7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Hráčky A-týmu jinak. Zajímavé fotografie vznikly díky spolupráci s útulkem LuckyCats

KP holky a kočky malé 13

 

Volejbalový klub KP Brno se snaží znovu přispět na dobrou věc, tentokrát navázal spolupráci s azylem pro kočky LuckyCats, který se stará o opuštěné a zatoulané kočičky a snaží se každé z nich najít vhodného majitele. S propagací a finanční podporou klub útulku pomůže prostřednictvím fotografií, které nafotily s kočičkami hráčky A-týmu. „Všechny kočky dáváme zdravotně do pořádku a snažíme se pro ně najít nový domov. Finančně jsme zcela závislí na pomoci zvenčí, proto jsme moc rádi, že s námi Královo Pole navázalo spolupráci a pomůže nám právě s propagací a osvětou," řekla majitelka LuckyCats Lucie Pokorová.

  

Jak vůbec vznikla myšlenka na Váš útulek?

Útulek vznikl před několika lety. Začalo to tím, že jsem našla první kočku a nechtěla jsem, aby byla sama, proto jsem k ní přibrala další. Jenže kočiček začalo postupně přibývat a já mezitím zjišťovala, co vlastně opuštěné a toulavé kočky potřebují a pomáhala jsem jim víc a víc. Pak už se to rozjelo samospádem a útulek byl na světe.

Útulek vyžaduje Vaši každodenní péči, kolik času Vám kočky zaberou?

Nemohu nikam odjet, protože do útulku musím minimálně dvakrát denně přijít a vše zkontrolovat, i když jsem třeba nemocná. Když pracuji z domu nebo je víkend, tak jsem v něm i čtyřikrát, pětkrát za den, jak je potřeba. Občas mi někdo přijde pomoci, ale je to nepravidelné a není to plnohodnotné, jinak jsem na kočky sama. Nikdo za mě nejezdí na veterinu, nikdo je neléčí, neeviduje, neděla web apod. Teď už se z toho nedá vycouvat nebo třeba jako eshop na čas zavřít, tady to prostě nejde.

Kolik kočiček je v současné době v LuckyCats?

Momentálně jich je 35. Účelem útulku je vzít sem kočku, která je bezprizorní a nemá majitele ani péči, a dát ji zdravotně do pořádku. Potom je potřeba vypozorovat její povahu, aby se pro ni mohl vybrat vhodný majitel. Takže pro všechny kočky vždy hledáme nový domov. Kočka se nafotí a popíše a vše se zveřejní na našich webových stránkých www.luckycats.cz. Případní zájemci se potom přijedou na kočičky podívat a já se s nimi pobavím o tom, jaké mají pro kočku doma podmínky a jestli se pro ně ta konkrétní vůbec hodí.

Útulek je neziskovou organizací?

Ano, náš rozpočet je kolem jednoho milionu ročně a žijeme čistě z darů. Někteří lidé mají nastavené trvalé příkazy, což je pro nás samozřejmě ideální podpora, někteří pošlou dar jednou za čas. Na darech jsme zcela závislí, je to jak se lidově říká "z ruky do huby".

Vaše kočičky se teď stávají součástí osvětové kampaně, která vzniká ve spolupráci s volejbalovým klubem KP Brno, jak moc je to pro Vás důležité?

Každá osvěta a propagace je pro nás výborná, protože koček je straně moc a zájemců málo. Dokud budou lidé jenom množit a nekastrovat a budou si brát koťátka z vesnice od babiček, tak bude přetlak nabídky pořád o mnoho větší než je poptávka. Proto mě moc těší, že se sem volejbalistky Králova Pole přijely s našimi kočkami nafotit a touto cestou nám pomohou s propagací.

 

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT