7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brněnské derby vyznělo jednoznačně pro Královo Pole

Fenix

K předposlednímu zápasu základní části extraligy Královo Pole nemuselo zajíždět daleko, čekal je sice venkovní duel, ale s brněnským Fénixem. Zápas dopadl podle očekávání - KP Brno své soupeřky jednoznačně přehrálo ve třech setech. „Jsem rád, že jsme v pozměněné sestavě utkání zvládli, a že naše hráčky potvrdily nad Fénixem svou vyšší kvalitu," usmíval se po zápase Marek Rojko.

„Klíčové hráčky si dnes oddechly a i to má svůj význam, naopak ty, které dnes hrály, získaly důležitou praxi do dalšího náročného období. Pokračujeme v cestě za třetím místem a v pondělní dohrávce chceme tuto pozici potvrdit, získat do nadstavby důležité body a naladit se na semifinále Českého poháru. První utkání s námi dnes odehrála Markéta Chlumská - každý takový zápas jen posune její spolupráci na hřišti dopředu," dodal brněnský trenér.

Královo Pole mělo brněnské derby od samého začátku pod kontrolou. Obměněná sestava s mladými hráčkami Šloufovou, Meidlovou a Podhrázkou projevila lehkost na útoku, kdy nacházela řešení na ztráty i po vlastním, velmi agresivním podání. V dresu Králova Pole si svou premiéru odbyla Markéta Chlumská a i díky ní tým Marka Rojka nedal Fénixu žádnou šanci na zvrat. Královo Pole si tak po hladké výhře 3:0 na sety připsalo na svoje konto tři důležité body.

 

KP Brno-Fénix Brno 3:0 (25:11, 25:16, 25:22)

 

 Barbora Mertová

 Foto: Ondra Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT