7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 10.týdne

DSC_0001_tJuniorky si obsadily po nadstavbové části 2.místo a zajistily pořádání finálového turnaje, kadetky skončily na pěkném pátém místě. Podrobné informace se dočtete v komentářích.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

JUNIORKY 96: Extraliga juniorek - skupina I.
8.3. 10:00 Jablonec - SG Brno 0:3 (-19,-19,-22)
8.3.. 13:00 Jablonec - SG Brno 0:3 (-20,-22,-16)
Komentář:

8.3. jsme odehrály utkaní  s Jabloncem. První set byl hodně nervózní, věděly jsme, že hrajeme o to, kdo bude pořádat finálový turnaj, ale zároveň jsme si chtěly užít i náš poslední extraligový zápas. Což se nám v každém utkaní povedlo a my vyhrály s velkým rozdílem nad Jabloncem. K silným stránkám patřily obrana na síti a útok. Díky Verči  Hrazdírové, která nám dělala hlavni útočící silu, Jablonec neměl šanci přiblížit se našim kvalitám. Dokonce i rozdíl 10 bodu jsme zvládly otočit v náš prospěch. Emoce a vlna euforie nás vezly a držely na vrcholu. Druhy zápas jsme do toho znovu vlítly a výsledek se dostavil ve stejném žánru. Z Jablonce jsme odjížděly spokojeni a s dobrým pocitem z vítězství.

(Eliška Hrabová)

 

KADETKY 98: Extraliga kadetek - skupina I.
8.3. 10:00 Madeta - ZŠ Milénova 3:0 (16,17,19)
8.3.. 13:00 Madeta - ZŠ Milénova 3:2 (23,20,-22,-18,8)
Komentář:

V sobotu  9.3. od 17:00 jsme hráli zápas proti Madetě České Budějovice v Českém Krumlově. Přijeli jsme v čas a všechno se vedlo. Rozcvičku jsme měli skvělou a všichni jsme chtěli moc vyhrát. Trenér nás velice podpořil před zápasem a dodal nám ještě větší motivaci vyhrát, ale jakmile jsme přišli na hřiště, naše touha klesla a pomalu se vytrácela. Nemohli jsme pořádně přihrát, proto na nás všude čekal dvojblok, který je těžké obehrát a když už se to podaří, tak tam jsou polaři, kteří nás „vyčapali“. Ani servis nám nějak moc nelítal, takže ani o něj jsme se opřít nemohli. Bylo těžké udržet nadšení ze hry a nám se to v prvních dvou setech docela dařilo. Ale když je oba dva prohrajete, tak už to moc nejde. A proto jsem v Krumlově prohráli první zápas 3:0.

Druhý den jsme hráli už v Českých Budějovicích od 10:00. A jelikož už o nic nešlo, chtěli jsme si ten zápas jen užít a to se podařilo! Madeta dala na plac, řekla bych, celou svojí střídačku a my se nahecovali! První set jsme vedli až do koncovky, kdy nás Madeta dohnala a hrály se napínavé výměny, kde měly Budějovice bohužel více štěstí. Druhý set jsme jim to ale oplatili a vyrovnali jsme na 1:1. Ve třetím setu jsme zase nějak vypustili a Madeta získala set, ale ve čtvrtém setu jsme se velice nahecovali a nechtěli jsme to vzdát a ani nevzdali. Vyhráli jsme 25:15 a začal tiebreak. Do tiebreaku jsme najeli velice slušně, naše obrana na síti byla neskutečná a servis jsme si drželi, což nám hodně pomohlo. Madeta se nevzdala a v koncovce se k nám trošku přiblížila. To nás neodradilo. Pomalu ale jistě jsme si kráčeli k vítězství  na které jsme dlouho čekali. Tiebreak jsme vyhráli 15:10 a myslím, že jsme se s nadstavbou extraligy kadetek rozloučili nejlíp jak jsme mohli.

(Anna Suchá)

 

JUNIORKY 96: Krajský přebor žen
9.3. 10:00 Moravská Slavia B
- KP Brno B
0:3 (-24,-19,-17)
9.3.. 13:00 Moravská Slavia B
- KP Brno B
3:0 (17,20,19)
Komentář:

9. 3. jsme se na  Morendě utkaly s Moravskou Slávií. Do začátku a celého 1. Setu jsme nastoupily s nasazením a chtíčem vyhrát. Dařil se nám příjem a útok a soupeře jsme zastrašily naším projevem. Cca 80% útoků bylo zdařených a Morenda byla úplně rozložená. Na to, že je Morenda 2. v tabulce na nás působila netýmově, a jakoby vůbec nechtěla hrát. Utkání bylo velmi rychlé, vše se nám dařilo a předvedly jsme velmi kvalitní výkon. Druhé utkání jsme započaly necelou půlhodinku po skončení prvního utkání. Druhé utkání jsme neskutečně podcenily. Nějakým zázrakem Slávie začala hrát dobře, čímž nám stopila náš laxní přístup. I přes jejich zranění hráčky, náš dokázaly porazit na plné čáře.  Na hřiště jsme nastoupily s pocitem vítězství už od začátku a to se nám vymstilo. Rapidně se nám zhoršil příjem i nahrávka a útok už nebyl tak účinný jako v prvním zápase. Nezvládaly jsme míče zadarmo a body které získával soupeř, byly zbytečné, kvůli komunikaci. Myslím, že výsledek mohl být určitě lepší a příště o něho budeme více bojovat, ale jsme rády, že aspoň jedno vítězství bylo naše.

(Klára Střížová)

 

JUNIORKY KP: Krajský přebor juniorek
9.3. 10:00 Břeclav - KP Brno B
1:3 (-23,-17,21,-9)
9.3.. 13:00 Břeclav - KP Brno B
1:3 (-17,20,-14,-18)
Komentář:

Dnešní dva zápasy jsme hráli v Břeclavi. Jsou v tabulce pod námi a tak, abychom si udrželi vedení, byl náš úkol jasný - přivézt do Brna 6 bodů. Do prvního zápasu jsme nastoupily dobře a po počátečních problémech se servisem jsem vyhrály 25:23. Druhý set jsme vybojovaly 25:17 a myslely jsme si, že to mám v kapse. Následující set se ale otočil ve prospěch soupeře. Výsledek špatného příjmu a chybějící komunikace byl stav 21:25 a my se snažily vzít si ponaučení a zlepšit se do dalšího setu. To se nám povedlo, vytáhly jsme příjem, komunikaci a zatlačily na podání a ,,rozmázly" jsme je s 9:)

Na další utkání jsme měly dobrou náladu a taky se to projevilo na naší hře. První set jsme vyhrály 25:17, ten druhý byl ovšem podobný třetímu setu v minulém zápasu. S výsledkem 20:25 jsme nebyly spokojené a tak jsme zabraly. V dalších setech jsme už nezaváhaly a vyhrály 25:14 a 25:18. Úkol jsme splnily a tak jsme se vracely v dobré náladě

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT