7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Představujeme univerzálku Gabrielu Kopáčovou

Kopy

Gabriela Kopáčová v letošní sezóně obléká nejenom dres juniorek, na palubovce totiž začala dostávat příležitost i při zápasech A-týmu. Ve svých 18 letech má přitom za sebou velmi úspěšnou mládežnickou kariéru, na své konto si už připsala titul s kadetkami i juniorkami Králova Pole a v posledních pěti letech patří do reprezentačního základu. Tato rodačka z Českých Budějovic se o co nejvíc učesanou hru nesnaží jenom na hřišti, ale i mimo něj - má totiž zvláštního koníčka: „Jestli jsem šikovná kadeřnice? To nevím, ale baví mě dělat holkám různé účesy," potvrzuje s úsměvem Kopy, jak jí všichni říkají.

 

Co tě přivedlo k volejbalu?

K volejbalu jsem se dostala díky panu Radimu Trnkovi, který byl mým učitelem na základní škole a zároveň i trenérem SK Hlinckovka, kde jsem volejbalově vyrostla. Moc ráda na tu dobu vzpomínám.

Jak dlouho působíš v Brně?

Jsem tady čtvrtým rokem. Postupně jsem si prošla kadetkami, juniorkami a v současné době působím i u A-týmu žen.

Co je pro tebe rozdílné u juniorského a seniorského volejbalu?

Největší rozdíl je podle mě v přípravě. U žen jsou tréninky (a vše co k tomu patří) daleko náročnější a intenzivnější než u mládeže.

Hrála jsi vždycky na postu univerzálky?

V SK Hlincovka jsem vystřídala téměř všechny posty, ale nejčastěji jsem hrála na bloku. Až v Brně jsem se stala univerzálkou.

Jaký je tvůj největší dosavadní volejbalový úspěch?

Velmi si považuji, že jsem se mohla stát reprezentantkou a zúčastnit se Mistrovství světa a jiných velkých soutěží. Velkým úspěchem je pro mě ale i to, že jsem letos dostala možnost být součástí A-týmu Králova Pole.

Příští týden si zahrajete utkání v evropském poháru, bude to pro Tebe jiné než klasické extraligové zápasy?

Asi ne, ke každému zápasu přistupuji stejně zodpovědně a snažím se hrát na maximum. Naše příprava se rozhodně v ničem neliší, je stejná jestli hrajeme proti domácím nebo zahraničním soupeřům. Ale už se moc těším a určitě budeme rádi, když nás přijde podpořit co nejvíce fanoušků.

 

Co se prvního vybaví, když se řekne Kopy:

Kapitánce A-týmu Míši Doležalové?

Kopy charakterizují dvě slova: něžný barbar. Je to citlivá, komunikativní, zbrklá holka, která je ale pak na hřišti schopná díky své fyzické síle i někoho přizabít :-)"

Vedoucímu A-týmu Petru Pavlicovi?

„Vzpomenu si hned na příhodu, jak jsem ji vezl v Budějkách domů a ona ukazovala levou rukou a říkala: „Tady mně odboč doprava..." Tak jsem odbočil a ona: „Kam to jedeš, říkám doprava!" A přitom stále dokola máchala tou levou rukou :-)"

 

Barbora Mertová

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT