7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 8.týdne

zakyne-bDružstva mládeže pokračovala ve svých soutěžích, o tom jak se jim dařilo se dozvíte v komentářích od hráček, které jsme na žádost trenérů gramaticky neupravovali.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

JUNIORKY 96: Extraliga juniorek - skupina I.
23.2. 10:00 Liberec - SG Brno 0:3 (-23,-18,-13)
23.2.. 13:00 Liberec - SG Brno 1:3 (20,-18,-18,-20)
Komentář:

Brněnské juniorky se nevzdávají vidiny pořádání prvního finálového turnaje v Brně. Jistotu si sice bez přízně osudu a pomoci dalších soupeřů nezískají, ovšem štěstí musí jít výrazně naproti vlastním přičiněním. Důležitým krokem tak byla dvě sobotní utkání proti Technické univerzitě Liberec.

Soupeře již delší dobu sužují zranění klíčových hráček, do sobotního utkání tak nominoval trenér Hořínek pouhou osmičku statečných. Nepříjemná situace domácích vygradovala již v úvodu zápasu, když se po dopadu z bloku zranila jedna z libereckých smečařek. Její místo nahradila „mladá Blafáková“, jejíž místo nejčastěji náleží na postu nahrávačky.  Brnu se sice otevřela cesta k pomyslně snazšímu vítězství, na palubovce však potenciální převaha nebyla dlouho znát. První set si Brňanky vybojovaly až v koncovce, druhý a třetí set doprovázel slábnoucí vzdor domácích. Královopolským se dlouho nedařilo přihrát, natož zúročit množství ubráněných útoků soupeře. Vázl přechod do útoku, stejně tak jako zakončení nad sítí. Situace se začala uklidňovat po příchodů Beránkové a posléze přesunu Slámové na post první smečařky.

Ve druhém utkání nahradila Pospíšilovou Kurková a Hrabovou Chvátalová. Družstvo se prezentovalo výraznou nervozitou a ještě větší chybovostí než v úvodu předchozího utkání. Nepříznivý vývoj utkání jako první odnesla střídáním smečařka Beránková, konečně klid však utkání dodala až Pospíšilová. V nejtěžších chvílích tým držela zejména Slámová, Najbrtová se připojila v druhé půli zápasu. Třetí set Brno zakončilo opakovaným úspěchem na bloku, ať už se jednalo o spolupráci krajních hráček s Hudylivovou, tak Chvátalovou.

Brno i přes dílčí neúspěch v první sadě zvítězilo také ve druhém utkání a zachovalo si nadějné vyhlídky na final four. Program družstva pokračoval ve večerní návštěvě a podpoře brněnských volejbalistů v utkání s Duklou Liberec a následném přesunu na reprezentační kemp do Brandýsa nad Labem.

Brněnský tým děkuje za vzácnou návštěvu bývalého brněnského lodivoda Stanislava Václavíka a jeho dcery, asistentky národního družstva žen Lucie Václavíkové.

(Erik)

 

KADETKY 98: Extraliga kadetek - skupina I.
23.2. 10:00 Řepy - ZŠ Milénova 3:2 (15,20,-21,-22,6)
23.2.. 13:00 Řepy - ZŠ Milénova 3:0 (21,15,24)
Komentář:

Na sobotní utkání jsme jeli brzy ráno do Prahy. Naším cílem bylo dát do tohoto dvojzápasu vše, ať už vyhrát nebo prohrát, ale hrát na 100%. Kvůli první čtyřce by bylo ale dobré dvakrát vyhrát.

Do prvního zápasu jsme nastoupily celkem v pohodové náladě. Tlačili jsme na soupeřky hlavně útokem, které ale docela s úspěchem odolávaly, a tak to bylo i druhý set, oba sety jsme prohráli. Věděli jsme ale, že soupeřky nedokáží vzdorovat takovému tlaku věčně. Třetí set, v trošku pozměněné sestavě, nám zajistil výhru, nikdo z nás by po těch dvou setech ani neřekl, že by jsme mohli vyhrát 3. set. Vyhráli jsme i čtvrtý. Tím jsme měli zajištěný bod, teď jen uhrát tiebreak. Nenastoupili jsme do něj zrovna šťastně a soupeřky si už na začátku udělaly dostatečný náskok, který jsme nedokázali stáhnout. Konečný výsledek prvního zápasu 2:3, ale i získaný jeden bod nás těšil.

Začátek druhého zápasu probíhal podobně jako u prvního. Vzhledem k množství chyb v poli a k chybám na podání jsme nedokázali ani první, ani druhý set vyhrát. Netlačili jsme ani útokem středem, který byl jedním z našich pokynů před zápasem. Třetí set už byl mnohem lepší - vydržely jsme bojovat a to se vyplácelo. Štěstí v koncovce přálo ale soupeřům a my odjížděli z Prahy s prohrou 0:3. Celková hra špatná nebyla, zkušenosti si odneseme do dalších zápasů.

(Gabi)

 

JUNIORKY KP: Krajský přebor juniorek
23.2. 10:00 Strážnice - KP Brno
0:3
23.2.. 13:00 Strážnice - KP Brno 1:3
Komentář:

Dnes 23. února nás čekal zápas ve strážnici v juniorské krajské soutěži. proti družstvu Jiskra Strážnice. Po velice namáhavé cestě plné sněhu a dohadů jestli vůbec pojedeme jsme dorazili o hodinu později. Na rozcvicku jsme měli 15 minut, ale nic jsme nepodcenili. První zápas se nám velice dařil, nahrávala chmeli, které to velmi šlo. Haluz se dostala na vytoužený blok a bylo vidět že si to užívá. Na druhém bloku hrála Erika, která se s chmeli scházela tak, že málokdo to na druhé straně vyčapal.Zápas jsme vyhráli 3:0 s přehledem.

Druhý zápas jsme si řekli, že vyzkoušíme různé varianty. Nahrávat šla Kačkat a Chmeli šla na smeč.Ten set se nám nedařilo vůbec nic, a tak jsme první set prohráli v koncovce.Do druhého setu jsme nastoupili jako v prvním zápase. Ten se nám po mírném zaváhání podařilo vyhrát.Další set jsme vyhráli opět s přehledem. Na liberu hrála Klárka Hernychová, která v tomto zápase předvedla čapání a přihrávku, kterou by jí mohl každý z nás závidět. Ve čtvrtém setu se Klaudie dostala (ikdyž by tomu málokdo věřil) na blok a poradila si s tím skvěle. Ke konci se chmeli po dlouhé snaze sehrála s účkem čači, která to zabombila jak to ona umí. Halouzek si zahrál na smeči a musím říct, že se asi budu bát o můj flek. V závěru jsem si po pár plachtičkách dala svůj vytoužený skákaný roťák, kterým jsem to zakončila. Vyhráli jsme 3:1 a už v klidné cestě s šesti body jsme se vrátili domů.

(Lucka Kraťochová)

 

 

M9: Krajský přebor kadetek
23.2. 10:00 Kuřim - KP Brno
1:3
23.2.. 13:00 Kuřim - KP Brno
3:2
Komentář:

Dnes jsme hráli krajský přebor kadetek v Kuřimi. 1. zápas jsme vyhráli 3:1 na sety a to i díky tomu, že jsme udrželi velice dobré podání, s kterým měl soupeř problémy. 1. set jsme sice prohrály, ale velmi těsně. V dalších 3 setech jsme ovšem ukázali soupeřkám jak doopravdy umíme hrát a to nám přineslo vítěství v tomto 1. zápasu. 2. zápas jsme začali špatně. 1. set jsme prohráli jen díky tomu, že jsme zbytečně chybovali na útoku a nakonec nám zcela odešel i servis, který byl v 1. zápase takřka 100 %. Ve stejném duchu se nesl i druhý set. 3. set jsme se ovšem probrali a pořádně zabojovali. Velmi se zlepšil příjem i podání, které nám přineslo hned několik přímých bodů. Tento set jsme vyhráli stejně jako 4., který byl také velmi vydařený. Nakonec se hrál tiebreak, který i přes velkou bojovnost a chuť zvítězit nad tímto soupeřem i v 2. zápase, jsme prohráli 15:11 . Tento zápas bych zhodnotila jako za celkem úspěšný, ale myslím si, že do dalšího zápasu budeme muset ještě pořádně potrénovat, aby jsme si nenechali znovu utéct koncovku jako 2. zápase.


(Anička Houserová)

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT