7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ve volejbale najdete přátele na celý život

9 Sucha

Už od sedmi let nikdo neřekne Aničce Suché jinak než „Šoumen". A o zábavu s ní je opravdu postaráno jak na hřišti, tak i mimo něj. S holkami s týmu prý tato sedmnáctiletá smečařka zažívá spoustu zábavných historek, bohužel se o žádnou nechtěla podělit veřejně. Jedno je však jisté, volejbal je její životní láskou: „Volejbal se mi líbil odjakživa, jste mezi lidmi, užijete si spoustu legrace, nikdy se nenudíte a najdete tu přátelé na celý život."

 

Vyrůstala jste v Liberci, netíhlo Vás to tam raději k lyžování?

No sjezdovku sjedu, ale nevím, jestli se tomu dá říkat lyžování. K volejbalu jsem se dostala náhodou, moje sestra začínala hrát, tak jsem to v šesti letech zkusila taky.

Letos hrajete poprvé za A-tým Králova Pole, ale v Brně působíte už delší dobu?

Ano, do Brna jsem přešla z Liberce tak, že o mě Královo Pole projevilo samo zájem a nakonec mi to domluvil Stanislav Václavík, který mě trénoval a v tu dobu v Brně působil. Hrála jsem tu už s juniorkami a kadetkami, i za SG.

Hrajete nově na pozici smečařky. Určitě je pro Vás dobrá škola mít vedle sebe zkušenou Vendulu Měrkovou?

Smečařku si zkouším teprve prvním rokem, do Brna jsem přišla jako univerzál a ve starších žákyních jsem si kromě bloku vyzkoušela všechny posty. Starší hráčky jsou pro nás určitě velkým přínosem, od Vendy jsme se naučila hrát volejbal na mnohem profesionálnější úrovni.

Předloni jste získala s kadetkami mistrovský titul, pravidelně nastupujete za českou reprezentaci – v sedmnácti letech máte opravdu solidně našlápnutou volejbalovou kariéru. Čeho si zatím nejvíc ceníte?

Asi toho, že jsem se dostala do nároďáku a akcí, co jsem s ním zažila. Zkušenosti z reprezentace jsou pro mě velmi cenné. Jsem velmi ráda, že můžu hrát nejvyšší českou ženskou soutěž a samozřejmě nemůžu opomenout ani titul kadetek, který jsme si tvrdě vybojovaly.

Před 14 dny jste ve Frýdku-Místku předvedla neskutečnou šňůru podání v tie breaku, který jste vyhrály 15:1. Co Vám po něm řekly Vaše spoluhráčky?

Holky se asi divily, že jsem to nezkazila :-D Takovou šňůru jsem nikdy předtím neměla, ale určitě jsem si ji mohla vyzkoušet i díky ostatním.

Už zítra Vás čeká vás první utkání v Challenge Cupu v rumunské Bukurešti. Jaké pro něj plyne největší ponaučení z Poháru CEV, ve kterém jste bohužel neuspěly?

V Brně jsme vedly 2:0, ale zápas jsme nakonec prohrály, což byla veliká chyba, z které se musíme poučit do všech příštích zápasů. V Bělehradu jsme pak bohužel nehrály dost odvážně. Takže si zítra musíme dodat odvahy mnohem víc a hrát koncentrovaně až do konce utkání.


Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT