7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 3.týdne

Družstva juniorek i kadetek postupují do nadstavbové části mezi prvních šest družstev. Držíme palce oběma celkům, aby si zajistily účast ve finálovém turnaji.

 

 

 

 

 

 

 

JUNIORKY 96: Extraliga juniorek skupina B
19.1. 10:00 Č. Budějovice
- SG Brno 3:1 (20,-22,19,16)
19.1.. 13:00 Č. Budějovice - SG Brno 3:2 (-25,-26,25,22,8)
Komentář:

O uplynulém víkendu vyvrcholila první fáze extraligy juniorek, postup mezi nejlepších šest týmů měl však zaručen pouze tým z Přerova. Brněnské juniorky tak nastoupily v nejsilnější možné sestavě na palubovce Českých Budějovic. Také domácí si však byly vědomy možnosti nebojovat o medaile. Sportovní hala tak sledovala velice vyrovnané a trochu nervózní utkání dvou silných výběrů myslících na stupně vítězů. Madeta do první sady nastoupila mnohem lépe než Královo Pole.  V její prospěch hrála znalost domácího prostředí a hře na malém postranním hřišti, stejně tak jako fakt, že některé hráčky nastoupily v předchozím utkání s Olympem Praha v extralize kadetek. Brno se naopak ke své hře příliš nedostalo, špatně přihrávalo a pouze obtížně realizovalo následný útok. Budějovice v první sadě zvítězili, ovšem ten druhý již patřil Brnu. To mnohem lépe zahájilo celý set a vyprodukovalo si několika bodový náskok. Zejména útok po přihrávce dominoval, stejně tak jako rychlá hra mezi Kurkovou a Najbrtovou. To kde mělo Brno po celou dobu problémy, které nakonec ovlivnily celé utkání, byla obrana. Ta se soustavně nedařila, mnohokrát zklamal blok, s balóny v poli si nedokázaly poradit hráčky zadní řady. Brno navíc s průběhem hry začalo ztrácet sílu v podání a Madeta se tak díky tomu opět od třetí sady herně vyrovnala. Její nejvýraznější osobností se nakonec stala univerzálka, která permanentně zaměstnávala domácího statistika bodovým přídělem. Brno se ve třetí ani čtvrté sadě nevyhnulo řadě chyb, které nakonec určily konečný výsledek 3:1 pro domácí. Královo Pole tak v nadcházející hodině trnulo, jak dopadlo druhé utkání mezi Frýdkem-Místkem a Ostravou. Naštěstí přišla krátce po druhé hodině uklidňující zpráva která říkala, že Ostrava se po porážce 0:3 loučí s vyhlídkami na boje o medaile.

 

Ani druhý zápas vak nebyl formalitou. Hrálo se již o body do skupiny o průběžné první až šesté místo a boje o final four, proto Brno opět nastoupilo s tím nejlepším co mělo. Madeta naopak dopřála svým kadetkám klid a do čtvrtého utkání silnou sestavu nepustila. Brno průběh dvou a půl setu naprosto kontrolovalo, a to i bez nemocné Nálezkové. Za stavu 20:15 však opakovaně nerealizovalo úspěšný blok a o set přišlo. Podobná situace nastala také ve čtvrté sadě a stavu 11:5. Madeta těchto dvou zaváhání plně využila a utkání poslala do tiebreku. Zde již jasně kralovala, výborně odservírovala a Brno příliš k vítězství nenechala "čuchnout". Brno si tak odvezlo domů pouhý bod, přestože v si dělalo zálusk na všech pět.

(Erik Nezhoda)

 


KADETKY 98: Extraliga kadetek skupina B

19.1. 10:00 Přerov - Milénova Brno 3:1 (22,23,-21,23)
19.1. 13:00 Přerov - Milénova Brno 1:3 (20,-18,-27,-23)
Komentář:

Do utkání proti Přerovu jsme nastoupily se slabým podáním, spoustou nevynucených chyb a nízkou soustředěností. První dva sety jsme se nedokázaly zvednout a oba prohrály hlavně kvůli velkému množství chyb. Další set jsme konečně začaly dávat slušný servis a nedělaly tolik chyby jako v předcházejících setech. Třetí set jsme vyhrály. V dalším setu jsme podaly dobrý výkon, ale i tak tam bylo množství chyb. První zápas jsme tedy prohrály 3:1. Navíc se nám ještě zranila Peťa.


Do druhého zápasu jsme nastoupily s vědomím, že nahrávat v zápase bude Týna, ale i Anica. Libero si šla vyzkoušet Kača. První set jsme hrály na nahrávce s Týnou, další řady nevynucených chyb a nesoustředění nám zajistily prohru v prvním setu. My si to však všechny srovnaly v hlavě a opravdu jsme se zlepšovaly. Soupeřky začaly chybovat, my tlačily servisem a těžký míče uhrávaly chytře do pole, tak probíhal i třetí set. Hlavni útočná síla soupeřů se po pár „deskách“ na její adresu trošičku zhroutila a hrála hůř, i to dopomohlo k tomu, ze nám přibývaly body. Kača libero zvládala velmi dobře. V obou dvou setech pomáhala Týna v koncovkách zvednout tým a my vyhrály. Čtvrtý set byl hlavně o štěstí. I když jsme celý set většinou o 3-5 bodu prohrávaly, tak jsme se dokázaly za stavu 17:22 zvednout a VYHRÁT 25:23! Druhý zápas 3:1. Z Přerova jsme odjížděly s daleko lepší náladou než po prvním zapase :)

(Týna a Gábi)

 

 

ŽÁKYNĚ E: Krajský přebor kadetek
12.1. 10:00 VK KP Brno B
- Vyškov
0:3 (-18,-21,-8)
12.1. 13:00 VK KP Brno B - Vyškov
0:3 (-21,-17,-19)
Komentář:

Dnes jsme hrály proti holkám z Vyškova. Jsou naším největším soupeřem. Nastoupily jsme v silné sestavě a s vynikajicím podáním, které se udrželo po celý první zápas. Na příjmu to bylo horší. Útok sice nebyl sto-procentní, ale byl dobrý. Soupeřky měly útok, dá se říct pod palcem. I přes plné úsilí jsme nakonec prohrály 0:3.

Druhý zápas jsme také hrály s Vyškovem. Měly jsme na ně, ale stejně nás porazily. Porazily nás 3:0 na sety. Nejdříve jsme vždy vyhrávaly, ale jak nás zase dohnaly, tak jsme přestaly hrát. Takže jsme se porazily samy. Obrana v poli byla dobrá, ale když přišla na útok hráčka ,,16'' ,aspoň mě to tak přišlo, že nikdo nevěděl jak ji ubránit. Doufám, že příště je už pěkně porazíme.

(Terina a Klára)

 



facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT