7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Rozhodně nic nevzdáváme!

Adela

Do dalšího čtvrtfinálového utkání Králova Pole už zbývá jenom jeden den, a tak i rozhovor s devatenáctiletou Adélou Chevalierovou se točí kolem tohoto klíčového zápasu sezóny. „Zítra to bude hlavně o nás. Nesmíme dovolit Ostravě tak snadný začátek, jaký měly v prvním setu druhého zápasu. Musíme začít hrát hned od začátku a nepovolit," zdůrazňuje tato mladá brněnská smečařka.

 

Play off je v plném proudu, jak moc je dosavadní průběh čtvrtfinále ovlivněný absencí Venduly Měrkové?

Vendy je nejlépe bodující hráčka extraligy, takže určitě na hřišti chyběla. Volejbal je ale kolektivní sport, takže to není jen o jedné hráčce. Myslím si, že každá z nás je přínosná něčím jiným a každá z nás může týmu něco dát. Musíme předvádět týmový výkon, ať už je na hřišti kdokoliv.

Jak těžké je po dvou prohrách zvednout hlavu a pokusit se o vítězství v zatím nejdůležitějším zápase sezóny?

Těžké to je, ale ne nemožné. Ve středu začne nový zápas od stavu 0:0. Je to jen na nás, jak se k tomu postavíme. Rozhodně ale nic nevzdáváme.

Účast v play off extraligy žen je pro Vás určitě výbornou zkušeností, volejbal totiž zase tak dlouho nehrajete?

To je pravda, pocházím z malé vesnice nedaleko Velkého Meziříčí, kde jsem dělala atletiku a hrála fotbal. K volejbalu jsem neměla možnost se dostat, protože ve Velkém Meziříčí je jen chlapecký tým. Když mi bylo 15, přestěhovali jsme se do Brna a přišel za mnou taťka, jestli bych volejbal nezkusila. No a nakonec jsem u něj zůstala.

Čeho si za dobu, kdy volejbal aktivně hrajete, nejvíc ceníte?

Jedna z věcí, které si vážím, je šance, kterou mi dal pan trenér Meriač v minulé sezóně. A to zahrát si s juniorkami SG několik extraligových zápasů a pak s nimi jet na finálový turnaj extraligy juniorek, kde jsme se umístily na druhém místě. Další věc, která pro mě hodně znamená a cením si jí asi ze všeho nejvíc, je postup z první ligy juniorek do extraligy, který jsme vybojovali minulou sezónu s holkama a panem trenérem Vlčkem.

Momentálně se v sestavě Brna objevujete na pozici smečařky, bylo tomu tak vždycky?

Ne. Začínala jsem na postu blokařky, protože jsem byla jedna z nejvyšších hráček v týmu (to by mi dnes asi málokdo věřil :D). Minulou sezónu jsem hrála i na postu univerzálky a vyzkoušela jsem si i libero. Ale na smeči mi to vyhovuje asi nejvíc.

Jaký je Váš volejbalový cíl?

Pro mě je důležité, že mě volejbal baví. Určitě bych si chtěla zkusit zahrát v nějakém zahraničním týmu, ale na to ještě potřebuji získat spoustu zkušeností, takže uvidím, jak mi to půjde a jaké budou možnosti.

Co pro Vás zatím bylo největším zážitkem v dosavadním ročníku extraligy?

No popravdě... Pro mě jsou asi zážitkem všechny odehrané zápasy, protože když jsem s volejbalem začínala, tak jsem si vážně nemyslela, že se dostanu tak daleko. Vím, že je to asi maličkost, ale vážím si toho, kde jsem.

Máte moc pěkné jméno, je Vaše rodina nějak spjatá s Francií?

Děkuju. Nejste první a asi ani poslední, kdo se mě na to ptá. Bohužel ale úplně přesně nevím. Snažili jsme se s taťkou a se strejdou vypátrat nějaké naše předky, ale došli jsme nejdál k bitvě u Slavkova, takže je možné, že odtud pochází nějaký můj pra, pra, pra... dědeček.


Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT