7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Hlavní lékařka KP Brna a reprezentace žen? Radka Bartovičová

Radka Bartovicova2

 

Radka Bartovičová má svou ordinaci, kde pracuje jako praktická lékařka, doma dvě děti a také spoustu koníčků. Od sezóny 2016/17 je navíc týmovou lékařkou královopolského A-týmu. A aby toho nebylo málo, letos na jaře jí na stole přistála nabídka Českého volejbalového svazu, zastávat ještě pozici hlavního lékaře u reprezentačního družstva žen. A protože na ni Radka kývla, ke všem povinnostem jí přibylo ještě hodně cestování. „S národním týmem jsme na cestách opravdu hodně, takže jsem připravená s lékařským kufříkem vždy a všude," usmívá se Radka.

 

Chtěla jsi být lékařkou odjakživa a co tě vedlo k tomuto rozhodnutí?

Ve škole mě bavily předměty, které se přímo nebo částečně dotýkaly tohoto povolání. Troufám si o sobě říct, že jsem celkem komunikativní a ráda pracuji s lidmi. Proto jsem se rozhodla studovat medicínu.

Jak dlouho provozuješ lékařskou praxi a kde?

Pro specializaci praktického lékaře jsem se rozhodla hned po ukončení studia, ordinaci mám na Poliklinice Kuklenská v Brně. Dále ještě pracuji na Ústavu sportovní medicíny, kam dochází hráčky VK KP jednou ročně na zdravotní prohlídky. Touto cestou jsem byla oslovena panem Wiesnerem, jestli bych s klubem nechtěla spolupracovat jako týmový lékař.

Co všechno tvoje práce u KP Brna obnáší?

Každý rok začíná sezóna sportovním zátěžovým testem pro hráčky. Poté s nimi řeším běžnou kurativu od bolestí krku a rýmu až po zranění pohybového aparátu. Úzce také spolupracuji s kondičním trenérem na zlepšení pohybových stereotypů hráček.

Máš nějakou kuriozní lékařsko-volejbalovou historku?

Historek je spousta, ovšem jsem vázána lékařským tajemstvím.

Momentálně působíš také jako hlavní lékařka u reprezentace žen, co jsi říkala na to, když tě Český volejbalový svaz oslovil?

Nabídkou ČVS jsem samozřejmě byla potěšená, práci v reprezentačním realizačním týmu beru jako poctu. Specifikum této práce je hlavně v tom, že s reprezentací jste na cestách. To obnáší být připraven s lékařským kufříkem vždy a všude.

Jak se dá tato všechna pestrá práce skloubit s rodinou a dětmi?

Dá, ale bez podpory tolerantního manžela a ostatních členů rodiny by to asi nebylo možné.

Co děláš ve volném čase, pokud nějaký je?

Snažím se trávit čas s rodinou. Rádi cestujeme a sportujeme - v zimě jsou to hory a lyže, v létě pro změnu hory a kola.

Máš nějaký životní sen?

Vidět z blízka největší svátek sportu, Olympijské hry.

 

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT