7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Slovenská posila č. 2: Nikola Pištěláková

Pistelkova2

Novým jménem na soupisce Králova Pole bude v příští sezóně také Nikola Pištěláková, a tak bude mít Slovensko v A-týmu žen hned dvojnásobné zastoupení. Několikanásobná mistryně slovenské extraligy Nikola bude na brněnskou palubovku naskakovat jako univerzálka. „Doufám, že ty největší úspěchy mám teprve před sebou," říká před svým příchodem do nového působiště 23letá Nikola.

 

 

 

Nikola PIŠTĚLÁKOVÁ

roč. narození 1994
výška 183 cm
post univerzálka

 

Kariéra:

2015-2017     Slávia EU Bratislava

2014-2015     VK Astana (Kazachstán)

2008-2014     Slávia EU Bratislava

2005-2008     VK Studienka

 

Jak velká výzva je pro Vás česká extraliga?

Určitě veliká, protože česká liga je lepší než ta naše. Navíc po úspěchu v loňském roce má klub bezesporu vysoké cíle a zabojovat o ně chci i já.

Máte za sebou i zahraniční angažmá, jak moc se lišilo od toho, na které jste byla zvyklá na Slovensku?

Ano, odehrála jsem jednu sezónu v hlavním městě Kazachstánu Astaně. Jejich liga se lišila hlavně v tom, že každý tým měl svoje legionáře (maximálně tři), což na Slovensku není zvykem, protože na to kluby nemají finanční možnosti. Odlišný byl i systém zápasů, každý měsíc se hrál turnaj, ve kterém se utkal každý s každým a bodovalo se podle výsledku. Vůbec se tam nehrálo play off.

V Brně Vás bude trénovat Váš krajan Marek Rojko, není to ale poprvé, co pod ním budete hrát?

Letos se s ním potkávám v jednom týmu ve slovenské reprezentaci, známe se ale už delší dobu z druhé strany sítě, když ještě působil jako hlavní kouč Doprastavu. Má za sebou klubové i reprezentační úspěchy, takže se na spolupráci s ním moc těším.

Vaší letošní premiéře v seniorském národním týmu ale předcházela řada let v juniorské reprezentaci.

S mládežnickou reprezentací jsem odehrála několik vrcholných akcí – ať už to bylo mistrovství Evropy i světa kadetek v Ankaře nebo na stejném místě mistrovství Evropy juniorek. Mezinárodní zkušenosti jsou pro mě velmi cenné a můžu je v sezóně jen zúročit.

Čeho si ve své dosavadní kariéře zatím ceníte nejvíc a čeho naopak litujete?

Jsem ještě mladá, a tak doufám, že ty největší úspěchy mám teprve před sebou. Ale několikrát jsem vyhrála slovenský extraligový titul. Nelituji ničeho a jak se říká: všechno zlé je pro něco dobré. Snažím se z chyb učit.

 

 

 

 Barbora Mertová

 Foto: SVF

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT