7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 9. týdne

Logo_Ozveny_tydneTýden před začátkem finálových soutěží Extraligy dorostu a kvalifikace o Extraligu juniorek se hrálo pouze v našem kraji. Juniorky v přípravě na kvalifikaci odehrály kvalitní utkání se Znojmem a s horším výsledkem proti Břeclavi. V žákovském přeboru pokračuje družstvo U-15 (KCM) v cestě vzhůru a příště bude již startovat v nejlepší skupině !

 

 

 

 

JKY: 27. a 28. kola Jihomoravského přeboru žen I. třídy

8.2.  10:00 VK Pegas Znojmo - VK Královo Pole B 3:2
  13:00 VK Pegas Znojmo - VK Královo Pole B 3:1
Komentář:

V tento den jsme nastoupili proti druhému družstvu v tabulce, které si připisuje 60 bodů. Nepřijely jsme sice v hojném počtu, ale všichni byly připravení a odhodlaní porvat se o každý set a odvézt si nejméně 2 body. První set zápasu byl plný emocí a chuti vyhrát. Hra vypadala bojovně a v koncovce jsme dokázaly udržet koncentraci a zvítězit. Ve druhém setu se vše obrátilo a Znojmo se rychle dostalo do vedení a jasně nad námi zvítězilo. Třetí set se nám opět podařilo zvítězit, ale ve čtvrtém jsme začaly hodně chybovat a selhávaly nám základní činnosti. Jednu chvíli byl na vrcholku soupeř, jindy zase my. Sice už jsme získaly 1 bod, ale bojovnost v předchozích setech jsme chtěly zúročit a připsat si tímto bod druhý. Znojmo bylo ovšem velmi zkušené a jejich útočnice získala pro své družstvo několik bodů, které jsme těžko oplácely. To se také odrazilo na výsledku v tiebreaku, který skončil 12:15.

Tereza Matoušková

 

Druhý zápas jsme začaly bojovným výkonem, který vedl k vítězství v prvním setu. Dokázaly jsme Znojmo zatlačit servisem a dobře jsme bránily na síti. V následujících setech se nám však nepodařilo zopakovat výkon z prvního setu. Pořád jsme sice předváděly bojovný volejbal, ale náš útok už nebyl tak razantní a na sehraný tým Znojma to nestačilo. Znojmo vyhrálo druhý zápas 3:1. Prohra v zápase mrzí, ale předvedený výkon nikoliv. Daný cíl se nám tedy nepodařilo splnit, ale i 1 bod nás potěšil.

Anna Kurková

 

Pohled trenéra: Z důvodu nedostatku času dnes budu stručný. V sobotu jsme s posilami A. Kurkovou a T. Matouškovou po bojovném výkonu dvakrát prohráli. Musím pochválit, jak hráčky, které nám pomáhaly, tak i ty naše “kmenové hráčky”, které se s “Aničkou” a “ Maty” velice rychle sehrály a podaly kolektivní výkon. Odvezli jsme si jeden bod od druhého týmu v tabulce. Věřím, že se nám v konečné tabulce bude hodit ( osobně si myslím, že jsme si ve Znojmě zasloužili minimálně o jeden navíc...)

Martin Hroch

  Odkaz na tabulku soutěže

 

 

JKY: předehrávka 29. a 30. kola Jihomoravského přeboru žen I. třídy

2.3.  9:00 VK Královo Pole B - SK Duhovka Břeclav 0:3
  11:30 VK Královo Pole B - SK Duhovka Břeclav 0:3
Komentář:

Dnešní zápas s Břeclaví v kraji žen měl být přípravou na play-off s Karlovými Vary, které hrajeme příští týden. Nastoupily jsme proto s odhodláním, které ale rychle zchladily naše soupeřky. Zatlačily nás hned na začátku tvrdým servisem, který spolu s horší viditelností zapříčinil pro nás nepříznivý stav 2:9. Poté jsme ale začaly víc hrát a dotáhly jsme to až ke koncovce, kde nás ale soupeřky přehrály. V druhém setu jsme polevily, a to hlavně na přihrávce, a přestože jsme měli lepší stranu, tak jsme opět prohrály. Ve třetím a posledním setu jsme hodně kazily servis i příjem a tak naše soupeřky získaly i tento set a vyhrály 3:0. Po zápase jsme se rozhodly, že musí nastat změna protože jinak příští týden nemáme šanci. V druhém zápase jsme zlepšily servis a bojovnost, ale na přihrávce se nám stále nevedlo tak jsme i tento zápas prohrály 0:3. Ze zápasu jsme si odnesly ponaučení že musíme opravdu chtít a ještě hodně věcí dopilovat a doufáme, že se nám to do příštího týdne podaří.

Veronika “Hrošík” Hrochová

 

Pohled trenéra: Nedělní zápas sloužil, jako poslední příprava před play-off, které přijde o příštím víkendu. Nebudu rozebírat podrobnosti, pouze  řeknu to, že zápas byl poučný jak pro hráčky, tak pro nás trenéry a ukázal, jakým směrem se máme vydat, abychom celý týden plně využili a v sobotu byli co nejlépe připraveni.

Martin Hroch

  Odkaz na tabulku soutěže

 

 KKY: 27. a 28. kola Jihomoravského přeboru juniorek

1.3.  10:00 VK Královo Pole - Lokomotiva Břeclav 3:1
  13:00 VK Královo Pole - Lokomotiva Břeclav 0:3
Komentář:  
  Odkaz na tabulku soutěže

 

ZKY-U15: 7. kolo Jihomoravského přeboru žákyň sk. VIB

1.3. 9:00 VK Královo Pole U15 - KCM - Gymnázium Šlapanice 2:1
      -  Sokol Jehnice A 2:0
      - ZŠ Vejrostova A 2:1
Komentář:

O krásném a slunečném víkendu nastoupilo družstvo Jihomoravského krajského centra mládeže k dalšímu turnaji Krajského přeboru žákyň, který se konal v sobotu 1.3.2014. Děvčata se v minulém turnaji probojovala do 2. výkonnostní skupiny a dnešním cílem bylo se v této výkonnostní skupině udržet. Děvčata ale předčila naše očekávání...

V prvním zápase nastoupil tým KCM proti družstvu Gymnázia Šlapanice. Ve šťastné koncovce jsme po zápase plného zvratů získali celý zápas pro sebe vítězstvím v tie-breaku, kdy Lucka Mičánková svým sebevědomým a jistým výkonem na podání otočila skoro beznadějný stav 8:14. Zbytek družstva ji následoval a neudělal jedinou chybu. Podařilo se nám tedy udělat osmibodovou šňůru v kuse a první zápas vyhrát v poměru bodů v tie-breaku 16:14 na body a 2:1 na sety.

V následujícím zápase nás čekalo dívčí žákovské družstvo z Jehnic. Zápas jsme měli díky skvělému razantnímu podání celou dobu pod svou taktovkou a získali jsme pozorným a soustředěným výkonem celé 3 body za vítězství 2:0 na sety.

Čekal nás tedy poslední zápas proti družstvu Vejrostové, který bylo paradoxně nejtěžší zvládnout hlavně ve svých hlavách a neprohrát po psychické stránce. V prvním setu družstvo Vejrostové předvádělo bezbojovný volejbal. Naše družstvo tedy bezproblémově a docela rychle získalo první set. V následujícím setu se našim děvčatům hned na začátku nakupily laciné chyby: špatná komunikace následovaná spoustou es na přihrávce. Hra našich děvčat se doslova rozložila, nic se nedařilo. Za stavu 1:1 na sety tedy zápas vstoupil do tie-breaku. Holky sebraly zbytky mentálních i fyzických sil, plně se koncentrovaly a i přes několik nepovedených výměn a zbytečných chyb dotáhly tento zápas do vítězného konce. Spokojenost s předvedenou hrou bohužel nepřevládala, ale i taková vítězství naše hráčky posouvají stále dál a učí je bojovat s nepříznivým stavem i vlastním horším výkonem.

Závěrem bych chtěla jmenovat celé družstvo, které se dnes podílelo na krásném výsledku třech vítězství a postupu do první skupiny, což považujeme za velký úspěch a vysokou nadstavbu dnešního turnajového cíle: kapitánka Ivana Přichystalová, Lenka Střížová, Iveta Meluzínová (všechny TJ Minerva Boskovice), Lucie Tesařová (DDM Hippo Kuřim), Klára Marušíková (TJ Pegas Znojmo), Lucie Mičánková (VKKP Brno A), Michaela Zichová, Simona Škrabalová, Lucie Klimešová a Markéta Kanýzová  (hráčky královopolského družstva U15). Družstvo udělalo opět obrovský pokrok v provedení vrchního podání, razanci na útoku a polaření. Také se děvčatům podařilo po většinu turnaje vyvarovat opakovaným nevynuceným chybám, v čemž shledávám základ dnešního úspěchu. Těšíme se na účast v první výkonnostní skupině a na konfrontaci s novými soupeři, kteří patří k nejlepším v kraji. Za družstvo Jihomoravského KCM

Šárka Melichárková

  Odkaz na tabulku soutěže

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT