7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 3. týdne

Logo_Ozveny_tydneCelý víkend byl ve znamení tradičního souboje Královo Pole - Olymp, jelikož v jeden víkend los svedl kadetská, juniorská i ženské družstvo obou těchto tradičních rivalů. Bohužel po "černém" pátku, následovala "černá" sobota, kdy jsme zásluhou U-19 vybojovali jediný bod z těchto vzájemných duelů. Budeme mít co pražankám vracet! Ostatní družstva neštěstí hájila čest klubu úspěšněji. 

 

 

 

U-19: 3. a 4. kolo Extraligy juniorek sk. I

17.1. 17:00 SG L. Daňka Brno - PVK Olymp Praha 1:3
18.1.  10:00 SG L. Daňka Brno - PVK Olymp Praha 2:3
Komentář:

 

  Odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 3. a 4. kolo Extraligy kadetek sk. I

17.1.  19:00 SG L. Daňka Brno - PVK Olymp Praha 0:3
18.1. 11:00 SG L. Daňka Brno - PVK Olymp Praha 0:3
Komentář:

Kadetky ani ve druhém kole nástavby extraligy nedokázaly nejen zvítězit, ale uhrát vítězný set. Brněnský tým se na Botanické střetl s velkým rivalem, kterým je Olymp Praha, ve výrazně oslabené sestavě, když chyběly tři hráčky základní sestavy. V bojovném pátečním utkání rozhodly všechny sety vypjaté koncovky, ve kterých byl Olymp lepším soupeřem. Hru zkušených hráček Fomenkové a Šotkovské výborně doplnila Štochlová. Na brněnské straně nejvíce prostoru v útoku od nahrávaček Skýbové a Šloufové dostaly Mikelová s Plešingrové, ani jedna však v utkání nevynikla. Druhé utkání bylo stejně bojovné jako první, Olymp však od začátku diktoval tempo, od kterého neupustil ani v koncovce třetího setu.

Komentář trenéra: Z různých důvodů jsme nebyli kompletní. V družstvu máme dvě zraněné, dvě se průběžně léčí, některé si plní školní povinnosti. Na hřišti byly až čtyři žákyně. Ale nevymlouváme se na to. Do utkání jsme šli vědomě v sice oslabené sestavě, o to bojovnější. Chtěli jsme vyhrát. Problém se však ukázal ve stejné podobě jako v každém jiném utkání a v každé jiné sestavě. Nemáme pevné vedení uvnitř týmu přímo na hřišti. Chybí zodpovědná, ambiciózní postava. Dirigent, tvůrce hry, bojovník. Výkonem se nejvíce přibližuje Mikelová, která je schopná dobře odehrát na jakémkoliv útočném postu, ovšem jsou to právě její chyby, které nás bolí nejvíce. Odmítá nést zodpovědnost za výsledek. Musí se rozhodnout. Těšíme se však na další kola a víme, že vyhrajeme.

Erik Nezhoda

  Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 3. a 4. kolo 1. ligy juniorek sk. III

19.1.  11:00 VK Královo Pole B - Sokol Česká Třebová II. 3:1
  15:00 VK Královo Pole B - Sokol Česká Třebová II. 3:1
Komentář:

Dnes jsme hrály jeden z velice důležitých zapasu v první lize juniorek proti České Třebové. Nevěděli jsme, jak je soupeř silný ani jaké má zbraně. V této sezoně jsme se nim ještě nesetkali, takže jsme nevěděli co máme očekávat. Třebová byla nahecovaná a čišela z nich touha po výhře. My jsme, ale taky chtěly vyhrát a porvat se o první místo v tabulce k čemuž nám vlastně Třebová pomohla. Díky našim dvěma výhrám 3:1 a a 3:1 jsme se posunuly na první místo v tabulce s náskokem šesti bodu před juniorem .

Markéta “Majki” Minaříková

  Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 21. a 22. kola Jihomoravského přeboru žen I. třídy

18.1.   9:00 VK Královo Pole B - Sokol Brno - Husovice 3:0
  13:00 VK Královo Pole B - Sokol Brno - Husovice 3:0
Komentář:

Dnes (v sobotu) jsme hrály kraj žen proti Husovicím. Už jednou jsme s nimi hrály a nějak velký problém nám nedělaly . Šlo hlavně o to si udržet servis a nepodřídit se jejich hře. I pres velkou únavu z naši strany jsme zapas zvládly celkem bez větších potíži a mohly jsme se radovat z dvojte výhry 3:0.

Markéta “Majki” Minaříková

  Odkaz na tabulku soutěže

 

KKY: 21. a 22. kola Jihomoravského přeboru juniorek

18.1. 10:00 DDM Kuřim - VK Královo Pole 1:3
  13:00 DDM Kuřim - VK Královo Pole 1:3
Komentář:  
  Odkaz na tabulku soutěže

 

ZKY-A: 5. kolo Jihomoravského přeboru žákyň sk. VA

18.1. 9:00 VK Královo Pole A - Sokol Brno I. 2:0
      -  Volejbal Vyškov A 2:0
      - VK Pegas Znojmo 1:2
Komentář:

Dneska jsme hrály první zápas proti Sokolu. První zápas je vždycky takový unavený. Nastoupily jsme na hřiště a vyhrály první set, potom i ten druhý. Byl to rychlý zápas... Všechny jsme si myslely, že soupeř bude silnější :)

Druhý zápas jsme hrály proti Vyškovu. Ten jsme taky vyhrály 2:0. Celý zápas jsme hrály jen 36 minut.

Třetí zápas jsme odehrály proti Znojmu. V prvním setu jsme od začátku vedly, porazily jsme je 25:15. V druhé setu se to obrátilo proti nám a prohrály jsme 25:14. V tiebreaku jsme jen o kousek prohrály :/. Skončilo to 15:11. Tohle byl jeden z našichnejpovedenějších zápasů :) Bojovaly jsme až do konce, dařilo senám jak v poli tak i na síti..! :)

 

Kateřina Muchová

  Odkaz na tabulku soutěže

 

ZKY-U15: 5. kolo Jihomoravského přeboru žákyň sk. VD

18.1. 9:00 VK Královo Pole U15 - KCM - Lokomotiva Břeclav A 2:0
      -  Gym. Šlapanice u Brna 2:0
      - Sokol Vítovice 2:0
Komentář:

V sobotu nastoupila naše děvčata k zápasům krajského přeboru žákyň opět pod štítkem Krajského centra mládeže Jihomoravského kraje, ale nyní již posílena o vybraná děvčata z Boskovic (Ivou Přichystalovou, Ivetou Meluzínovou a Lenkou Střížovou), Znojma (Klárkou Marušíkovou) a  Luckou Mičánkovou ze žákyň „A“. Toto posílení bylo na hře družstva KCM okamžitě znát.

První sobotní zápas nastoupila děvčata proti družstvu Břeclavi. Břeclav disponovala vysokými hráčkami, které zpočátku působily velký respekt. Naše děvčata po několikabodové šňůře na podání získala slibný náskok, který ale posléze ztratila. Vstup do utkání se nám moc nepovedl a utkání se nám nepodařilo dostat do lepší atmosféry po celou dobu dvou setů. Na velké množství nevynucených chyb se zvládli dívat jen volejbalově velmi otrlí diváci. Po vyrovnané koncovce jsme ale se štěstím získali první set a poté s menším náskokem i set druhý a tím celý zápas v poměru 2:0.

Druhý zápas nás čekal proti družstvu Šlapanic. Se Šlapanicemi jsme takřka bojovali o postup do vyšší skupiny, jelikož Šlapanice svým projevem a hrou zastávaly status nejsilnějšího soupeře. Děvčata ale do zápasu nastoupila s větším nasazením, odhodláním a bojovností. Nekompromisním servisem jsme Šlapanicím nedali šanci a doslova jsme je rozbombardovali a vyhráli 2:0 s velkým bodovým rozdílem.

Poslední zápas nás čekal proti nenápadným Vítovicím. Děvčata pokračovala na vítězné tsu-na-mi vlně (a to doslova) a Vítovice jednoznačně přehrály v obou následujících setech. Ve druhém setu se hráčky z Vítovic nezmohly na žádný odpor a naše družstvo hladce dokráčelo k dalšímu vítězství 2:0.

Shrnutím všechny hráčky podstoupily obrovský progres již od počátku sobotního turnaje, kdy výkony jednotlivých hráček rostly s každým míčem a každou výměnou. Hráčky z Boskovic se v sobotu zdály být opravdovými posilami i tahounkami, nesmím zapomenout ani na nahrávačku Klárku Marušíkovou a smečařku Lucku Mičánkovou, ale ani na zbytek nominovaného družstva U15 v čele s kapitánkou Míšou Zichovou, které těmto hráčkám zdatně sekundovaly a předvedly opravdu pěkné individuální výkony. Nakonec, jasná tři vítězství v poměru 2:0 hovoří za vše.

Šárka Melichárková

  Odkaz na tabulku soutěže

 

ZKY-U15: 5. kolo Jihomoravského poháru 7. třid sk. II

19.1. 9:00 VK Královo Pole U15 - Sokol Brno I. 0:2
      - Sl. Slavia Uh. Hradiště 0:2
      - Sokol Kojetín 1:2
Komentář:

V neděli naši mladší polovinu družstva již bez posil a také bez kapitánky Míši Zichové čekal Pohár 7. tříd. Jak se říká, po hostině bývá půst, tak v neděli toto přísloví platilo dvojnásobně. Po skvělých sobotních výkonech naše hráčky jen horko těžko navazovaly na to, co na palubovce předváděly v sobotu. První soupeř ze Sokola Brno nám dal pocítit hořkou chuť porážky, kdy nám nedovolil přičichnout k delší volejbalové výměně. Úplné volejbalové zatmění na nás padlo v druhém zápase proti hráčkám Uherského Hradiště, kdy se hra našeho družstva absolutně sesypala. Děvčata spolu nekomunikovala, obtížně probíhala i komunikace mezi družstvem a trenéry, kteří si marně lámali hlavy, jak družstvo probrat. Děvčata tedy utrpěla další výraznou porážku 2:0 a pomalu ztrácela šanci na udržení ve skupině. V posledním zápase se ještě dalo proti chlapeckému družstvu z Kojetína vše zachránit, ale jen v případě jasné výhry 2:0. To se nám bohužel nepodařilo, ale předvedli jsme konečně pěkný bojovný výkon plný dlouhých výměn a spousty vybojovaných míčů. Tento přístup se také projevil do výsledku, kdy naše holky prohrály jen o kousíček v tie-breaku. 

 

Závěrem se nám nedělní Pohár 7. tříd vůbec nepovedl. Děvčata na hřišti doslova tápala, nenašla se jediná hráčka, která by stávající stav snažila zlomit a to je obrovská škoda. Sada jasných porážek nás vrátila zpět do reality po snových sobotních výkonech. Máme další motivaci a výzvu do tréninků, projevily se nedostatky, které je třeba odstranit a na kterých je potřeba pořádně zapracovat. Těšíme se na další turnaj, kdy budeme moct předvést, že umíme zase něco nového a že staré chyby již neopakujeme.

Šárka Melichárková


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT