7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

A-tým je kompletní, Brno posílí ještě Klára Vyklická

Vyklicka2

Po dvou letech strávených v Olympu Praha se na brněnskou palubovku vrací Klára Vyklická. Tato 24letá blokařka, která se volejbalu věnuje od svých sedmi let, si ve své kariéře prošla juniorskou reprezentací a poslední tři roky trénovala i v té seniorské. Do svého "mateřského" klubu se moc těší a na ostrý start nebude čekat dlouho: sezóna se totiž rozběhne už příští týden 1. srpna. 

 

 

 

Klára VYKLICKÁ

roč. narození 1993
výška 184 cm
post blokařka

 

Kariéra:

2015-2017     PVK Olymp Praha

2012-2015     VK Královo Pole

 
Do Brna se vracíte po dvou letech, považujete KP za svůj mateřský klub?
 
V Králově Poli jsem hrála víc jak 10 let, prošla jsem od přípravky přes žákyně až do žen, takže ano: KP považuji za svůj mateřský klub.Těším se a jsem i hrozně zvědavá, za ty dva roky co jsem v Brně nebyla se toho hodně změnilo. A já mám změny ráda.
 
Jak odlišné byly poslední dvě sezóny, které jste strávila v Praze?
 
Herním stylem a trénovaním jsou Brno a Olymp určitě velmi odlišné kluby, ale to záleží především na trenérech. Podobné jsou v tom, že se oba věnují mládežnickcým oddílům, a tak i v ženském družstvu čerpají z mladých hráček. A myslim, že každý kdo tam kdy hrál, si musí trochu zvyknout na Olympáckou halu.
 
Královo Pole Vás v loňské sezóně s Olympem vyřadilo ve čtvrtfinále - bylo to hodně krušné, navíc na palubovce, kterou tak dobře znáte?
 
Popravdě to bylo krušné hodně. I když jsme měly výhodu a první zápasy jsme hrály doma, nedokázaly jsme ji využít tak, jak bychom si přály. Druhý zápas jsme prohrály v tie breaku, což byla naše chyba a od toho se pak už odvíjel celý další průběh čtvrtfinále. Na domácí palubovce si Brno věřilo víc než my a tuto výhodu dokázalo proměnit v postup dál.
 
Vaším trenérem bude Slovák Marek Rojko, nebude to ale poprvé co budete hrát pod cizincem, v Brně Vás trénoval André Christopher Gonzáles. Je styl trénování cizích trenérů hodně odlišný od těch českých?
 
Určite. Řekla bych, že i co se týče světadílů, je styl trénování dost odlišný. V Americe mají za prvé jiná pravidla, ale hlavně i jinak přemýšlí, což zvlášť u trenéra hru často ovlivňuje. V reprezentaci jsem zažila ješte italského a německého kouče a ani jeden neměl moc společných herních prvků. Proto jsem zvědavá, jak moc se liší hra a styl u našich sousedů.
 
Na svém kontě máte stříbro z ME v Srbsku s ročníkem 1992, kdy Vás trénoval Aleš Novák - je to Váš největší úspěch v kariéře?
 
Velmi ráda vzpomínám na všechny sezóny, které jsem pod Alešem Novákem hrála. Byly to krušné časy, ale co se týká úspěchů jak v klubu tak v reprezentaci, ty byly opravdu hojné. Bronzovou medaili ze Srbska určitě považuji za svůj největší úspěch.
 
Do Králova Pole přicházíte na blok, ale zkoušela jste tu i post univerzálky.
 
Moje kariéra na účku se moc nerozjela, byla to spíš zkouška trenéra kdysi v kadetkách. Chytla jsem sice začátečnické štěstí a chvilku se mě drželo, ale pak jsem se radši vrátila zpět na blok. Tam mně to vyhovuje mnohem víc.
 
 
Barbora Mertová
Foto: PVK Olymp Praha

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT