7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Na tréninky a zápasy jsem jezdila už v kočárku

14 Hrazdirova

Smečařka Veronika Hrazdírová, stejně jako řada jejích spoluhráček z A-týmu, studuje na Sportovním gymnáziu Ludvíka Daňka. Letos bude maturovat a pevně věří, že se jí to podaří zvládnout. Sama o sobě přitom říká: „Nejsem člověk, který by si dával přehnané cíle. Chtěla bych ale být dobrou hráčkou, která by měla na to, uživit se volejbalem třeba i v zahraničí.“

 

Hrajete a bydlíte v současné době v Brně, ale Vaše rodné město to není?

Pocházím z menšího města Sokolov, které se nachází kousek od Karlových Varů. V Brně se mi ale moc líbí a hned po pár měsících jsem si to tu zamilovala.

Kdo Vás přivedl k volejbalu?

K volejbalu jsem byla vedena hned od narození mými rodiči, kteří ho oba stále hrají. Na všechny jejich tréninky a zápasy jsem jezdila už v kočárku.

Jak jste se dostala do Králova Pole?

S volejbalem jsem začala v Sokolově, kde jsem hrála až do deváté třídy. V té době jsem současně hostovala ve volejbalovém klubu Madeta. Poté jsem dostala nabídku od pana trenéra Zdeňka Janouška jít do Brna a bez váhání jsem ji přijala. Nejprve jsem hrála za juniorky KP, po roce mě pak přesunuli do týmu SG Brno. A teď poslední dva roky působím v týmu žen.

Hrála jste vždycky na pozici smečařky?

Ne, na tomto postu jsem ve volejbalu vůbec nezačínala. Kvůli své výšce jsem hrála nejprve jako blokařka a až po čase, kdy mě začaly mé spoluhráčky přerůstat, jsem byla přesunuta na pozici smečařky.

Hrajete vedle nejproduktivější hráčky extraligy Venduly Měrkové, což je pro Vás určitě výborná škola?

Přesně tak. Vendy má podle mě dokonalý přehled o hře, a to je jeden z hlavních důvodů jejího umístění v tabulce nejlépe bodujících hráček.

Ve své volejbalové kariéře už máte zapsané i reprezentační starty.

Ano, s reprezentací jsem byla na několika turnajích. Nejvíce si cením účasti v kvalifikaci na Mistrovství Evropy, odkud jsme postoupily bez jediného prohraného setu a všechny soupeře jsme tam rozdrtily. Tehdy jsem díky tomu získala přehled o evropském volejbale.

Minulý týden jste začaly hrát nadstavbu extraligy a hned první zápas s Frýdkem-Místkem jste sice vyhrály, ale o vítězství rozhodla až úplná koncovka zkrácené hry. Co by měl tým Králova Pole zlepšit a v čem je naopak silný?

Naší slabou stránkou je nerovnováha hry. Podle mě hrajeme v hrozných výkyvech, což potvrdil právě poslední zápas. Opřít se asi nejvíc můžeme o kvalitní servis.


Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT