7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

A-tým pilně trénuje na tři poslední zápasy základní části extraligy

DR184333

Extraligová sezóna má teď sice ještě pauzu, ale A-tým pod taktovkou Tomáše Samselyho rozhodně nezahálí. S čím Královo Pole vstupuje do roku 2019, co ho v nejbližších dnech čeká a jak bude extraliga pokračovat po skončení základní části? To vše napoví rozhovor právě s hlavním trenérem našeho Áčka...

 
S čím tvůj tým vstupuje do nového roku?
 
Do sestavy se nám vrátila Gabriela Kopáčová, což považuji za důležité pro celé družstvo i pro ni samotnou. Vzhledem k tomu, že vstupujeme do nejdůležitější části sezóny doufám, že se nám budou vyhýbat zranění. A tohle vnímám jako dobrý start do nového roku.
 
Jak bys zhodnotil dosvadní průběh sezóny?
 
Dosavadní průběh ovlivnila řada věcí, ale dokázali jsme se s nimi popasovat. Hlavně závěr roku byl pro nás pozitivní a já věřím, že navážeme právě na něj. Naše výkony byly dost kolísavé, pracujeme na tom a víme, kde nás tlačí bota.
 
Momentálně máte poměrně dlouhou herní pauzu, jak během ní probíhá příprava, na co se zaměřujete? 
 
Cílem je soustředit se hlavně na dobytí baterek do dalšího průběhu sezóny, což má pod palcem David Nerud. Snažíme se hodně opakovat, různé situace s jednoduchých zadáním. Zaměřujeme se na práci ve dvojicích a trojicích.
 
V základní fázi nás čeká ještě Olomouc, Prostějov a Přerov. Co proti nim chceme uhrát?
 
Olomouc a Prostějov bychom rádi co nejvíc potrápili a ukradli jim nějaké body. Co se týká Přerova, u nich jsme sice vyhráli 3:0, ale to nic neznamená. Čekám tuhý boj z obou stran, rozhodně bychom ale chtěli vůči Přerovu udržet neporazitelnost.
 
Jaký je další herní systém po skončení základní části extraligy?
 
Čeká nás nadstavba a záleží na tom, ve které skupině budeme. A půjde hodně, protože se chtějí všichni v play off vyhnout silné trojici na špici tabulky. V nadstavbě se střetneme vždy doma a venku s týmy ve skupině (první skupinu budou tvořit týmy na 1.-4. místě, druhou týmy na 5.-8. místě) a potom přijde play off. Zápasový program bude v nadstavbě relativně volnější a hrát se bude hlavně v sobotu. Play off už pak bude úplně  o něčem jiném. S tím ale počítáme a víme, co nás čeká.
 

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT