7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Doležalová: Věřím tomu, že nás dnešní výkon znovu nakopne

vk kp ova 1000x 03122016 02

Základní část extraligy se přehoupla do druhé poloviny, a tak se KP Brno postavilo už podruhé v této sezóně proti Ostravě. V prvním napínavém střetnutí těchto týmů se na ostravské palubovce radovaly z výhry brněnské hráčky.  O dramatickou podívanou neměli v sobotu nouzi ani diváci v hale na Vodové, protože domácí dokázaly srovnat nepříznivé skóre 0:2 na sety. Za lepší konec v pětisetové bitvě ale v závěru zatáhly hráčky Ostravy.

 

„Po prohře doma s Olympem jsme museli změnit některé věci. V principu jsem i chtěl takový zápas jaký jsme dnes odehráli, protože hráčky potřebují zažít i to, jak se utkání otáčí a dovolím si tvrdit, že jsme si dnes zasloužili vyhrát. Ten týden, který jsme si odpracovali s určitými změnami, měl určitě svůj smysl a myslím si, že před týdnem bychom z 0:2 neotočili. I když jsme prohráli je důležité, že se družstvo dokázalo v průběhu utkání semknout. Holky musí cítit, že tohle je jediná cesta," zdůraznil po zápase Marek Rojko.

Úvodní sada byla až do poloviny vyrovnanou partií. Ostravě se pak ale při servisu Ivy Nachmilnerové podařilo Brnu odskočit o čtyři body (12:16) a vedení hostující po přesné sérii na podání Kamily Součkové ještě navýšily (13:21). Brněnské hráčky skóre (15:24) v závěru sady sice zkorigovaly při servisu Eriky Salanciové, která se po zranění kotníku vrátila zpátky do hry, z vítězství v setu se ale radovala Ostrava (19:25). 

Hostující vlétly dobře i do druhé sady, a Brno tak muselo dotahovat rychlé vedení Ostravy 2:5. Hráčky Králova Pole ale zpřesnily hru i útok a po dlouhé výměně otočily přesnou smečí Venduly Měrkové na 12:11. Ostrava dokázala odpovědět hned, a tak bylo vedení v druhém technickém time outu opět na její straně 13:16. Domácí však znovu srovnaly a postaraly se o napínavou koncovku druhé sady (18:18), kterou nakonec nejtěsnějším možným rozdílem 23:25 vyhrála Ostrava.

Královu Poli se na začátku třetího dějství podařilo velmi rychle odskočit hostujícím na 7:2. Ostrava bodové manko dlouho nedokázala smazat, a tak domácí vedly ještě v druhém technickém time outu 16:10. Pak se ale při servisu Ivy Nachmilnerové situace úplně obrátila a ostravské hráčky rázem vedly 20:21. Brněnští fanoušci se tak dočkali podruhé velmi napínavé koncovky setu a tentokrát to bylo Královo Pole, které set dotáhlo až do vítězného konce - esem Anny Suché.

Brno vítězná sada nakopla, svěřenkyně Zdeňka Pommera naopak začaly kupit chyby - výsledkem byl rychlý náskok Králova Pole 8:2 a tlak, který si domácí volejbalistky podržely v celém čtvrtém setu. Po 27 minutách tak pousnula zápas až do tie breaku smeč domácí Amandy Brown (25:18).

Zkrácená hra byla až do stavu 9:9 přetahovanou o každý míč. Pak se Ostravě při přesném servisu Kamily Součkové podařilo bodovat pětkrát po sobě a hostující se ujaly vedení 9:14. Brnu se ještě podařilo odvrátit čtyři mečboly, pátý už byl ale nad jejich síly, a tak se z konečného vítězství 13:15 radovala Ostrava.

„Dnes jsme měly pomalejší začátek, první dva sety jsme se potřebovaly dostat do herního rytmu. Určitě nám pomohl návrat Eriky Salanciové po zranění a pak také příchod Mariky Tesařové, kdy se hra zpřesnila a začaly jsme bodovat i z balónů po obraně, což nám v posledních zápasech chybělo. Tie break se sice nevyvedl, ale i tak jsem moc ráda za výkon, který jsme dnes předvedly, protože věřím tomu, že nás to znovu nakopne do další části soutěže," uvedla po utkání kapitánka Míša Doležalová.

 

KP Brno –  TJ Ostrava 2:3 (19:25, 23:25, 25:23, 25:18, 13:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT