10:00 Frýdek Místek
- Milénova Brno 3:0 (19,26,18)
8.12. 13:00 Frýdek Místek - Milénova Brno 0:3 (-17,-16,-19)
Komentář:

Proti Frýdku jsme nastoupili v sestavě: Háňa, Anica na bloku, Danka s Klárou na smeči, Jolly na účku a hru dirigovala Týna na nahrávce. Na liberu byla Pacina. Hned od prvních momentů jsme tahali za kratší konec. Nefungovala obrana na síti, s tím logicky souvisela nefunkčnost obrany v poli. Týně jsme míč nepřihráli. Místo zakládání nebezpečných útoků byla nucena často hrát pouze nouzovku. Navíc jsme udělali řadu nevynucených chyb. K jasné prohře nás dovedla neskromnost a nepokora. Soupeř si svojí bojovnou a sympatickou hrou vítězství zasloužil. Jedinou pozitivní věcí je, že se na hřiště postupně dostaly všechny hráčky. Herní projev se zlepšil až v poslední třetině třetího setu. Soupeř již však měl značný náskok a v poklidu utkání dohrál do vítězného konce.

Ve druhém utkání jsme vsadily na prioritní obranu v zóně II, riskantní nebo takticky umístěný servis na vytipované hráčky. Vyšlo nám všechno. Velice kladně hodnotím zvládnutí variabilních obran v poli. V žákovském věku je to obdivuhodné. Lavička byla sedmou hráčkou. Nejen že dobře fandila, ale pomáhala hlídat konkrétní činnosti soupeřek. Utkání jsme měli celou dobu pod kontrolou a za hodinu bylo hotovo.

(Václav Starý)

 

 

M9: Krajský přebor kadetek, skupina A
8.12. 10:00 DDM Brno A
- VK KP Brno C 3:1 (19,-14,23,18)
8.12. 13:00 DDM Brno A - VK KP Brno C 3:2 (-17,-18,19,21,8)
Komentář:

1 zápas proti DDM Junior Brno jsme prohrály 3:1. 1.set se nám moc nedařilo, dělaly jsme zbytečné chyby, a bylo jich hodně. V druhém setu jsme zvítězily. Přitvrdily jsme na podání a zlepšily i příjem. Díky tomu že bylo dobře přihrané, jsme mohly na soupeře zatlačit i na saku. Bohužel se nám nepodařilo pokračovat v tomto duchu i v dalších setech a 1.zápas skončil 3:1 ve prospěch soupeře.

2.zápas se nám vedlo výborně v prvních dvou setech. Se soupeřem jsme v podstatě neměly problém. Ale přišel třetí set a my jsme přestaly hrát na 100%. Nedostaly jsme se moc na sako a nemohly tedy pořádně útočit. Potom se nám už nepodařilo dotáhnout ani jeden set do vítězného konce. V tiebreaku jsme se už dostatečně nekoncentrovaly a na výsledku to bylo znát. Nakonec zápas skončil 3:2 pro soupeře a my jsme odešly s dvěma porážkami.

(Horáková)

 

ŽÁKYNĚ D: Pohár 7.tříd, 1.skupina, 3.kolo

8.12. 10:00 VK KP Brno D
- Letovice
2:1
Komentář:

Skupinu vytvořily 2 chlapecká (Letovice, Drásov) a 2 dívčí družstva (KP Brno, ZŠ Přímětice).  Turnaj byl velmi vyrovnaný, resp. kromě děvčat z Přímětic o vítězství bojovala zbylá 3 družstva. Na straně děvčat bylo větší volejbalové umění, chlapce zdobila bojovnost a obětavá hra v poli. O vítězi rozhodovali poměr míčů a ten byl nejlepší u družstva Letovic.

Oproti minulému kolu jsme od začátku utkání jasně určovaly tempo. V koncovce prvního setu jsme však začaly kupit nevynucené chyby a to jsme přenesly do setu druhého. Toho soupeř dokonale využil, zejména díky velmi dobré hře v poli, a srovnal stav na 1:1. Tie-break jsme vyhrály zásluhou většího volejbalového umění.


8.12. 12:00 VK KP Brno D - Drásov
1:2
Komentář:

V prvním setu jsme začaly opět velmi dobře, hru jsme měly pod kontrolou. Druhý set se vyvíjel také v náš prospěch až do stavu 23:22. Zde nastal zlomový bod, kdy jsme nedokázaly přihrát přesně nahravačce velmi jednoduchý míč, který soupeř okamžitě potrestal. A ani na poslední 2 body nemusel vyvinout větší úsilí, uhrály jsme mu je samy. Tie-break jsme začaly ve stylu katastrofických filmů.  Opět soupeř vedl jen díky naším nevynuceným chybám. Stačilo, aby Drásov dal podání a pak jen čekal, co vymyslíme a jak to provedeme.  První bod jsme získaly až za stavu 0:7. Přes zlepšenou hru jsme již nedokázaly utkání obrátit ve svůj prospěch.

 

8.12. 14:00 VK KP Brno D - Přímětice
2:0
Komentář:

V souboji dívčích týmů byl první set naší jednoznačnou záležitostí. Od druhého setu dostaly příležitost hráčky z lavičky. Bohužel se ukazuje, že i přes lepšící se jejich individuální herní činnosti, nejsou pořád ještě schopné plně nahradit hráčky základní sestavy. A bohužel, ostatní hráčky základu nedokáží je zatím podržet tak, aby se to neprojevilo na hře družstva. Od poloviny druhého setu se nám soupeřky začaly výrazně vzdalovat. Po korekci sestavy přišla za stavu 19:23 na podání Verča Šikralová a svým servisem zvedla natolik herní projev družstva, že jsme koncovku setu získaly v náš prospěch.

 

V letošním posledním turnaji jsme bohužel, nepředvedly nejlepší výkon. Souviselo to jednak z naší nepřesvědčivou hrou v poli, jednak s tím, že turnaj se příliš herně nevydařil některým  oporám družstva. Zejména Helča Helánová se hodně trápila, její výkon asi dost ovlivnily zdravotními problémy. Barča Neterdová se rozjížděla velmi pomalu, teprve od druhého utkání se začala přibližovat  svým současným možnostem. Obě nahravačky odehrály lepší utkání než v posledním turnaji KPŽ, přesto to nebyl výkon, na který mají a co umí. Verča Šikralová je momentálně naší nejlepší smečařkou. Pokud dostala slušnou nahrávku, soupeř míč nevybral. Dokázala si také jako jedna z mála poradit na síti s nepřesnými nahrávkami. Musí však podstatně více zapracovat na své hře v poli. Tam má velké rezervy.  Kdo vyloženě nezklamal a naopak předvádí v poslední době stabilní výkony, je Natka Neradílková. Minimálně chybující, spolehlivá. Velmi příjemně překvapila Petra Šmerdová, až se více herně "otluče", určitě bude výraznější posilou pro náš tým. Stejně tak nezklamala Miči Mičánková, jen se musí na hřišti dokázat uvolnit. Ale nejen ona. To platí především pro Julku Fausovou, kterou právě stres na kurtu sráží hodně dolů, při tom na tréninku je již vidět výraznější zlepšení.

(Majka)

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT