7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Do Králova Pole míří Kateřina Kvapilová

I AL6305

Královopolský A-tým posílí v sezóně 2018/19 blokařka Kateřina Kvapilová. Do Brna míří z Frýdku-Místku a na své nové volejbalové působiště už se moc těší. „Líbí se mi zázemí KáPéčka a Brno mám ráda i jako město. Dokonce mám zde i přátele, takže nejdu úplně do neznáma. Myslím a doufám, že můj přestup do Králova Pole je správný krok, že se volejbalově někam zase posunu, a že s Brnem budeme bojovat i o medaile,“ věří Kvapilová.

 

 

 

Kateřina KVAPILOVÁ

roč. narození 1995
výška 187 cm
post blokařka

 

Kariéra:

2017-2018     TJ Sokol Frýdek-Místek

2014-2017     TJ Ostrava

 

Kdy jste s volejbalem začínala?

Asi tak v šesté třídě na základní škole. Protože jsem z volejbalové rodiny a taťka se volejbalem živil, tak jsem měla tenhle sport vlastně celý život na očích. Takže když se mě doma zeptali, jestli bych nechtěla zkusit jít na trénink, tak jsem neváhala.

Do Brna míříte z Frýdku-Místku, jaká byla doposud celá Vaše volejbalová dráha?

Ve Frýdku-Místku jsem hrála jednu sezónu a přišla jsem tam po pětiletém působení v Ostravě. Z toho jsem dva roky byla v juniorkách a tři roky v ženách. Mé úplné volejbalové začátky byly ale v opavském Happy sportu.

Kterého svého úspěchu si nejvíc ceníte?

Nejvíce si cením bronzu s Ostravou v sezóně 2015/2016, kdy se nám podařilo získat i stříbro v Českém poháru. Následující rok, stejně jako můj první rok v extralize žen, jsme s Ostravou skončily na čtvrtém místě. Postup do semifinále extraligy v sezóně 2014/2015 ale beru za svůj dosavadně nejhezčí sportovní zážitek.

Čeho byste chtěla ve volejbale dosáhnout?

Jelikož si kladu postupné cíle, tak bych se chtěla nejdříve prosadit v české extralize, zajistit si pevnou pozici v mém novém týmu a teprve potom si klást cíle vyšší. Samozřejmě bych moc ráda uhrála s Brnem medaili.

Hrajete odjakživa na postu blokařky?

Ano, jsem blokařkou odjakživa, žádný jiný post jsem nezkusila.

Co děláte ve volném čase?

Ve volném čase ráda cestuju nebo jezdím s přáteli na výlety. Z ostatních sportů mám ráda jako fanoušek basketbal, protože brácha je extraligový basketbalista, takže mi je tento sport také blízký. Ale jen z pozice diváka.

Při hraní také studujete.

Ano, studuji na VŠB v Ostravě ekonomickou fakultu, obor Veřejná ekonomika a správa, jsem v prvním ročníku navazujícího magisterského studia.

Jaké je Vaše životní motto?

Životní motto nemám, řídím se tím, co mi právě připadá správné.

 
Barbora Mertová
Foto: Anry Lukáč

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT