7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 6. týdne

Logo_Ozveny_tydneVelký víkend našich dorostových U družstev, když doslova vykradly domácí prostředí Olympu a odvedly jim brněnské porážky i s nášupem. Juniorky se musely sklonit v 1. lize před děvčaty z České Třebové, ale 2 uhrané body jim již dávají jistotu prvního místa a tudíž mohou v klidu čekat na svého soupeře do play-off. Krajské soutěže mají z důvodu jarních prázdnin přestávku.

 

 

 

 

U-19: 9. a 10. kolo Extraligy juniorek sk. I

14.2. 18:00 PVK Olymp Praha - SG L. Daňka Brno 0:3
15.2.    9:00 PVK Olymp Praha - SG L. Daňka Brno 1:3
Komentář:

Když jsme vyráželi na Olymp, tak jsme tam jeli ukořistit šest bodů. První zápas jsme hráli v pátek po našich kadetkách, které zvítězily. I to pro nás byla jedna z motivací. Tak jsme tedy vstoupili do utkání nebojácně a první set jsme získali velmi rychle a soupeře přehrály o 12 bodů. Druhý set už byl vyrovnanější a vybojovali jsme ho v koncovce. Třetí set už byl jasně náš. A půlka z našeho úkolu byla splněna. 

Druhý den jsme vstávali brzy ráno, protože jsme hrály už od devíti hodin. Chtěly jsme získat další tři body, ale věděli jsme, že to bude daleko těžší. První dva sety jsme vyhráli. Ve třetím setu jsme začali kazit na přihrávce a tím jsme tento set prohráli. A ve čtvrtém setu jsme si v pohodě došli pro zasloužené tři body.

Eva Beránková

  Odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 9. a 10. kolo Extraligy kadetek sk. I

14.2.  15:00 PVK Olymp Praha - SG L. Daňka Brno 0:3
15.2. 13:00 PVK Olymp Praha - SG L. Daňka Brno 0:3
Komentář:

V posledním venkovním dvoj utkání nástavby soutěže EX-KKY, by nám jistý postup do finálového turnaje zajistil jen zisk 5ti či 6ti bodů, proto byl cíl jednoznačný a to dvakrát porazit Olymp v jeho domácím prostředí. Úkol jsme splnili bez ztráty setu a mohli jsme slavit postup po dvou „hluchých“ letech.

Celý pátek panovala v našem týmu velmi dobrá nálada, která se nakonec promítla i na hřišti. Naše útočná hra se mohla opět opřít o velmi kvalitní výkon Aničky Suché. Svoji spíše útočnou roli sehrála na bloku po delší pauze Gabča Kopáčová. Páteční vítězství 3:0 by bylo samo o sobě nepodstatné, kdyby nebylo potvrzeno sobotní výhrou. V sobotu jsme nezačali až tak kvalitně, výkon byl ze začátku mdlý a lehce ospalý, naštěstí však měl vzestupnou tendenci a nakonec jsme první dva sety opanovali i díky našemu kvalitnímu servisu, který soupeřky během prvních dvou setů 16x nepřihrály a dokonce jsme donutili ke střídání jindy velmi kvalitního libera Olympu. Anička Suchá hrála své čtvrté utkání a únava už na ni byla evidentní, více než kvalitní výkonem ji v útoku sekundovala Markéta Plešingrová, jejíž výkony s blížícím se závěrem sezóny gradují. Třetí set byl ryzí boj od prvního míče, soupeř výrazně zlepšil příjem a začalo se více dostávat na obranu na síti, kde excelovala žákyně ve službách kadetek, Barča Neterdová. Jednalo se o její doposud nejlepší výkon. Závěr třetího setu byl velkým morálním a emocionálním vypětím pro celý tým, ale především pro kapitánku Šárku Šloufovou, která za stavu 21:24 udržela nervy na uzdě a kvalitním servisem set otočila v náš prospěch, čímž zajistila druhé vítězství bez ztráty setu.

Komentář trenéra: Jsem velmi rád, že naše výkonnost nestagnuje, ale roste. I přesto, že jsme v této soutěži věkově výrazně nejmladší, dokážeme se vyrovnat komukoliv, což dokazuje fakt, že jsme každý tým minimálně jednou porazili. V důležitých momentech jsme psychicky odolní a žádný stav pro nás není ztracený. Dvojitá výhra nad Olympem venku se jak s námi (trenéry), tak s hráčkami potáhne dále jako podpis, jako dílčí sezónní úspěch. Slovem asistenta, děkujeme.

Petr Pavlica

  Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 9. a 10. kolo 1. ligy juniorek sk. III

15.2.  11:00 Sokol Česká Třebová II. - VK Královo Pole B 3:2
  15:00 Sokol Česká Třebová II. - VK Královo Pole B 3:2
Komentář:

Pohled trenéra: co se nepodařilo minulý týden, přišlo v České Třebové. Ziskem druhém setu prvního zápasu jsme potvrdili naši nadvládu v nadstavbové skupině a s jistotou můžeme říci, že play-off budeme hrát na Botanické 8. března proti horšímu z dvojice Střešovice, Karlovy Vary (zatím to vypadá na VK Karlovy Vary).

V zápase samotném jsme si museli poradit s absencí hned 4 hráček z různých důvodů. Ty hráčky, které odcestovaly do Třebovky sice neměli ze sezóny tolik nahráno, ale o to víc si zápasu chtěly užít. V obou zápasech nám trochu chyběla razance a průbojnost, ale bojovalo se a plnily se taktické pokyny.  Všechny hráčky  využily svůj herní čas, jak nejlépe mohly. Co nám zatím chybí, je schopnost připravit si z obtížnějších situací, zvlášť po obraně  míč tak, aby naše kůlové hráčky mohly jít do útoku na bod naplno a lépe tak zužitkovaly naši dobrou obranu.

V druhém zápase se trochu nepochopitelně objevila nervozita na hřišti, doprovázená nepříliš dobrou komunikací hráček mezi sebou (místy až zmatky). V třetím setu za stavu 2:0 pro soupeře se tým semknul ( a možná i slehly řízky od maminek v žaludcích) a začal se hrát opět náš “kolektivní “sport.

Jsem přesvědčen, že si tým odnesl zkušenosti, které se mohou hodit v dalších kvalifikačních bojích.

Martin Hroch

  Odkaz na tabulku soutěže

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT