7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Nová posila! Do KP Brna přichází Američanka Cassidy Baird

Baird

 

Do KP Brna míří nová posila - Američanka Cassie Baird. Její cesta z USA nevede do České republiky přímo, v uplynulých dvou sezónách totiž hrála ve Švýcarsku a v Portugalsku. V Králově Poli rozšíří Cassie řady smečařek. „O České republice jsem slyšela hodně pěkných věcí a jsem moc ráda za to, že zde můžu v příští sezóně působit. Je to pro mě velká výzva a také cesta k mému dalšímu profesnímu růstu,"  vzkázala zatím na dálku z USA čtyřiadvacetiletá Cassie. 

 

 

Dosavadní kariéra Cassie Baird:

2014-2017     University of Denver (USA)

2018-2019     VBC Cheseaux (Švýcarsko)

2019-2020     Leixões Sport Club (Portugalsko)

 

Výška: 187 cm, pozice: smečařka

 
Česká republika není Tvým prvním zahraničním působištěm, proč jsi se rozhodla opustit USA?
 
Pokud v Americe ukončíte univerzitu, nedá se tam už hrát žádná vyšší liga. Já miluju volejbal, a protože jsem se chtěla posunout výš, odešla jsem hrát do Evropy. Cítila jsem, že je to ta správná cesta k mému posunu, a k tomu, abych se mohla víc a víc zlepšovat. Samozřejmě jsem také chtěla poznat svět, a tak se mi nakonec podařilo parádně skloubit to, co mám nejraději - cestování, poznávání nových kultur a volejbal. 
 
Po Švýcarsku a Portugalsku teď u Tebe padla volba na Českou republiku.
 
Chtěla jsem poznat zase jinou zemi. Jak Švýcarsko tak Portugalsko byly úžasné státy a moc mě obohatily, po stránce volejbalové i  osobnostní. Poté, co mě oslovil trenér Kalný a ostatní z KP Brna jsem si ale řekla, že je čas na novou výzvu. Moc se také těším, až poznám Českou republiku víc zblízka, v minulosti už jsem sice navštívila Prahu, ale chtěla bych vidět a zažít mnohem víc. Takže budu moc ráda za jakékoli tipy a doporučení. 
 
Čeho si na své dosavadní kariéře nejvíc ceníš?
 
Ve Švýcarsku jsem byla nejvíce bodující hráčkou našeho týmu, což je pro mě zatím největší úspěch z pohledu hráče. Týmově se nám hodně dařilo na univerzitě v Denveru, podařilo se nám dokonce vyhrát naši konferenci. Byli jsme navíc jedním z 64 družstev z více než 300, kterému se povedlo dostat se do play off po celé čtyři roky, co jsem tam hrála. 
 
Jak ses k volejbalu dostala? 
 
Začala jsem ho hrát v devíti letech, ale tenkát jsem to ještě nebrala tak vážně. Zkoušela jsem tehdy také basket, softball nebo tenis. Zlomilo se to ve čtrnácti, kdy jsem si uvědomila, co všechno mi volejbal může přinést. Je to rychlý a vzrušující sport, který může fungovat jen tehdy, když spoluhráči hrají jako tým a dokážou se na sebe spolehnout. A to mě na něm baví. 
 
Máš kromě volejbalu ještě nějaké jiné koníčky?
 
Rádá čtu, fotím, jezdím na kole a cvičím jógu. A jak už jsem řekla, miluju cestování. Běheme mého studia na uverzitě se mi podařilo dostat se na jeden semestr do Berlína - na studijní pobyt. Během něj jsem stihla navštívit Maďarsko, Rakousko, Velkou Británii, Itálii, Řecko, Nizozemí, Dánsko a také ČR. Později, když jsem hrála ve Švýcarsku a Portugalsku, jsem se podívala i do Francie a Španělska. 
 
Kdy dorazíš do Brna a připojíš se k A-týmu?

Měla bych přijet koncem července. Moc se na to těším už teď. 

 

Barbora Mertová

Foto: Oscar Pinto

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT