7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 8. týdne

Logo_Ozveny_tydneU-19 se podařilo dovést svoji misi do zdárného konce. 2 víkendová vítězství a neúspěch Českých Budějovic ve Frýdku nasměroval konečný finálový turnaj do Brna !!! U-17 i juniorky dohrávaly svá poslední dvojutkání v poklidu, podpořeném vědomím, že jim postup do další fáze již nikdo nemůže vzít.

 

 

 

 

U-19: 11. a 12. kolo Extraligy juniorek sk. I

21.2. 19:00 SG L. Daňka Brno - Slavia VŠ Plzeň 3:0
22.2.  10:00 SG L. Daňka Brno - Slavia VŠ Plzeň 3:0
Komentář:

Poslední dva zápasy nadstavbové části před námi. Pokračujeme v rozjetém vlaku vítězství, předcházela tomu porada, koncentrované tréninky a samozřejmě chtíč vyhrát. Touha po vedení tabulky a pořádání finálového turnaje nás dovedla na samý vrchol.

První zápas jsme odehrály na Botanické, soupeř nastoupil jako by se nechumelilo. Riskovaly od začátku do konce, tlačily servisem, útokem a jejich obrana v poli byla téměř bezchybná. Byly jsme zaskočeni, vypadalo to, že nás převálcují. Potřebovaly jsme v sobě najít již zmíněnou touhu a slyšet podporu trenérů a kolektivu, zatlačit servisem a dodržet taktiku bránění. Podařilo se, ať už zázrakem či soupeřovou chybou, první set byl náš v bodovém zisku 26:24. Další dva sety jsme se snažily zničit snahu Plzně a dostat zápas pod kontrolu. Musím pochválit servis Máří Kurkové,
i díky němu výsledek zápasu skončil 3:0 pro nás.

Druhý zápas se přesunul na halu Vodovu, troufám si říct, že i díky změně prostředí jsme odehrály klidnější zápas. Přeci jenom kapacita haly je o trochu větší a my zde máme natrénováno :). Plzeň se snažila pokračovat v taktice riskovat, riskovat, riskovat avšak tady už se jí tolik nedařilo. Zato naše družstvo nastoupilo v plné síle, odhodláno dotáhnout souboj do vítězného konce. Uvědomovaly jsme si, že nyní nejde o soupeře nýbrž o nás, o naší hru. Vytvořily jsme tlak a držely ho celý zápas. Na druhé straně nastaly problémy, které pro nás byly odměnou za chtíč, dříč a koncentraci. Utkání bylo ukončeno v náš prospěch a to 3:0 (15, 16, 14).

Závěrem a  třešničkou na dortu je 1. místo v tabulce, které nám zaručuje pořádání posledního finálového turnaje!!

Hrabová Eliška

  Odkaz na tabulku soutěže

 

U-17: 11. a 12. kolo Extraligy kadetek sk. I

21.2.  17:00 SG L. Daňka Brno - Slavia VŠ Plzeň 0:3
22.2. 12:00 SG L. Daňka Brno - Slavia VŠ Plzeň 2:3
Komentář:

Po úspěšném víkendu na Olympu mělo družstvo U17 zajištěn postup do finálových turnajů ze čtvrtého místa. I proto se na poslední dvoj utkání s Plzní dostalo na hráčky, které měly doposud menší zápasové vytížení většinou z důvodů zranění. Do základní sestavy se dostala po zranění kotníku Jitka Vaďurová, na které ovšem nedobrovolná dlouhá pauza od volejbalu byla znát. Na post libera se poprvé postavila Sára Skybová, která je původním postem nahrávačka. Bohužel se s touto rolí zcela nepoprala a na přihrávce to bylo citelně znát. Páteční porážka 0:3 byla jasná a ze strany Plzně přesvědčivá. V sobotu bylo utkání velmi vyrovnané, takřka všechny sety Brno provázel boj s přihrávkou. Nakonec po velmi bojovném výkonu hráčky ze stavu 0:2 přivedly utkání do tie breaku, ve kterém nakonec podlehly soupeři z Plzně 2:3. Velmi kvalitním výkonem v obou utkáních se přesto prezentovala Klárka Mikelová na smeči.

Komentář trenéra: Nemá smysl vyvozovat závěry z posledního dvojutkání. Sezóna je uzavřena a nyní vše směřuje k finálovým turnajům. Držte nám palce.

Petr Pavlica

  Odkaz na tabulku soutěže
  Odkaz na fotografie z utkání

 

JKY: 11. a 12. kolo 1. ligy juniorek sk. III

22.2.  10:00 VK Královo Pole B - Junior Brno 1:3
  14:00 VK Královo Pole B - Junior Brno 3:0
Komentář:

Dneska jsme hrály proti Junioru Brno. Měl to být v podstatě přípravný dvojzápas na nadcházející play-off, bohužel to tak, ale v prvním utkání nevypadalo. První set byl skoro bez nálady a hra tomu taky odpovídala, i když jsme měly i světlejší chvilky, set jsme prohrály. Do druhého setu jsme se ale vzchopily a s náladou šla nahoru i úroveň hry. Výsledkem byl vyhraný set. Třetí set jsme bohužel podcenily.  I když jsme celý set vedly, v koncovce nám odešel příjem a nebyly jsme schopné složit, takže jsme prohrály a do posledního setu jsme šly trochu vydeptané. To byl možná důvod, proč jsme nebyly schopné přihrát balon a soupeři stačilo v podstatě jenom "dát" podání a my jsme si zkazily samy.i když se nám podařilo získat podání, nebyly jsme schopné dát víc bodů v sérii a prohrály jsme.

Druhý zápas byl o něčem jiném. nastoupily jsme na hřiště s chutí vyhrát, protože porážka z minulého zápasu nám nebyla vůbec příjemná. Pomohla nám v tom i pozměněná soupeřova sestava. Ve všech setech jsme, ale předvedly celkem slušný výkon. I když jsme někdy měly problémy na příjmu a vypadalo to docela bledě, vždycky jsme se vzchopily a nakonec jsme vyhrály 3:0.

Lucka “Lůca” Koželková

 

Pohled trenéra: V dnešním prvním zápase tým Junioru Brno působil už od začátku daleko koncentrovanějším dojmem než ten náš. Bylo vidět, že si hosté svůj postup do play-off chtějí vybojovat sami. Což také udělali. My jsme jim to našim výkonem značně zjednodušili. Nefungoval nám příjem,  servis neúčinný, úspěšnost na útoku se pohybovala okolo 25 % ,s takovými čísly se utkání nevyhrávají. Navíc, když se k tomu přidá občasné nedodržování taktiky, tak se není co divit, že si po hodině a půl  Junior odnášel pro ně tak cenné vítězství.

V druhém zápase jsme trochu pozměnili sestavu (stejně jako soupeř). Myslím si, že holky se nechtěli sklonit dvakrát před jejich městským rivalem a o něco lepší výkon nám zajistil vítězství 3:0. Nutno podotknout, že to, co jsme předvedli dnes nám v další části soutěže rozhodně stačit nebude... Je na nás, jak se s těmito dnešními vykřičníky popereme.

Martin Hroch

  Odkaz na tabulku soutěže

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT