7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 4. týdne

Logo_Ozveny_tydnePo minulém neúspešném víkendu si dorostová U-družstva spravila chuť v Plzni, když si odvezla všechny body bez ztráty jediného setu. Jestliže byl minulý víkend ve znamení souboje několika kategorií s Olympem, tento byl obdobný pro červenou složku a její utkání s Juniorem Brno. V důležitějších duelech v rámci 1. ligy jsme byli úspěšnější, v kategorii žen měl navrch zase Junior.

 

U-19: 5. a 6. kolo Extraligy juniorek sk. I

24.1. 18:00 Slavia VŠ Plzeň - SG L. Daňka Brno 0:3
25.1.  10:00 Slavia VŠ Plzeň - SG L. Daňka Brno 0:3
Komentář:

Do prvního zápasu jsme šly s nasazením a elánem a chtěly jsme zvítězit hladce 3:0. To se nám také povedlo. V prvním setu jsme se soupeřem pro nás moc neznámým tak trochu oťukávaly a vyhrály 25:19. Druhý set byl z naší strany lepší, už jsme věděly co od protihráček očekávat a to se projevilo i na výsledku 25:17. Ve třetím setu jsme už trochu polevily v naší koncentraci a nechaly soupeře rozehrát vše jsme, ale zvládly a vyhrály 25:22.

Ve druhém zápase se na nás projevila únava a bylo to znát i na našem herním projevu. Avšak jsme se s únavou úspěšně porvaly. Všechny tři sety byly v celku vyrovnané a napínavé. Ale koncovky jsme zvládly na výbornou. A i druhý zápas jsme vyhrály 3:0 (20, 22, 21). 

  Odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 5. a 6. kolo Extraligy kadetek sk. I

24.1.  16:00 Slavia VŠ Plzeň - SG L. Daňka Brno 0:3
25.1. 12:00 Slavia VŠ Plzeň - SG L. Daňka Brno 0:3
Komentář:

Kadetky po čtyřech prohraných utkáních proti pražským týmům okusily sladkost vítězství. Zatímco doposud v nástavbě neuhrály ani set, byly to nyní ony, které nedovolily Plzni pomýšlet na zisk byť jediného bodu. Soustředěný, ukázněný a bojovný volejbal a výrazná hra Aničky Suché stály za ziskem veledůležitých šesti bodů. První utkání načala právě Anna Suchá, která výborně a opakovaně odservírovala a zatlačila plzeňské hráčky do defenzívy. Hráčky Slavie sice měly s přihrávkou problém po celý víkend, v prvním utkání však dokázaly velice dobře útočit po rychlých kombinacích. Tlak Brna na podání byl i nadále natolik výrazný, že v důležitých momentech nedovolil soupeřkám dokonalé zakončení a nabídl Královopolankám řadu šancí k bodovému zisku.

Brněnská děvčata vstoupila také do druhého zápasu velice dobře, v celém utkání přidaly navíc kvalitní blok i hru v poli. Obě tyto činnosti dlouho chyběly po celý první zápas. Ve druhém však fungovaly od začátku a byly ozdobou na hře brněnských děvčat. Brno mělo po celý zápas na vrh, rozjetý chod mírně zbrzdila až koncovka třetího setu a chvilkový strach o vítězství.

Komentář trenéra (Nezhoda) Nemám nyní u sebe statistiky, ale je mi jasné, že kromě týmového výkonu stála za naším úspěchem Anička Sucha. Možná, na rozdíl od jiných utkání, ve kterých nastoupila za náš tým, byla včera i dnes velkou jistotou. A ještě jedna věc. Nacházíme se ve velice složité fázi sezóny, Přicházíme na to, v jaké sestavě hrát, jaké hráčky jak specializovat. Všechna čest našemu týmu, vypořádává se s tím velice statečně. Jsem přesvědčen, že za naším dobrým projevem stála i Šárka Šloufová, která nastoupila do obou utkání na postu nahrávačky. Bez trpělivého týmu by to ale nezafungovalo. Takže ještě jednou všechna čest našim hráčkám, dnes můžeme být spokojeni. A jedno velké poděkování. Neplánovaně jsme až do soboty v Plzni zdrželi pana Neterdu. Výrazně nám pomohl s dopravou hráček do Brna na utkání žen. Připomíná mi to, že jsem trochu dlužen všem našim skvělým rodičům, kteří nás podporují, v čele s panem Skýbou, který nejen že fotí, ale i pomáhá, kdy jen může. Rodičové, děkujeme! Ta dnešní vítězství byla pro vás!

Erik Nezhoda

  Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 5. a 6. kolo 1. ligy juniorek sk. III

25.1.  11:00 VK Královo Pole B - VK Královo Pole B 3:1
  14:00 VK Královo Pole B - Sokol Česká Třebová II. 3:1
Komentář:

Do dvojzápasu s Juniorem Brno jsme nastoupily s velkou chutí po výhře. Projevilo se to ve všech našich herních činnostech. Nejvíce se dařilo v blokování, soupeř si nevěděl rady a snažil se ulívat. To bylo ale k ničemu, protože naše obětavost v poli neznala mezí. Nejvíce však dělal problém servis, který končil často v zámezí nebo v síti. Oba zápasy jsme s přehledem vyhrály, i když jeden set jsme měly dost na mále, přicházela únava a počítaly jsme s tím, že se vyhraje sám. Všechny jsme ale určitě s naším výkonem nadmíru spokojené a s radostí jsme si připsaly dalších 6 důležitých bodů do tabulky.

Kateřina “Čači” Tichá

 

Pohled trenéra: V I. lize juniorek se nám v soboru podařilo “vykrást” Junior Brno. Byli jsme si vědomi, že pro obě dvě družstva je tento souboj klíčový v boji o první místo tabulky (připomínám, že jsme šly do této části soutěže ze druhého místa právě za Juniorem). Výsledek může zavánět “lehkým” zápasem, ale při drobnějším zkoumání zjistíte, že 4 sety ze 6 se hráli v koncovkách, které se nám vždy podařilo uhrát ve vlastní prospěch.

Musím, pochválit holky za perfektní respektování taktických pokynů. Náš blok  byl přesně tam kde měl být a smečařky Junioru jsme postupně donutili k zalívkám, o které se pak postaralo naše výborné pole. Plný zisk bodů po 3 kolech II. části nám dává možnost mít osud ve vlastních rukách a pohlídat si výhodnější pozici v play-off kvalifikace.

Martin Hroch

  Odkaz na tabulku soutěže
  Odkaz na fotogalerii

 

JKY: 21. a 22. kola Jihomoravského přeboru žen I. třídy

18.1.   9:00 VK Královo Pole B - Sokol Brno - Husovice 3:0
  13:00 VK Královo Pole B - Sokol Brno - Husovice 3:0
Komentář:

Dnes (v sobotu) jsme hrály kraj žen proti Husovicím. Už jednou jsme s nimi hrály a nějak velký problém nám nedělaly . Šlo hlavně o to si udržet servis a nepodřídit se jejich hře. I pres velkou únavu z naši strany jsme zapas zvládly celkem bez větších potíži a mohly jsme se radovat z dvojte výhry 3:0.

Markéta “Majki” Minaříková

 

Pohled trenéra: V nedělním zápase kraje žen,  musím připustit (ač nerad), že fyzické a psychické vypětí vydané předchozí den, hrálo svoji roli. Na kdyby se nehraje, takže prohra mrzí každého kdo chce vyhrávat. I když větší starosti mi udělalo zranění Lucky Koželkové, která svoji obětavostí přišla k nešťastně naraženému prstu...

Martin Hroch

  Odkaz na tabulku soutěže

 

KKY: 23. a 24. kola Jihomoravského přeboru juniorek

25.1.   9:00 VK Královo Pole - Sokol Předklášteří 3:0
  13:00 VK Královo Pole - Sokol Předklášteří 3:0
Komentář:  
  Odkaz na tabulku soutěže

 

 

ŽKY-A + KKY: 23. a 24. kola Jihomoravského přeboru juniorek

 

26.1.   9:00 VK Královo Pole - VK Královo Pole C 1:3
  13:00 VK Královo Pole - VK Královo Pole C 1:3
Komentář:  
  Odkaz na tabulku soutěže

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT