7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Musíme stavět na tom, že se dlouho známe a dokážeme fungovat jako jeden tým

Ela

 

Další velkou juniorskou nadějí je Ela Koulisiani, která bude v nové sezóně jednou z blokařek A-týmu Králova Pole. KáPéčku je věrná už od svých 10 let, kdy s volejbalem začínala, a je tak skvělým příkladem hráčky, která to postupnou a trpělivou prací dotáhla v mateřském klubu až do družstva žen. A nejenom tam, letos jí totiž hlavní manažer ženského nároďáku Miroslav Javůrek zavolal, že si ji zve i do reprezentace. A protože má Ela řecké kořeny, pozvánka ji potěšila hned dvojnásobně.

 

„Být součástí národního týmu žen je pro mě velká čest a výzva a jsem za ni moc ráda. Hlavní trenér Giannis Athanasopoulos je navíc Řek,“ vysvětluje s úsměvem Ela. „Je hodně emotivní a energický, což mě donutilo víc komunikovat a mluvit na hřišti. Jako každý nový trenér mi ukázal další možnosti ve volejbale, a tak se cítím zase o krok dál,“ pochvaluje si. Ela tak měla ještě před zahájením přípravy KP Brna možnost zatrénovat si s těmi nejlepšími hráčkami České republiky. „Respekt k nim mám velký, snažila jsem se jim naslouchat a něco si od nich vzít,“ říká.

Ela díky své výšce a parametrům hrála odjakživa na postu blokařky. Za svůj posun ve volejbalové kariéře je samozřejmě vděčná hlavně trenérům svého domácího klubu. „Velmi mě ovlivnila paní trenérka Marie Kašubová, která mi dala opravdu cenné základy. Jako hráčku mě pak nejvíce rozvinul pan trenér Aleš Novák v reprezentaci a za KP Brno to byli Erik Nezhoda a Luděk Grabovský,“ upřesňuje.

Na svém kontě má Ela spoustu úspěchů, jen s KáPéčkem získala mnoho medailí v mládeži. „Doma mám dvě zlaté z juniorek, jedno stříbro a bronz z kadetek, a to stejné také z žákyň,“ popisuje. S reprezentací se navíc účastnila řady kvalifikačních turnajů a turnajů MEVZA a absolvovala i Mistrovství Evropy žákyň, odkud si se svými spoluhráčkami přivezla 9. místo. 

Její výhodou v A-týmu je určitě fakt, že do něj přešla se spoustou svých juniorských kamarádek. „S holkama máme skvělý kolektiv, jak na hřišti, tak mimo něj. Vzájemně se podporujeme a máme stejné cíle,“ potvrzuje Ela. „Vzhledem k mému věku (pozn. ročník narození 2002) si moc vážím, že můžu za Áčko hrát. Určitě mě to posune dál, budu mít šanci hrát proti nejlepším týmům ČR a velmi zkušeným hráčkám.“

Tento týden je Ela s celým klubem na soustředění v Bystřici nad Pernštejnem. Kromě tréninků tak navíc předává zkušenosti mladým volejbalovým nadějím KP Brna. „Určitě cítím zodpovědnost, protože už si ze mě mohou mladší hráčky brát příklad. S holkama z A-týmu se jim snažíme být co nejblíž, aby se nás nebály, a a aby nás rády chodily podporovat na zápasy. Přejeme si, aby co nejvíc z nich mělo opravdovou chuť do volejbalu,“ popisuje Ela.

A s čím by podle ní měl vstoupit A-tým KP Brna do nové sezóny 2020/21? „S odvahou, bojovností a nasazením. Jsme velmi mladý tým, takže určitě můžeme překvapit. Měli bychom stavět na tom, že se dlouho známe, a že dokážeme fungovat jako jeden tým. Jeden z našich cílů je se vrátit zpět do Evropského poháru.“

 

A jak Elu vidí její dlouholetý trenér Erik Nezhoda?

„Myslím, že nadešla její chvíle. Trenéra Kalného zaujala již minulý rok, zejména svým skokanským parametrem a herním entuziasmem. Pravdou ale je, že její čas v ženách jsme v první polovině sezóny brzdili. Ela je ale poctivá a zarputilá hráčka, jsem přesvědčen, že blokařka na správném místě. Má charakter a odvahu vzdorovat soupeři. Nebojí se. Jinak to na tomto postu ani nejde. Navíc, společně s Magdou, patří do kolektivu okolo Denisy, Dády, Kuníka, Janičky, Sísy a dnes i Hanky Judlové, která se k nám přidala teprve vloni. Je mezi svými a věřím, že jí je mezi kamarádkami dobře. S ostatními blokařkami utvoří vyrovnanou trojici, ve které má každá co nabídnout."

 

Barbora Mertová

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT