7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 9.týdne

IMG_2540Mládežnické celky VK KP Brno prožily volejbalem „nacpaný“ víkend, některým se dařilo lépe, jiným hůře. Zde si můžete přečíst o jejich soubojích se soupeři.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

JUNIORKY 96: Extraliga juniorek - skupina I.
1.3. 10:00 SG Brno - Olymp Praha
1:3 (-18,-22,23,-18)
1.3.. 13:00 SG Brno - Olymp Praha 3:0 (23,18,18)
Komentář:

Základní sestavy 1. utkání:

Brno: Pospíšilová, Nálezková, Chvátalová, Suchá, Najbrtová, Hudylivová, libero: Uhlířová. Střídaly: Beránková, Hrabová, Kurková, Slámová,

Praha: Kuthová, Třešňáková, Dostálová, Patočková, Trnková, Šimáňová, libero: Neckářová. Střídaly: Jančaříková, Pilátová, Faunová

Základní sestavy 2. utkání:

Brno: Kurková, Nálezková, Chvátalová, Suchá, Najbrtová, Hudylivová, libero Uhlířová. Střídaly: Slámová, Pospíšilová

Praha: Pilátová, Třešňáková, Dostálová, Jančaříková, Trnková, Šimáňová, libero: Neckařová. Střídaly: Bartošová, Kuthová, Patočková

Oba týmy předvedly dvě utkání jako den a noc. V tom prvním po většinu utkání dominoval pražský tým, které těžil zejména z řady chyb královopolských děvčat a útočné potence Patočkové. Ta však zůstala v úvodu druhého utkání pouze na lavičce, a tak pouze přihlížela zlepšenému a odvážnějšímu výkonu Brna. Brňanky přinesly do druhého zápasu také více energie, díky níž realizovaly řadu pohledných útočných akcí. Patočková svým návratem na palubovku vývoj nezvrátila, a tak mimo koncovku prvního setu neměla brněnská děvčata na cestě za vítězstvím větší starosti. Brno si dokráčelo k cenným bodům proti aktuálně nejlepšímu týmu juniorské extraligy.

Hodnocení trenéra: Zdá se mi, že stále nemáme ochotu nazývat některé věci pravými jmény. Sezóna je náročná a komplikovaná díky účasti v extralize žen, ovšem první zápas proti Olympu jsme prohrávaly již od rozcvičky, ve které jsme více předstíraly než se rozcvičovaly. Druhý zápas byl z naší strany vyjma koncovky prvního setu perfektní a podobal se hře, kterou předvádíme v tréninku.

(Erik)

 

KADETKY 98: Extraliga kadetek - skupina I.
2.3. 10:00 ZŠ Milénova - VŠ Plzeň
3:2 (-18,-13,19,17,12)
2.3.. 13:00 ZŠ Milénova - VŠ Plzeň 3:2 (23,20,-22,-18,8)
Komentář:

V sobotu jsme hrály důležitý zápas v nadstavbové části extraligy kadetek proti Plzni. V pátek se na tréninku zranila Xena a roli libera si tak poprvé v extralize vyzkoušela Jolly. Premiéru měla na výbornou. Na nahrávce to poprvé v extralize vyzkoušela Anica a taky moc pěkně. V prvních dvou setech jsme se hledaly a nedařilo se nám soustředěně plnit všechny úkoly a správně komunikovat. Po prohraných dvou setech jsme se konečně probraly a začaly hrát svoji vlastní hru. Dávaly jsme tvrdý servis, uhrávaly těžké míče a komunikovaly. Tudíž zápas došel až do tie-breaku. Ani tam jsme nepřestaly hrát a s čistou hlavou a vyhrály jsme 15:12.(Prohrávaly jsme 7:11).

Na druhý zápas jsme úspěšně navázaly a hned první dva sety s přehledem a soustředěností vyhrály. Úžasně nám vycházela obrana na síti. Měly jsme snad 10 bodových bloků za set. Koncentrace nám vydržela do 3.setu. Další set jsme se opět nekoncentrovaly a nedokázaly se soustředit 100% na hru. Bohužel tato nálada pokračovala až do 4. setu. Nechaly jsem zápas zajít až do tie-breku, kde jsme začaly zase dobře hrát a vyhrály 15:8. Vždy když jsme v nadstavbě extraligy hrály tie-break, tak jsme měly smůlu a prohrály. V "pětiseťácích" se vždy projevila zkušenost našich starších soupeřek. Teď se nám to konečně podařilo prolomit a dvakrát výhra v tie-breaku se nám povedla:))).

(Týna)

 

JUNIORKY 96: Krajský přebor žen
2.3. 10:00 KP Brno - Duhovka Břeclav
3:1
2.3.. 13:00 KP Brno - Duhovka Břeclav 3:2
Komentář:

O víkendu nás čekaly zápasy proti v tabulce výše postavené Duhovce Břeclav. Obě tato utkání jsme odehrály na ZŠ Milénova. První zápas začal lépe pro nás. Soupeře jsme dokázaly zatlačit servisem a dařilo se nám i v útoku. Druhý set jsme kvůli nedostatku koncentrace ztratily. Průběh následujících setů jsme si už pohlídaly a soustředěným výkonem jsme soupeři nedaly šanci a utkání jsme dotáhly do vítězného konce. Druhý zápas provázely dlouhé výměny. V prvním setu jsme opět dominovaly my, ovšem v následujících dvou setech nás soupeř zaskočil svou bojovností v poli. Břeclav čapala jednu smeč za druhou, což značně snižovalo sebevědomí především smečařkám. Ve čtvrtém setu jsme dokázaly podržet servis a srovnaly jsme na 2:2. Na servisu jsme dominovaly i na začátku pátého setu, pak došlo bohužel k nepříjemnému zranění ruky smečařky Klimešové, která nemohla být vystřídána, protože jsme tento zápas hrály pouze v šesti lidech s liberem. Soupeř nechtěl vyhovět našemu návrhu, aby Tereza Matoušková hrající na postu libera nastoupila místo zraněné Klimešové. To nás zdravě „naštvalo“ a v dalším průběhu zápasu jsme soupeře deklasovaly. Vyhrály jsme 3:2.

(Anna Kurková)

 

JUNIORKY KP: Krajský přebor juniorek
2.3. 10:00 Kuřim - KP Brno B
0:3
2.3.. 13:00 Kuřim - KP Brno B
0:3
Komentář:

Tuto sobotu jsme se vydaly do Kuřimi, kde nás čekal soupeř, se kterým jsme už tuto sezónu jednou vyhrály. Nejen super cesta vlakem plná srandy a jídla (jelikož žádná z nás nestihla snídani), byla znamení, že tento den bude zdařilý. Měly jsme dobrou náladu a náš plán byl naprosto jasný: Dočista rozsekat soupeře.

Parádní vstup do prvního zápasu nám zařídila nejen dobrá rozcvička, ale i naše nahravačka Síma svým servisem, kterým nám nahnala asi sedmibodový náskok. Ten jsme si dokázaly udržet až k vítěznému setu. Další dva sety vypadaly podobně, občas se vyskytly drobné potíže na jinak slušném příjmu, ale mimo to jsme odehrály pěkný zápas. Druhé utkání už bylo z naší strany unavenější, dělaly jsme více zbytečných chyb a chvílemi se soupeř dostával i do vedení. Pokaždé jsme však jejich náskok zvrátily a dotáhly i druhý zápas ve třech setech do vítězného konce. Na závěr bych asi měla vyzdvihnout Lucku, která hrála na smeči a jako vždy skládala většinu nahrávek a Aničku s Claudií, které odehrály jedny z jejich prvních zápasů na bloku, a moc se jim dařilo... Takto se nám tedy téměř doslova vyplnil náš plán a odvezly jsme si další dvě hodnotné výhry domů.

(Jakub Redek)

 

M9: Krajský přebor kadetek - skupina I.
3.3. 10:00 KP Brno B
- KP Brno C
1:3 (-13,21,-24,-20)
3.3.. 13:00 KP Brno B
- KP Brno C
2:3(-19,21,23,-18,-8)
Komentář:

Do prvního setu jsme nastoupili skvěle-měli jsme náskok, a v pohodě jsme ho vyhráli. K druhému setu jsme přistoupili tak, že jsme si mysleli, že soupeř se poddá a nechá nás zvítězit, ale to jsme se spletli. Prohráli jsme ho našimi chybami. Další dva sety jsme vybojovali skvělou hrou v poli a útokem.


V prvním setu nastoupil soupeř v slabší sestavě a hned od začátku jsme je drtili tvrdým servisem-set jsme vyhráli. V druhém setu jsme začali kazit podání, a soupeř toho využil, a tento set jsme prohráli. Ve stejném duchu se nesl i další set, a navíc jsme začali kazit i útoky. Do toho setu jsme nastoupili s razancí na servisu-soupeři se nedařilo ho přijmout. Začali jsme se dobře domlouvat na útocích a balonech zadarmo, set jsme vyhráli. V tiebreaku jsme měli poměrně náskok, hráli jsme s klidem a měli jsme dobrou obranu. Poslední míč bravurně ukončila (zasmečovala) nahravačka Katka Flajšingerová.

(Kristýna Turečková)

 

 

ŽÁKYNĚ D: Krajský přebor starších žákyň - 7.kolo

2.3. 10:00 VK KP Brno D - Vejtostová
2:0
Komentář:
Předposlední kolo KP žákyň nás po měsíční pauze  svedlo poprvé dohromady s týmem ZŠ Vejrostova. S oběma dalšími jsme se již na kurtech potkaly. Utkání s děvčaty z Vejrostové jsme odehrály bez větších výkyvů a tím pádem nám stačily k vítězství 2 sety.

(Maja Kašubová)

 

2.3. 12:00 VK KP Brno D - Přímětice
2:1
Komentář:

Zbylá dvě utkání však zbytečnými chybami, v mnoha případech nevynucenými, nás dovedla do tie-breaku. Zejména hned to první s tradičním soupeřem z Přímětic. Dobře rozehraný první set jsme v koncovce neuhrály na útoku. Další dva sety pak již byly plně v naší režii a soupeře jsme k ničemu nepustily.

(Maja Kašubová)

 

2.3. 14:00 VK KP Brno D - Jehnice
2:1
Komentář:

V utkání s Jehnicemi jsme po jasně vyhraném 1. setu odešly ve 2. na přihrávce. Tie-break pak probíhal podle stejného scénáře jako v utkání s Příměticemi. Postup do 1. čtverky by nám měl do finálového turnaje zajistit celkové 4. místo po základní části. A to považuji za velký úspěch děvčat. Zvedla se  jistota podání, za osm setů pouze 9 zkažených servisů. Na útoku jasně kralovaly Verča Šikralová s Barčou Neterdovou, ke kterým se přidala i nahravačka Týna Polická, jež za turnaj nezkazila jediný smeč a předvedla i několik pěkných zákroků při hře v poli. Na přihrávce družstvo jako celek stoupá nahoru a v některých momentech předvedla např. kapitánka Peťa Navrátilová téměř učebnicové přihrávky. Přesto je to činnost, ve které musíme získat ještě větší jistotu.

(Maja Kašubová)

 

ŽÁKYNĚ D: Pohár 7.tříd - 5.kolo

3.3. 10:00 VK KP Brno D - Sokol Brno
1:2
Komentář:
Tento víkend byl pro děvčata hodně náročný. Poprvé absolvovaly 2 hrací dny po sobě. Alespoň si tak v reálu vyzkoušely zápasové zatížení na vyvrcholení sezóny. Doufáme, že na republice 7. Tříd nebudeme chybět. Systém této soutěže nás svádí do soupeření s družstvy, které jsou z poloviny chlapecká jako Sokol Brno nebo téměř chlapecká (5+1) jako Letovice. Tradičně největší problém nám dělalo beachové družstvo Sokola se svou skvělou hrou v poli. Utkání jsme měly velmi dobře rozehrané. Za stavu 20:16 v náš prospěch jsme zkazily servis a od tohoto momentu jsme uhrály pouze 2 body. Začíná to vypadat na syndrom prvních utkání. Druhý set jsme nepustili Sokolíky vůbec do hry, stejně jako v tie-breaku do stavu 12:8. Pak přišly po sobě 2 zkažené příjmy, které nás srazily do kolen. Bohužel toto utkání se zejména v rozhodujících momentech nepovedlo Týně Polické a Helče Helánové. Přesto děvčata předvedla místy velmi pěkné volejbalové akce, za které by se nemusely stydět ani hráčky ve vyšších soutěžích.

(Maja Kašubová)

 

3.3. 12:00 VK KP Brno D - Letovice
2:0
Komentář:

Další 2 utkání jsme víceméně zvládly bez větších potíží. Problém nám chvíli dělalo chlapecké družstvo Letovic svými ulívkami, které nakonec jsme zvládaly díky plnění taktických pokynů.

 (Maja Kašubová)

 

3.3. 14:00 VK KP Brno D - Přímětice
2:0
Komentář:

Nejuvolněnější a nejpohlednější volejbal děvčata předvedla v posledním zápase se svými vrstevnicemi z Přímětic, kterým dovolila pouhých 27 bodů. I když jsme nakonec skončily druhé v tomto turnaji, vracíme se zpět do čela celkového pořadí před Letovice a Sokol Brno. Potěšujícím zjištěním je stoupající umění Verči Šikralové, Hely Helánové a Barči Neterdové na útoku, u Helči navíc na přihrávce. Nemohu  nepochválit Barču Neterdovou za obětavou hru v poli, ač v družstvu výrazně nejvyšší, předčila svou obětavou hrou v poli i obratnější spoluhráčky. A v neposlední řadě Petru Navrátilovou, která konečně zvládala situace na servisu po timech a Ogy Ognarovou. Asi největší překvapení především díky servisu. Ten jí do včerejška dělal velké problémy. Najednou ze 12 pouze 1 zkažený a 4 esa. Suma sumarum povedený víkend nejen výsledkově, ale především postupně se lepšící hrou celého družstva.

(Maja Kašubová)


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT