7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Sezóna 2018/19 odstartovala, A-tým Králova Pole je kompletní

A tým2018 19

Volejbalový klub Královo Pole dnes oficiálně zahájil sezónu 2018/19. V hale na Vodově tak prezident Richard Wiesner přivítal nově složený A-tým pod taktovkou hlavního trenéra Tomáše Samselyho. „Věřím, že v nadcházející sezóně potvrdíme, že KP Brno patří mezi ty nejlepší ženské volejbalové kluby, a že během celého roku budeme odvádět co nejkvalitnější práci. Rádi bychom, aby si všichni naši fanoušci přišli v nové sezóně na své a na Vodovce si s námi užili ten nejlepší brněnský volejbal," uvedl na zahájení Wiesner. A jaké je složení nového Áčka a tréninkový plán na nejbližší týdny? Prozradí rozhovor s hlavním koučem Tomášem Samselym.

 

Tomáši, nový A-tým doznal řady změn, jaké je jeho složení?

Tým se oproti minulé sezóně dost výrazně omladil, nejstarší hráčka Agata Skiba má 27 let. Jako nahrávačka u nás zůstala Šárka Šloufová a na tento post jsme přibrali ještě Američanku Bailey Nichol. Ta hrála minulou sezónu v Německu a tohle bude její druhé zahraniční angažmá. Na blok přišla z Frýdku Katka Kvapilová. Zařadí se po bok Lenky Podhrázké a Kláry Vyklické. Na smeči z loňského roku zůstala Pavla Meidlová a nově se k nám přpojila Denisa Pavlíková z řad našich juniorek. K nim přibyly dvě nové tváře - Polka Agata Skiba a Taylor Fricano z USA, která se k týmu připojí za 14 dní. Na ní nás zaujaly hlavně její parametry - je 193 cm vysoká a je na tom dobře skokansky, takže by měla být naší útočnou oporou. Agata je víc komplexnější - navíc má zkušenosti z polské ligy, která je na vysoké úrovni.

Jako univerzálka u nás zůstala Gabriela Kopáčová, která se momentálně připravuje s ženským národním týmem a k ní přibyla z našeho mistrovského juniorského družstva Jitka Vaďurová. U mladších hráček jde hlavně o to, aby nasbíraly potřebné zkušenosti. Zcela nově obsazený je post libera - opět z juniorek přichází Daniela Digrínová, která má zkušenosti i s reprezentací a v loňské sezóně už navíc několikrát s A-týmem aktivně hrála.

Jaký je Váš nejbližší program?

Srpen bude věnovaný hlavně kondici. Příští týden odjíždíme na přípravný kemp do Vysokých Tater. V posledním srpnovém týdnu odehrajeme zápas se slovenským juniorským národním týmem, ale v něm půjde hlavně o to, jak vůbec dokáže tým fungovat pod zátěží. Do tohoto utkání my nepůjdeme z žádné herní přípravy. V září se už pak všechno rozběhne naplno. Předcházet tomu ještě bude tradiční soustředění celého klubu v Bystřici nad Pernštejem. Od 6. do 7. září nás pak čeká dvoudenní turnaj v Polsku. V dalším týdnu se do Polska znovu vrátíme - tentokrát tam bude zhruba 6 týmů - ať už z nejvyšší běloruské, polské nebo finské ligy.

Bude letos Královo Pole opět pořádat Grand Prix Brno?

Ano, naše tradiční Grand Prix se bude konat v termínu 21.-23.9. Přijede k nám tým z Budapešti, dále jedno švýcarské družstvo a Salzburk. Chtěli jsme, aby se se tohoto turnaje zúčastnily týmy, které budou hrát Challenge Cup tak jako my, abychom se s nimi dokázali konfrontovat a ne s někým, s kým se ani nepotkáme. Ještě nás čekají dvě milé povinnosti - jedním utkáním budeme otvírat novou hlavu ve Svitávce. A podobný zápas nás čeká ještě v Kuřimi, kde budeme hrát rovněž u příležitosti otevírání nové haly, a to proti Prostějovu.

Letos si kromě extraligy zahrajete také již zmíněný Challenge Cup a Český pohár?

V Challenge Cupu bychom chtěli jít samozřejmě co nejdál, v prvním kole narazíme buď na Řecko nebo Kypr a rozhodně chceme pokračovat dál, protože potom můžeme potkat zajímavé soupeře. A v Českém poháru, vzhledem k tomu, že bychom opět rádi pořádali Final Four, je samozřejmě naším hlavním cílem dostat se mezi tuto čtyřku.

 

Složení A-týmu:

Nahrávačky: Bailey Nichol, Šárka Šloufová

Blokařky: Kateřina Kvapilová, Lenka Podhrázká, Klára Vyklická

Smečařky: Pavla Meidlová, Denisa Pavlíková, Agata Skiba, Taylor Fricano

Univerzálky: Gabriela Kopáčová, Jitka Vaďurová

Libero: Daniela Digrínová

 

Realizační tým:

Hlavní trenér: Tomáš Samsely

Asistent hlavního trenéra: Magda Králíková

Kondiční trenér: David Nerud

Masér: Zdeněk Zítka

Masér/fyzio: Alena Dobešová

Tým manažer: Michaela Doležalová

Tisková mluvčí: Barbora Mertová

 

Barbora Mertová
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT