7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brněnský dres bude nově oblékat Barbora Koseková

Kosekova new

V příští sezóně zazáří na dresu Králova Pole další skvělé jméno. Barbora Koseková má totiž na svém kontě mimo jiné čtyři slovenské mistrovské tituly, o ten poslední z letošního roku se dokonce zasloužila jako kapitánka. Teď tato slovenská nahrávačka přestupuje do Králova Pole. „To, že budu hrát ve zdejším klubu, vnímám jako velký pokrok a posun v mé kariéře zase dál,“ usmívá se tato jednadvacetiletá volejbalistka.

 

 

 

 Barbora KOSEKOVÁ

roč. narození 1994
výška 179 cm
post nahrávačka

 

Kariéra:

2014-2016     VK Slávia EU Bratislava

2011-2014     VK Doprastav Bratislava


Do Brna míříte z Bratislavy – je to pro Vás velká výzva hrát v české extralize?

Česká extraliga je kvalitnější než slovenská a tak mi to přinese spoustu cenných zkušeností.

Ve slovenské reprezentaci Vás trénuje Marek Rojko, jak dlouho už s ním spolupacujete?

Dva roky jsem s ním působila v klubu VK Doprastav Bratislava. Také jsem pod ním trénovala v juniorské reprezentaci a teď i v té seniorské. Známe se proto velmi dobře a naše spolupráce byla vždycky úspěšná.

Kdy jste začínala s volejbalem a proč zrovna s tímto sportem?

Ve čtvrtém ročníku základní školy jsem odešla s mámou a bratrem do Německa, kde jsem začala hrát volejbal. Téměř celá moje rodina v čele s mými rodiči hrávala volejbal profesionálně, takže u mě bylo rozhodnutí jasné.

Kde všude jste doposud hrála?

Po návratu na Slovensko jsem hrála v mládežnickém klubu ŠŠK Bilíková, s kterým jsem nasbírala žácké, kadetské a juniorské tituly. V roce 2011 jsem začala hrát v extralize za Doprastav Bratislava a pak za Slávia EU Bratislava. Za 5 let se mi podařilo nasbírat čtyřikrát zlatý double (Slovenský pohár a Mistr SR) a jednou double stříbrný.

V letošní sezóně jste dovedla klub Slávia EU Bratislava k mistrovskému titulu jako kapitánka.

Ano, o to víc si cením zlatého doublu, který jsme vybojovali s velmi mladým družstvem. Byl to opravdu historický úspěch, protože jsme během celé sezóny v lize neprohrály ani jeden zápas. Do loňského roku jsem byla zvyklá hrávat se staršími hráčkami a většími osobnostmi – letos jsem musela velkou část zodpovědnosti převzít na sebe. Proto si získaného titulu velmi vážím.

 

Barbora Mertová

Foto: Slovenský volejbalový svaz


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT