7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Do Králova Pole míří nová smečařka Sophie Carpentier

IMG 5459

 

Do KP Brna míří posila ze zámoří, královopolský dres bude v sozóně 2019/20 oblékat nově Kanaďanka Sophie Carpentier. Pro tuto pětadvacetiletou smečařku to bude další evropská zastávka, v loňské sezóně totiž působila ve Švédsku, kde s týmem EVS Engelholm Volleyball vybojovala mistrovský titul. „Mám za sebou hodně úspěšnou sezónu ve Švédsku, ale teď už se moc těším na svoje působení v Brně. Bude to moje premiéra v České republice a já věřím, že se vydaří," vzkázala na dálku z Kanady Sophie.

 
 
 
Sophie CARPENTIER
 
Narozena: 1.1.1994
Post: smečařka
Výška: 187 cm
 

Předchozí angažmá a úspěchy:

2018-2019    EVS Engelholm Volleyball, Švédsko, mistryně Švédska
2017-2018    AEK Larnaca, Kypr, vicemistryně Kypru
2012-2017    Trinity Western University Spartans, Kanada
2008-2012    Ottawa Mavericks, Kanada

 

Proč jsi se rozhodla opustit Kanadu a hrát volejbal v Evropě?

V Kanadě bohužel oproti Evropě není tolik příležitostí k rozvoji kariéry, tady se můžu posouvat zase dál. Po loňské skvělé sezóně ve Švédsku jsem si řekla, že změna ligy bude určitě dalším přínosem a navíc poznám zemi, kterou jsem zatím nenavštívila. KP Brno mi nabídlo dobrou smlouvu a myslím že i trenéři a tým jsou velmi zajímaví. Těším se až prozkoumám Brno a doufám, že mezi všechny dobře zapadnu.

Loni to pro Tebe byl asi zatím vrchol dosavadní kariéry?

Ve Švédsku se nám loni podařilo vyhrát vše, co jsme si vytyčili. Navíc jsem se dostala do All-Star týmu. Mám už toho za sebou hodně, ale zatím si nejvíc cením svých univerzítních zkušeností, pět let jsme hrály s výbornou partou holek, hodně jsme vyhrávaly a sáhly si i na řadu individuálních ocenění. Hrozně moc mě to profesně posunulo, takže tohle asi zatím byla moje nejúspěšnější životní perioda.

Máš nějakou metu, které bys chtěla dosáhnout?

Řekla bych, že právě teď si žiju svůj sen. Když jsem byla mladší, nikdy bych nevěřila, že se volejbalem uživím a bude to moje práce. Moc mě baví život v zámoří, těší mě každá výhra i to, že se neustále mohu zlepšovat. Zažívám teď vlastně každý rok nějaké nové dobrodružství.

Zahrála sis i u kanadské reprezentace.

Ano, měla jsem příležitost reprezentovat Kanadu dvakrát. V září 2012 byl náš tým vybraný, aby zastupoval Kanadu na poháru PanAm 2012 v Peru. Později v roce 2015 jsem se pak v Univerzitním národním týmu zúčastnila her FISU 2015 v Koreji.

Co děláš mimo sezónu?

Jsem prakticky pořád ve volejbalové komunitě. Když jsem doma, trénuju mladší děti a bývám na různých kempech. Moc ráda jsem venku, ať už v zimě nebo v létě a zkouším nejrůznější aktivity. Jsem i hodně rodinný typ, celá moje rodina mě navíc v průběhu každé sezóny podporuje na dálku a já jsem moc ráda, že v ní mám takovou oporu.

Zjišťovala sis o České republice nějaké bližší informace a zkoušela se naučit něco v češtině?

Podle toho, co jsem našla, by tu mělo být dobré pivo i přátelští lidé. A spousta krásných měst, určitě bych se ráda zajela podívat do Prahy. Jinak mluvím francouzsky, anglicky a částečně španělsky, ale myslím si, co jsem zjišťovala, že čeština bude zatím moje největší jazyková výzva.

 

Barbora Mertová

Foto: archiv Sophie Carpentier, EVS Engelholm Volleyball

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT