7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

I v současné složité situaci bychom rádi zpět do pohárové Evropy

002 DR195341

 

Sezóna 2020/21 bude pro řadu sportovních klubů specifická, pandemie koronaviru bohužel negativně dopadla na finance celého sportovního odvětví a kluby se musely rychle popasovat se složitou ekonomickou situací, kterou nikdo nepředvídal. KP Brno naštěstí v posledních letech razí koncept výchovy vlastních mladých hráček, a tak se v nadcházející sezóně může v extralize žen opřít mimo jiné právě o ně. „Paradoxně se tím pouze urychluje náš nastavený postup dlouhodobé koncepce. A tím pádem se i velmi hodí, že se v minulé sezóně už většina našich mladých hráček měla možnost seznámit s nejvyšší soutěží„ uvedl na prahu nadcházející sezóny prezident KP Brna Richard Wiesner.

 

Sezóna družstva žen byla zahájena minulý týden, co předcházelo jejímu startu?

Letošní sezóna se už od počátku vůbec nejevila jako snadná. Složitou ekonomickou situaci byl samozřejmě nucen řešit nejenom náš klub, ale určitě i většina dalších sportovních subjektů (a nejenom nich). Naštěstí hlavní daní této situace je pouze potřeba větší odvahy dát prostor mladým hráčkám, které se daří ve větší míře vychovávat v našem klubu.

Nový A-tým ale není složený jenom z vlastních hráček KP Brna.

Ano, tato mladá děvčata se stále neobejdou bez pomoci zkušenějších hráček. Proto jsme i v této nelehké situaci hledali cestu, jak takové hráčky do A-týmu přivést. Bohužel, nejistá celosvětová situace velmi stěžuje angažování mimoevropských volejbalistek, což ztížilo tradiční orientaci na hráčky z USA, s nimiž má náš klub dlouhodobě dobré zkušenosti. Přesto věříme, že se příchod Cassidy Baird podaří dovést do úspěšného konce a ona bude tou očekávanou posilou mladého týmu.

Cassie není jedinou zahraniční posilou Králova Pole?

My jsme velmi rádi, že se nám po důkladné analýze podařilo nalézt nahrávačku Elvitu Dolotovou z Lotyšska. Věříme, že to bude nejenom sportovní posila, ale také výrazná osobnost našeho týmu.

Jaký byl největší negativní dopad snížení rozpočtu KP Brna?

Bohužel jsme byli kvůli nižšímu tozpočtu nuceni zúžit realizační tým, proto se dosavadní asistentka hlavního trenéra Ivana Zburová přesouvá do mládežnické složky. Vzniklou situaci jsme se rozhodli řešit užší spoluprácí s trenéry Volejbalové akademie KP Brna. Ostatní propad příjmů se podařilo vyřešit zlepšenou optimalizací nákladů, které by ale neměly mít vliv na kvalitu tréninkové přípravy ani na péči o hráčky.

U A-týmu bude jako hlavní kouč působit znovu Matúš Kalný.

To je pro nás velikým kladem. Můžeme se tak i nadále spolehnout na pokračující spolupráci s Matúšem Kalným, který tým jako hlavní trenér převzal v minulé sezóně.

Co všechno plánujete pro sezónu 2020/21?

Chtěli bychom dál pokračovat v cestě většího zapojování mládeže do podpory A-týmu. Velmi nás také těší, že se po letech neoficiálního výborného fungování fanklubu podařilo ustavit jeho oficiální podobu, s plánovanou větší podporou našeho klubu.

Už nyní také připravujeme zajímavý program na zpestření extraligových utkání, který by mohl přivábit do hlediště více diváků. Věřím, že fanoušky do haly přivedou i naše dobré sportovní výkony, kterými bychom se opět rádi kvalifikovali a vrátili do pohárové Evropy.

 

Barbora Mertová

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT