7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Petr Uličný hostem zápasu s Prostějovem

 Posledního utkání základní části extraligy mezi Brnem a Prostějovem se zúčastnilo i několik známých osobností. Zajímavostí byla návštěva trenéra brněnských prvoligových fotbalistů Petra Uličného, který nám po utkání poskytnul krátký rozhovor.

 

Co Vás přivedlo do hlediště extraligových volejbalistek?
Především je to moje přátelství s Mirkem Čadou. Potkali jsme se na podzim na kulečníkovém turnaji osobností a Mirek Čada mne spolu s asistentem Karlem Trnečkou pozval na dnešní utkání.

A jaké jsou Vaše dojmy z tohoto utkání?
Myslím, že to byl moc pěkný volejbal. Utkání bylo vyrovnané, dramatické, vždy se rozhodovalo až v koncovkách. Pěkná byla i divácká atmosféra, zápas se mi moc líbil.

Jaký je Váš vztah k volejbalu? Setkal jste se s ním někdy i jako aktivní hráč?
Určitě, jsem absolventem sportovní fakulty a mám rád všechny kolektivní míčové sporty, nejen fotbal. Hrávali jsme basketbal, volejbal, žádný z těchto sportů mi není cizí.

Jste původem z Hané. Který tým Vám byl bližší?
Jsem sice původem z Kroměříže, ale v tomto zápase jsem určitě fandil Brnu, už kvůli Mirkovi Čadovi. Jiné to měl asistent Trnečka, který spíše přál Prostějovu.

Sledoval jste i práci trenérů a je to srovnatelné s fotbalovým utkáním?
Snažil jsem se koukat, jak se trenéři chovají během zápasu. Oproti fotbalu mají určitě více možností, jak zápas ovlivnit. Mohou střídat, brát si oddechové časy, aktivně měnit strategii hry. Ve fotbale je to během zápasu už spíše jen o udržení koncentrace hráčů a burcování. Samozřejmě ani ve volejbale nedokáže trenér ovlivnit vše. Zaujalo mě, kolik nevynucených chyb dokázaly hráčky vytvořit, což ovlivnilo i koncovky setů. Myslím, že v koncovkách byla patrná větší nervozita, což je srovnatelné s posledními minutami fotbalového utkání...a tam se častokrát také rozhoduje o výsledku celého utkání

Děkujeme za rozhovor


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT