7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 5.týdne

DR085872Extraliga juniorek a kadetek, pokračovala  nadstavbovou částí. Výsledky a podrobné komentáře naleznete v přiložených komentářích.

 


 

 

 

 

 

JUNIORKY 96: Extraliga juniorek - skupina I.
1.2. 10:00 SG Brno
- TU Liberec
3:0 (18,13,13)
1.2.. 13:00 SG Brno - TU Liberec 3:0 (18,12,19)
Komentář:

Hráčky zařazené do družstva 94 si po měsíci připsaly vítězství. Naposledy se mohly radovat v  utkáních extraligy juniorek proti Frýdku. Vítězství jsou o to cennější, že se na nich rovnocenným dílem podílelo všech dvanáct nominovaných hráček.

V prvním utkání dostala příležitost nahrávačka Kurková, která svoji hru opírala zejména o souhru s Kateřinou Nálezkovou. Soupeř sice v prvním setu nepříjemně hrozil podáním a útokem Homolkové, ovšem na hru brněnských hráček to nestačilo.  Druhý a třetí set proběhl v režii domácích, které lépe bránily a získávaly body vlastním útokem.

Druhé utkání řídila Anna Pospíšilová a vedla si stejně úspěšně jako její předchůdkyně. V utkání dala více prostoru univerzálce Suché, výborně zapojila střídající Evu Beránkovou. Ta se odvděčila také výbornou přihrávkou, společně s Uhlířovou zjednodušily brněnské nahrávačce režii útoku.

Hodnocení trenéra: Blýská se na lepší časy!

(Erik Nezhoda)

 

KADETKY 98: Extraliga kadetek - skupina I.
2.2. 10:00 ZŠ Milénova
- Řepy
2:3 (23,-20,-22,20,-18)
2.2.. 13:00 ZŠ Milénova - Řepy 2:3 (19,24,-17,-14,-8)
Komentář:
První dvojzápas z nástavbové části extraligy kadetek jsme si zahráli proti Řepám z Prahy. Hráli jsme doma na Botanické. V prvním setu jsme ještě nevěděli, jak soupeřky hrají, hráli jsme s nimi poprvé. Druhý set byl lepší, objevili jsme soupeřovu taktiku. Převážnou část útočily ze zóny IV. Jejich nejvíce útočící hráčka byla kapitánka z hlavního kůlu. Náš úkol byl postavit kompaktní dvojblok. Obranu jsme zvládli docela dobře. Bojovali jsme a se soupeřem jsme si zahráli těsnou koncovku v tiebreaku. Šlo vidět, že nikdo nechce prohrát. Štěstí bylo na jejich straně a vyhráli 20:18. Druhý zápas byl lepší a víc se nám dařilo. Hned jsme první dva sety vyhráli, ale pak soupeřky přidaly na důrazu a my začali hodně chybovat a to nás stálo dva sety. Hráli jsme druhý tiebreak, ale koncovka už nebyla tak těsná a prohráli jsme 8:15. Celkově jsme bojovali a snažili se, ale na vítězství to nestačilo.

(Klára Mikelová)

 

ŽÁKYNĚ A: Krajský přebor starších žákyň

2.2. 10:00 ZŠ Milénova A
- VK KP Brno C
2:1
Komentář:
V prvním setu jsme nastoupily v nejlepší sestavě a i přesto jsme pohořely. Nešel nám příjem, dělaly jsme zbytečně moc chyb a útok taky nebyl dobrý. Důležité také bylo, že protihráčky byly velmi dobré v poli a byly odhodlány vyhrát. V druhém setu jsme se konečně začaly více hýbat a útočily, co to šlo.  A právě to nás přivedlo k vítězství v druhém setu. Tiebreak jsme měli už celkem pod kontrolou, holky z „céčka“ se sice snažily, co to šlo, ale výhra byla přece jenom naše.

(Terka Uhrová)

 

2.2. 12:00 ZŠ Milénova A - Vyškov A
2:0
Komentář:

Dnes jsme do západu proti Vyškovu nastoupily s tím, že je hladce porazíme a v celkovém pořadí jim o nějáký ten bodík odskočíme. Do utkání jsme ale nastupovaly s respektem, protože známe sílu Vyškova. Vyškov dnes ale neměl „svůj den“, zatímco nám se dařilo téměř vše. Nechybovaly jsme na servisu, příjem byl slušný a málo jsme kazily útok. Vyškovu, který je jinak výborný v poli, se dnes ale vůbec nedařilo a my hladce vyhrály 2:0.

(Terka Uhrová)

 

2.2. 14:00 ZŠ Milénova A - ZŠ Milénova B
1:2
Komentář:

Třetí zápas,jsme hrály proti našim holkám - M9. Do pole, jsme nastoupily sebejistě a tvrdě jsme šly za výhrou. Na začátku se nám dařilo, servis jsme dávaly, míče přes byly někdy složené, ale najednou začaly protihráčky hrát a nám se nedařilo přijmout. Tlačily na nás a díky tomu vyhrály první set. Druhý set jsme byly unavené a naštvané, ale chtěly jsme hrát a ukázat jim, že není ještě konec. Otočily jsme a výhra byla naše. Tie-break byl ale poněkuď těžší, spadl na nás strach, hodně míčů padalo na "náměstí" a tím soupeřky nasbíraly hodně bodů. Třetí set byl pro nás prohrou. Přislo mi,že nehrajeme na 100%..

(Kája Bublíková)


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT