7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Petr Pavlica zůstává v KP, jako vedoucí A-týmu i trenér kadetek

Peta

Petr Pavlica si poprvé práci vedoucího A-týmu vyzkoušel v loňském roce a výsledky hovoří jasně v jeho prospěch – proto si ho na tuto pozici přizval hlavní kouč žen Marek Rojko i pro sezónu 2016/2017. „S Markem jsme se domluvili na spolupráci a řekli si, jak by měla vypadat příští sezóna,“ potvrdil Petr. „Jsem rád, že dochází k profesionalizaci celého našeho týmu, a že u toho všeho můžu být i já,“ dodal.

 

I v příští sezóně budeš zastávat pozici vedoucího A-týmu, vymezení tvé práce bude stejné, jako tomu bylo v loňském roce?

Mělo by to být lehce rozdílné a to především z toho důvodu, že nyní připravujeme vše dostatečně dopředu a s předstihem. Důkazem je kompletní družstvo složené na přelomu května/června, to podle mého názoru nemá žádný klub v republice a i v Evropě by se hledalo těžko. Podobné je to i s real týmem, který má již nyní vymezené okruhy činností, za které je daný člověk odpovědný. Pro mě osobně to znamená především konkrétní pojmenování mého působení, snaha o zprofesionalizování všech činností a větší vtáhnutí do celého dění.

Jak probíhá Tvoje spolupráce s hlavním koučem Markem Rojkem?

Velmi mě překvapil zájem Marka Rojka o mé setrvání v pozici i pro příští sezonu. Když jsme měli společné sezení, čekal jsem přesný opak, že z důvodů snahy zprofesionalizovat každý post se se mnou musí rozloučit. Nakonec jsme se domluvili na spolupráci a řekli si, jak by měla asi sezóna vypadat. Nápady a plány se postupně realizují a realizovat budou, pořád však musíme mít na paměti, že velkou většinu letošního družstva žen tvořily mladé hráčky ze sportovního gymnázia, které ještě do konce června dojíždí jak školní, tak tréninkový rok. Proto ještě úplně stoprocentně nejde myslet jenom na novou sezónu. Přípravy probíhají, ale musí jít postupně.

Budeš i nadále trénovat kadetky?

Kadetkám se na příští sezonu připravila adekvátní soutěž a tou je první liga a já budu jejich hlavním trenérem i v příští sezóně. Cílem bude jednoznačně soutěž udržet, zatím je to i pro mě velká neznámá, takže reálné cíle se budou teprve vyvíjet s ohledem na úroveň soutěže. Velmi by mě potěšilo, kdyby se nám herním projevem podařilo vyjádřit to, na čem budeme celou sezónu pracovat. 

Do A-týmu míří spousta nových posil, a jak už jsi sám naznačil, jednoznačným cílem klubu je jeho celková profesionalizace?

Určitě ano. Prvním zásadním krokem bylo angažování osoby, která není pouhým trenérem, ale také manažerem s jasnou vizí a konceptem, a to se dle mého povedlo s osobou Marka Rojka. Od něj poté plyne všechno ostatní, udělal se profesionální základ hráček a real týmu, doplněný o mladší hráčky, které budou sbírat zkušenosti. Tak by to dle mého mělo vypadat v profesionálním sportu.

Kdy se poprvé nový tým sejde a začne se připravovat?

Mladá část ženského družstva se připravuje do konce června a poté následuje měsíční klid s individuálními plány. Kompletní družstvo včetně posil se poprvé sejde prvního srpna, a naplno se tak rozběhne jeho letní příprava.

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT