7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 2.týdne

zakyne-dPo Novém roce se naplno rozběhly soutěže mládeže. Jak se dařilo našim děvčatům se můžete dočíst v tomto článku.

 

 

 

 

 

 

 

JUNIORKY 96: Extraliga juniorek skupina B
12.1. 10:00 SG Brno - Frýdek-Místek 3:1 (26,-16,20,21)
12.1. 13:00 SG Brno - Frýdek-Místek 2:3 (-16,23,-23,23,-13)
Komentář:

Juniorky nastoupily proti Frýdku- Místku v téměř nejsilnější možné sestavě, přesto se sobotou protrápily a dokonce ztratily vítězství a dva body.  Obě utkání provázelo velké napětí, strach a malá bojovnost. Sobotě také dominovaly Závodná v dresu Frýdku a Najbrtová v domácí sestavě Králova Pole.  Právě ony překlápěly jazýčky vah na jednu či druhou stranu. Obě utkání si byla podobná také vyrovnaností, v tom druhém dokonce čtyři z pěti setů rozhodl nejtěsnější rozdíl dvou bodů. Často na vině byly chyby obou týmů, diváci tak mohli sledovat, jak jeden či druhý tým otáčí výsledkem o několik bodů tam i zpět. Z vítězství v prvním zápase se nakonec radovaly brněnské hráčky, frýdecké si chuť vynahradily v tom druhém, kdy otočily tiebreak ze stavu 11:13 na 15:13 a v Brně uloupily dva body. Brněnská děvčata opět prokázala, jak obtížné je pro ně letos vyhrát obě víkendová utkání.

Hodnocení trenéra (Nezhoda): V letošním roce jsem příliš utkání nevedl, ale pokud ano, měl jsem až do uplynulé soboty štěstí, že tým vždy bojoval a pral se o vítězství. Bohužel to tentokrát bylo jinak, celá práce se tím stává mnohem těžší a složitější. Malou radost tak mohu mít alespoň z Najbrtové, která ode mě dostává opravdu těžké úkoly a plní je. Obecně výkon týmu nebyl špatný, byl ale zabrzděný, neslaný, nemastný. Líbilo se mi střídání Kulhánkové a jasnost, se kterou rozlišuje pomalou a rychlou hru. Celkově jsme však ze soboty odešli se ztrátou dvou bodů, které nám silně komplikují nadcházející víkend.

(Nezhoda)

 


KADETKY 98: Extraliga kadetek skupina B

12.1. 10:00 Milénova Brno - Prostějov 1:3(-17,21,-23,-10)
12.1. 13:00 Milénova Brno - Prostějov 1:3(-15,24,-16,-20)
Komentář:

V prvním dvojutkání v novém roce jsme narazili na lídra soutěže z Prostějova. Hned od začátku se utkání nevyvíjelo v náš prospěch. Hůře jsme přihrávali, nahrávka byla nestabilní, útok nebyl koncový. Naše obrana v poli i na síti na soupeřky často nestačila.Nutno ale podotknout, že protihráčky jsou o kousek starší a celou soutěží procházejí bez porážky. Postup do horní skupiny v extralize kadetek se již podařilo zajisti i s družstvem, které je převážně vytvořeno ze žákyň 9.ročníku ZŠ Milénova. Vzhledem k jejich nízkému věku je sezóna zatím velice úspěšná. Komplikace vycházející z těchto proher si však plně uvědomujeme.

(Václav Starý)

 

 

JUNIORKY B: Krajský přebor juniorek
12.1. 10:00 Kuřim
- VK KP Brno B
1:3
12.1. 13:00 Kuřim - VK KP Brno B
0:3
Komentář:

1.zápas proti Kuřimi byl jak na houpačce. Soupeře jsme podcenily. Jednu chvíli jsme měly skvělé akce a velký náskok a hned v zápětí jsme prohrávaly kvůli našim zbytečným chybám a špatné komunikaci. Ty se bohužel v druhém setu načetly a Kuřim nám utekla. Nakonec jsme se ale nevzdaly a vyhrály 3:1.

2. zápas byl mnohem lepší. Zkusily jsme menší výměnu postů a tahle změna nám velmi pomohla k lepšímu výsledku. Soupeře jsme zahnaly do kouta a zlepšily jsme všechny herní činnosti i bojovnost. Zápas jsme odehrály s vítězstvím 3:0.

(Kateřina Tichá)

 

ŽÁKYNĚ D: Krajský přebor starších žákyň, 5.kolo

12.1. 10:00 VK KP Brno D
- Jehnice
2:0
Komentář:
Zápas byl od samého počátku jasně v naši režii. Menší krize na družstvo sice přišla, ale od stavu 12:12 děvčata povolila soupeři pouhé 3 body a bez problémů zvítězila jak v prvním, tak i druhém setu. Celkově nechala protihráčkám pouhých 12 bodů. Smečařsky se velmi dařilo Veronice Šikralové, na servisu kralovala kapitánka Petra Navrátilová a překvapivě Terka Helča Helánová. V tomto utkání byly oporou Týna Polická s Peťou Navrátilovou, nahravačky a tvůrkyně hry.


12.1. 12:00 VK KP Brno D - Šlapanice
2:0
Komentář:

Utkání mělo obdobný průběh jako první zápas jen s tím rozdílem, že soupeř na nás uhrál o 11 bodů více. V závěru prvního setu jsme naší nekoncentrovaností pomohly Šlapanicím uhrát přijatelných 19 bodů. Nejužitečnějšími hráčkami utkání na naší straně byly kapitánka Petra Navrátilová a na útoku opět zářila Verča Šikralová. V obou tkáních jsme nastoupily v sestavě Peťa Navrátilová, Týna Polická, Verča Šikralová, Barča Neterdová, Hela Helánová a Natka Neradílková. Střídala Julka Fausová.

 

12.1. 14:00 VK KP Brno D - Boskovice
2:0
Komentář:

Na závěr jsme se střetly s neporaženým družstvem, které však přece jenom ztratilo set v souboji se Šlapanicemi. Poprvé jsme během turnaje od začátku dotahovaly bodový zisk soupeře. Boskovická děvčata jsou věkově starším a vyhranějším týmem, přesto naše zarputilost a bojovnost slavila úspěch. Velmi nám pomohla v další části utkání vyhraná koncovka prvního setu 25:23. Za stavu 22:22 jsme se utrhly a už si vítězství nenechaly vzít. V druhém setu bylo utkání do stavu 18 opět vyrovnané, v závěru setu jsme ale byly my tím týmem, který udával tón hry a nutil soupeře k chybám. Koncovky obou setů byly pod taktovkou Barči Neterdové, která svými smeči nedala soupeři šanci. Musím děvčata pochválit za dodržování a velmi dobrou realizaci taktických pokynů trenérky. V tomto utkání se blýskla na útoku zmiňovaná Barča Neterdová a obě nahravačky. Velmi solidní výkon předvedla i Miči Mičánková, která v základní sestavě po celé utkání nahradila Natku Neradílkovou.

 

Vítězství nás katapultuje mezi první čtyři družstva soutěže. Nutno podotknout, že naprosto zaslouženě za předvedený výkon. K úspěchu velkým dílem přispěla i děvčata zahřívající lavičku, která pod vedením Olgy Ognarové a za zvukových efektů Katky Čertekové a Barči Šalamounové vytvořila spoluhráčkám prostředí, které je hnalo za vítězstvím.

(Majka Kašubová)

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT