7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Obě z KáPéčka a přitom na druhé straně sítě

9FF6AC5A 4468 4670 B0E1 AFBE368D552F

 

Už jen jediný den zbývá do startu Mistrovství Evropy ve volejbalu žen! Český národní tým stihl v uplynulém týdnu odehrát ještě poslední dvě přátelská utkání a reprezentační dres si znovu oblékla i Ela Koulisiani a společně se svými spoluhráčkami se dvakrát střetla s týmem Slovenska. Zápas byl pro ni o to zajímavější, že se proti ní na druhou stranu sítě postavila Tereza Hrušecká, která je jednou z nových posil KP Brna a je součástí slovenského reprezentačního výběru. Jak obě tuto konfrontaci zhodnotily a jak vyhlíží evropský šampionát?

 

Tvůj národní tým odehrál minulý týden poslední přípravné zápasy, jak se vyvedly?

Ela: Zápasy hodnotím určitě pozitivně. V tom prvním jsme ukázaly, že máme jasnou převahou. Po nervózním začátku jsme ale chytly svůj rytmus a utkání jsme měly pod kontrolou. Ve druhém zápase se na nás už podepsala únava, ale i tak jsme odehrály dva kvalitní sety. Oba duely nám ukázaly, jaké věci můžeme před ME zlepšit. 

Tereza: Poslední dva zápasy s ČR bohužel nevyšly úplně podle našich představ, po náročném programu jsme byly všechny unavené a to se podepsalo na našem výkonu. Kladně hodnotím jen poslední dva sety druhého utkání, které se nám podařilo vyhrát, v tom posledním jsme dokonce nastoupily jen jako druhá šestka.

 

Jaké to je hrát proti své spoluhráčce z KáPéčka? 

Ela: Terku jsem od vidění znala již z reprezentace našeho ročníku, tedy 2002/03. Bylo zvláštní stát na opačné straně sítě, když vím, že za chvíli budeme spoluhráčky. 😊 Zdravily jsme se a už se těším až budeme hrát spolu. Navíc proti mně hrála i bývalá spoluhráčka z KP Karin Šunderlíková, což byl taky nezvyk. 😅
 
Tereza: Nemůžu říct, že by to bylo úplně zvláštní, s Elou jsme totiž proti sobě pravidelně hrávaly ještě v minulosti jako RD 2002/3, teď to ale pravda bylo poprvé jako budoucí spoluhráčky. Měly jsme chvíli čas se i představit a popovídat si.
 
 
Byl váš soupeř s ohledem na blížící se ME silný?
 
Ela: Slovensko byl určitě kvalitní soupeř pro přípravný zápas. Měly jsme možnost vyzkoušet si různé věci, jak pracovat s tlakem, který soupeř vyvíjel a jak si udržet naši hru. 
 
Tereza: Těžko se to hodnotí, protože naše družstvo nebylo úplně ve formě. Ale Česká republika má rozhodně kvalitní tým, a kdybychom se na ME střetli v jedné skupině, určitě by šlo o velmi dobrý zápas, který by chtěly obě strany vyhrát.
 
 
S kým se Česká republika a Slovensko na evropském šampinátu střetnou a jak se na něj těšíš? 
 
Ela: Nominace ne ME ještě stále není jistá, ale pokud to vyjde budu moc ráda. (Pozn. aut: Rozhovor byl pořízen ještě před finální nominací českého národního týmu žen a Ela Koulisani se bohužel nakonec do užšího výběru nedostala.)  Naše skupina se hraje v bulharském Plovdivu a našimi soupeři budou Španělsko, Německo, Polsko, Řecko a Bulharsko. Myslím, že úplně nejde říct, jaký zápas ve skupině bude nejtěžší, každý bude jiný a ke všem určitě přistoupí české družstvo zodpovědně. Osobně si ale myslím, že jeden z nejtěžších zápasů bude proti Bulharsku. 
 
Tereza: Těším se moc, je to pro mě veliká příležitost hned první rok v seniorské reprezentaci zažít něco takového. My hrajeme v Chorvatsku v Zadaru a ve skupině máme Maďarsko, Švýcarsko, Bělorusko, Itálii a domácí Chorvatky. Za nejkvalitnější tým považuji rozhodně Itálii, která hrála i na nedávné Olympiádě, takže utkání s ní určitě bude náročné.
 
 
Jsi během příprav na ME v kontaktu s KáPéčkem?
 
Ela: Ano, v kontaktu jsem hlavně s holkami. Informují mě jak probíhá příprava a jak se mají. Už se na ně těším. 😊 Ve čtvrtek jsem se viděla i s panem trenérem Erikem Nezhodou a Máří Kurkovou, takže vím i jak se mají oni.
 
Tereza: Ano, snažím se průběžně informovat o tom, co v KP děje, jak probíhají tréninky apod.

 

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT