7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Miroslav Jaskulka oslavil významné životní jubileum

004 DR191783

S volejbalovým klubem Královo Pole je jméno Miroslav Jaskulka spjaté již několik desetiletí. Dlouholetý předseda KP Brna, a dnes jeho čestný prezident, zažil s klubem pět mistrovských titulů v extralize a je držitelem několika ocenění za přínos českému volejbalu. Na začátku letošního roku oslavil významné životní jubileum, a protože klubu zůstává věrný pořád a nechybí na žádném domácím zápase KP Brna, přání k pětaosmdesátinám si vyslechl přímo na palubovce – před zraky všech fanoušků při extraligovém utkání s Olomoucí.

   

„KP Brno je mou srdeční záležitostí. Volejbal mě stále moc baví, bohužel jsem ho musel po operaci kolena přestat hrát. Nevynechám ale žádný zápas,“ potvrzuje Jaskulka.

Během své kariéry se přitom nevěnoval pouze volejbalu, v Králově Poli totiž působil také jako extraligový hokejista. Na volejbalovou zlatou éru Králova Pole vzpomíná moc rád. „Společně s Mirkem Čadou se nám podařilo KP Brno dovést pětkrát k zisku mistrovského titulu. V Brně se tenkrát narodila obrovská skupina vynikajících hráček – například Králíková, Jamborová, Horká, Tomanová – a tyhle holky nám za dva roky pomohly vyhrát titul,“ popisuje Jaskulka.

Na současném dění v klubu vyzdvihuje hlavně práci s mládeží. „Taková práce jako v Králově Poli nikde jinde není, každý rok jezdím na zahájení sezóny a je obdivuhodné, kolik dětí se tam vždycky sejde a kolik je jim věnováno času. Já mimochodem chodím pravidelně i na zápasy juniorek,“ dodává k tomu Jaskulka.

Jeho přáním je, aby se KP Brnu práce s mládeží dařila dál jako doposud. „To je alfa omega a myslím si, že koncepce je tu v tomto směru nastavená výborně. Co se týká A-týmu, já bych šel jinou cestou, ale to už je na současném vedení a trenérovi, jaký směr si zvolí,“ podotýká čestný prezident Králova Pole.

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT