7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Míša Doležalová: Zápas jsme zvládly se ctí

20151024180126 IMG 0601Před zápasem s Prostějovem avizovala Míša Doležalová, že Královo Pole čeká těžký zápas, ve kterém může Brno jenom překvapit. Ambice Prostějova jsou totiž pro tuto sezónu nejvyšší – zvítězit v extralize i v Českém poháru. Hned v úvodu nejvyšší soutěže sice prostějovský tým na ostravské palubovce zaváhal, v dalším zápase už ale o svých kvalitách jednoznačným vítězstvím nad Olympem nenechal nikoho na pochybách. I v Brně vyhrál Prostějov 0:3, ale v některých fázích zápasu ho Královo Pole dost potrápilo.

„Z mého pohledu to bylo výborné utkání, jdeme vzhůru zápas od zápasu a s výkonem holek jsem opravdu spokojený,“ zhodnotil výkon svých svěřenek brněnský kouč Bruno Napolitano. Skvěle se opět předvedla hlavně Vendula Měrková, která si na své konto připsala hned 20 bodů.

Do utkání přitom prostějovský kádr vlétl bleskovým ziskem prvních tří bodů, domácí hráčky se však dokázaly zkoncentrovat, srovnat krok na 4:4 a za stavu 7:6 se ujmout krátce vedení. Pak ale brněnské volejbalistky ztratily čtyři body v řadě a v pokračujícím setu už bohužel nedokázaly najít odpověď zejména na tvrdou smeč hostující hráčky Sulian Matienzo. Prostějov si pak až do konce setu držel minimálně tříbodový náskok a sadu uhrál 20:25.

Prostějovskému družstvu vyšel lépe i úvod druhého setu, ale brněnské hráčky znovu dokázaly srovnat na 4:4 a opět získat i krátké vedení 7:6. Až do půlky druhého dějství se pak oba týmy přetahovaly o každý bod, ale za stavu 15:16 se Prostějovu podařilo odskočit o tři body a set nakonec vyhrát 20:25.

Brňanky se ve třetí sadě ujaly vedení 4:1, hostující je však dotáhly na 4:4. Hráčky Králova Pole se držely až do skóre 9:9, bohužel ale stejně jako v předchozích setech nedokázaly vytvořit na soupeře potřebný tlak, a tak jim Prostějov znovu utekl o tři body. Pak už si vedení hostující tým nenechal vzít a sadu dotáhl do vítězného konce 21:25.

„Zápas jsme zvládly se ctí,“ řekla po zápase kapitánka Míša Doležalová. „Bylo vidět, že už jsme se připravovaly i takticky, takže jsme na spoustu věcí byly připravené. Pořád jsou u nás nějaké nepřesnosti, ale úroveň se zápas od zápasu zlepšuje."

S výkonem svého mužstva naopak úplně spokojená nebyla kapitánka Prostějova Solange Soares. „Ještě se trápíme, dnešní hra určitě nebyla taková, jakou si představujeme, budeme hrát Champions League a to je úplně jiná soutěž. Doufám, že se nám ale podaří odstranit všechny naše nedostatky.“  Prostějovský trenér Miroslav Čada k tomu dodal: „Pozitivní je, že jsme vyhráli 0:3, soupeř ale dnes velice dobře podával a my jsme chybovali na příjmu a i v útoku jsme měli být efektivnější. Utkání jsme ale měli pod kontrolou a zaslouženě ho vyhráli.“

 

Barbora Mertová

 

Foto: Pištěk


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT