7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Vánoce, vánoce přicházejí...

Vanoce 2016Štědrý den je za dveřmi, a tak pojďme nakouknout, jak tráví vánoce někteří z nás. Bez jaké tradice se neobejdou a jakou pohádku si nenechají nikdy ujít Amanda Brown, Míša Doležalová, Ondra Driml, Erik Nezhoda, Marek Rojko, Šárka Šloufová, Martin Štětka a Radim Vlček? A kdo z nich prozradil svou nejveselejší silvestrovskou historku?

 

Ještě než položím všem své vánoční otázky, přidám i já jednu tradici, bez které se na vánoce nikdy neobejdeme. Celá naše rodina hraje na nějaký hudební nástroj a společně si vždycky zahrajeme i na Štědrý večer u stromečku. Ovšem nejvíce slyšet je můj bratr a tatínek, kteří hrají na trumpetu. Při zkoušení koled si vždycky strkali do trubky látkovou plenu, aby je po celém paneláku nebylo tolik slyšet - na Štědrý večer ale vždycky všechno ještě s mou příčnou flétnou a kytarou rozbalíme naplno. A až po letech našeho společného hraní jsme se dozvěděli, že na koledu Narodil se Kristus Pán čekají každoročně skoro všichni sousedi v celém domě a na chvíli přestávají jíst kapra i rozbalovat dárečky... Přeji všem v našem klubu, aby i jim se hrálo vždycky co nejlíp před co nejvíce věrnými „posluchači" :-) A teď už honem slíbené vánoční otázky:

 

1. Bez jaké tradice se na vánoce nikdy neobejdeš?
2. Jaký dárek sis na vánoce vždycky přál/a a nikdy ho nedostal?
3. Nejoblíbenější vánoční pohádka?
4. Na kterou svou silvestrovskou historku nejraději vzpomínáš?
5. Tvoje přání do nového roku?

 

Amanda Brown, blokařka A-týmu
1. Mou nejoblíbenější tradicí je obcházení sousedů v okolí společně s mojí rodinou a obhlížení jejich rozsvětlených domů a vánoční výzdoby. Některé výzdoby jsou opravdu úchvatné.
2. Když jsem byla malá, tak jsem milovala koně a na vánoce jsem si ho opravdu hrozně přála. Nikdy jsem ho ale nedostala - ještěže tak, vůbec nevím kam bychom ho u nás dali :-)
3. Mou nejoblíběnější pohádkou je Vánoční koleda od Charlese Dickense. Je to o muži, který se jmenuje Scrooge, a který není příliš dobrý člověk. Postupně ho navštíví duch minulých vánoc, duch letošních vánoc a duch příštích vánoc - aby mu ukázali, jak se změnit a zlepšit.
4. Žádnou opravdu zábavnou historku nemám, většinou trávím silvestra v poklidu s kamarády a rodinou.
5. Moje přání pro KP Brno je pokračovat v tvrdé práci a posunout se jako tým ještě víc dopředu.

 

Míša Doležalová, kapitánka A-týmu
1. Stromeček a kapr. Sníh už jsem musela párkrát oželet. Když jsem doma, chodíme na procházku na Pražský hrad, na Betlém do Svatovítské katedrály a na Staré město.
2. Bráchu.
3. S čerty nejsou žerty, Císařův pekař a Pekařův císař a Popelka. Dohání je Tři bratři a Anděl páně 1+2.
4. Na ty nejlepší Silvestry se právě nepamatuji :) Jediná historka, která není o mně a můžu ji zveřejnit je, když jsme slavili na Kladně na vile a moje drahá přítelkyně Vendy Adlerová si dala s Branem Skladaným (nahrávač reprezentace SR) pár panaků slivovice, já na ni čekala hodinu před domem v autě. Pak mi bylo řečeno, že je o ni postaráno, ať jedu a madam se vzbudila u souseda v dětském pokojíčku obklopena dvěma pudly... Doteď nechápu ?
5. Zdraví. Všem v klubu i jejich rodinám. Všechno ostatní je druhořadé.  

 

Ondra Driml, fotograf
1. Rybí polévka, kapr a bramborový salát. To prostě musí být, bez toho to nejde!
2. Já si vždycky přál, a to si přeji pořád, aby lidi na kterých mi záleží kolem mě, byli spokojení, šťastní, zdraví... Spíš to mám postavené tak, abych naopak já jim mohl udělat radost. A to se mi snad ve většině případů plní a daří :)
3. Tady je odpověď naprosto jednoznačná: S čerty nejsou žerty! To miluji od základní školy. Natočili to v roce 1985. Hlášky z této pohádky už zlidověly a neznám kolem sebe člověka, ktery by aspoň občas nějakou někde nepoužil.. Nárožného: “Máchale, spadlo ti to, asi vítr…” nebo jeho jiná hláška: “3 vojáky zranil, 2 zhmoždil a jednoho, jednoho zesměšnil…” To je prostě nenapodobitelné a bez toho si vánoce neumím představit. :)
4. ...no, možná je lepší na některé nevzpomínat :)))
5. KP je pro mě srdcová záležitost a vždycky jsem si moc přál, aby Královo Pole bylo úspěšný klub se super výsledky, špička nejen v ČR, ale třeba i v Evropě. Nové cestě budování skvělého týmu Áčka věřím, takže mu moc přeji, aby ta letošní sezóna dopadla výrazně lépe, než to zatím vypadá. Řediteli přeji pevné nervy při řízení, no a všem lidem v klubu přeji nejen pohodu a klid, ale hlavně zapálení pro věc a 110% výkon při všech činnostech které pro klub dělají.

 

Erik Nezhoda, trenér U17
1. Doma na tradicích příliš nelpíme, jsme rádi pospolu s tatínkem, maminkou a sestřičkou. Jíme kapra, sedíme u stromečku, cpeme se cukrovím. Dřív bývala pojítkem vánoc babička s dědečkem, v posledních letech jsme si zbyli už jen my čtyři. Jsme šťastní, že můžeme být spolu.
2. To opravdu nevím, myslím, že jsem nikdy nechtěl nic přehnaného. Jako malý jsem psal dopisy Ježíškovi, lepil do nich obrázky stavebnice lego. Dnes už si dárky dáváme po celý rok, spíše to co potřebujeme, velká překvápka se nekonají. Nesnáším, když dostanu oblečení, protože si ho pak musím zkoušet. A vůbec nejsem dobrý v obdarovávání. Tajemství nevydržím a zbytek se kupuje na poslední chvíli.
3. Se sestřičkou se prostě musíme dívat na Popelku, Kouzelný měšec a O statečném kováři :-)
4. Jo tak minulý Silvestr byl dost výživný, člověk by nevěřil, co všechno dokáže (ne)štěstí v kostkách. Prozradit ale nic nemohu, to by se pár lidí hodně červenalo.
5. Všem přeji zejména zdraví, to je to nejdůležitější. Náš sport mu příliš nepřeje, tak přeji všem, ať mají vůli se o sebe starat a zraněním a nemocem předcházet. Doma ještě říkáme, ať se nás příště u stromečku sejde radši více než méně, tak třeba se nějakých (volejbalových) přírustků dočkáme.

 

Marek Rojko, hlavní trenér a generální manažer A-týmu
1. Vánoce si neumím představit bez kapustnice a vůně v celém bytě. A taky klidu a pokoje bez stresu.
2. Takový nemám. Důležité je, aby člověk nebyl nikdy sám.
3. Tři oříšky pro popelku.
4. Stalo se mi, že jsem v zahraničí odpočítaval nový rok při sledování internetové televize, a protože je to posunuté o pár sekund, tak jsem nový rok zmeškal. Všichni už slavili a já seděl a počítal...
5. Přeji všem okolo mě hlavně klid bez stresu a konfliktů a novou energii, kterou naberou okolo vánoc.

 

Šárka Šloufová, nahrávačka A-týmu
1. Vánoce si nedokážu představit bez vánočního stromečku, kapra a bez své rodiny. Každý rok na Štědrý den po večeři u nás doma a rozbalování dárků jezdíme k babičce a dědovi, kde rozbalujeme další kupu se svými bratranci. Během cesty vždy posloucháme koledy a díváme se do oken a řešíme, kam už přišel Ježíšek. Jedinou větší tredicí, kterou v rodině dodržujeme a děláme ji každý rok, je rozkrajování jablíček.
2. Na mě byl Ježíšek vždycky moc hodný, takže jsem dostala vždy to, co jsem si přála, dokonce mi i v 6 letech nadělil mladší sestřičku, jen se trochu opozdil na 25.12. :-)
3. Nejkrásnější vánoční pohádkou jsou pro mě Tři oříšky pro Popelku, kdy si celá rodina po rozbalování dárků sedneme k televizi a díváme se na ni.
4. Jelikož mi bude 18 až teď o vánočních prázdninách, tak vlastně teprve pořádnej SIlvestr se vším všudy teprve přijde :-)
5. Chtěla bych popřát hlavně hodně zdraví do nového roku, protože to si myslím, že je to nejdůležitější. A pak také hodně životních úspěchů a pohody.

 

Martin Štětka, trenér žákyň
1. Tradicí je strašně moc, ale bez které si nedokážu vánoce představit, je rodinná večeře, u které si dáme vynikající rybí polévku, kapra s bramborovým salátem a k tomu posloucháme vánoční písničky.
2. Já mám asi tak hodné rodiče a nejsem náročný, nepamatuji si dárek, který bych moc chtěl a nikdy ho nedostal.
3. Já osobně na vánoce pohádky nesleduji, ale vždy se těšíme na českou klasiku Pelíšky, kdy se se sestrou předháníme, kdo si pamatuje lépe jednotlivé dialogy. Bohužel zatím sestra vždy vyhrává, ale na letošní souboj jsem se důkladně připravil :-)
4. Pár let zpátky jsme těsně před půlnocí v mém rodném městě Orlové, šli na atletický ovál, tradiční místo všech pyrotechnických nadšenců. Kromě nás zkušených amatérů, tam dorazilo auto s arsenálem, za který by se nestydělo město Praha při Novoročním ohňostroji. Všichni natěšení, co dotyčný předvede, samou zvědavostí stáli co nejblíže, problém nastal tehdy, kdy se nedopatřením vznítil předčasně knot a to, co poté nastalo, bylo snem každého, kdo by si chtěl vyzkoušet výsadek v Normandii. Rachejtle, dělobuchy, světlice a kulové pumy, to vše jste mohli vidět létat kolem svých hlav. Ale nikdy mě to neodradilo od koníčku jménem zábavná pyrotechnika :D
5. Přeji všem, aby byli zdraví, šťastní, měli se rádi a plnili se jim tajná přání. Klubu bych přál mnoho práce s lidmi, kteří chtějí na sobě a pro klub pracovat. Nechci být chamtivý, ale přeji všem týmům, aby na konci sezóny udělali co největší díru do republikové mapy svými úspěchy.

 

Radim Vlček, asistent hlavního trenéra
1. Bez živého stromečku a kapříka ze salátem.
2. Já myslím, že jsem vždy našel pod stromečkem něco, co jsem si přál a hlavně já mám radost s každého dárku a dva největší jsem dostal od své ženy Kačky: Tomáška a Ondráška.
3. Jednoznačně S čerty nejsou žerty.
4. Těch je, ale dobrá byla s Liborem Boučkem, když jsme se potkali a já mu říkám: "Čau tebe znám". A on: "Sorry, já tebe ne". A já na to: "Páč já nejsem v televizi v každé hovadině :-)" Pak jsme popíjeli drinky a dobře pokecali.
5. Aby moje rodina byla zdravá, dobře mně dopadla operace a pro KP medaili v EX-žen.

 

Barbora Mertová

 

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT