7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

O víkendu v Táboře vypukne bitva o pohárovou trofej a KP Brno u toho nebude chybět

KP vs FRM web 0412 45

 

Už tento víkend je na programu první vrchol letošní volejbalové sezóny žen. V Táboře svedou čtyři nejlepší týmy bitvu o Český pohár a Královo Pole u toho po čtyřech letech nebude chybět. V sobotu změří KP Brno svoje síly s Olympem a pokud vyhraje, utká se v nedělním finále o pohárovou trofej. V opačném případě čeká na brněnské hráčky souboj o třetí místo. Jedním z dirigentů Králova Pole je letos Luděk Grabovský, který si s týmem zatím užívá velmi úspěšnou sezónu. V srpnu, před jejím startem, přitom řekl, že by si konečně rád zahrál o medaile.  „Naše družstvo si sedlo lidsky, volejbalově i ambicemi. Bude teď už jen na nás, jestli se nám sen o medaili povede naplnit," uvedl před odjezdem do Tábora Grabovský. A v rozhovoru toho prozradil ještě daleko víc.

 

 

Do Final Four Českého poháru postupuje KP Brno po čtyřech letech, jak moc velkou radost z toho tým má?

Naše radost z postupu je veliká. Vždyť do finálové čtyřky Českého poháru se podívali jenom dva pamětníci našeho týmu - Romana Pavlicová a Richard Wiesner. :-) A přímo na hřišti vlastně jenom Romana. Už z tohoto důvodu to hodnotíme jako velký úspěch. Teď jsme s takto mladým družstvem jeden zápas od medaile z Českého poháru z kategorie žen, takže nám před Final Four rozhodně motivace nechybí.

 

Postup Králova Pole do závěrečného turnaje Českého poháru kopíruje zatím jeho velmi úspěšnou sezónu, co v současné době říct obecně k týmu a k tomu, jak se v sezóně herně představuje?

Jednoduchá otázka a složitá odpověď. Aktuálně za nás mluví výsledky, které jsou zatím uspokojivé, ale hodnotil bych vše až po sezóně. A psát, že si tým sedl „jak prdel na hrnec“, se do článku asi nehodí, ale je to tak. Lidsky, volejbalově, ambicemi. Z toho vyplývá dobrá práce a výkonnostní posun jednotlivců i celého týmu.

 

Naplňuje současné družstvo představy trenérů nebo má ještě stále rezervy?

Představy trenérů? Moje ano. Nebudu nic zastírat, ale v srpnu jsem říkal, že chci hrát o medaili. A že bude záležet jen na nás, jestli se to povede.

 

Final Four si zahrajete po delší extraligové odmlce a v sobotu nejprve změříte síly s Olympem. Jak probíhá příprava na tento tým, s nímž má KáPéčko v této sezóně zatím bilanci 1:1 na zápasy?

Příprava probíhá standardně jako na jiné zápasy. Prostě chceme vyhrát a soustředíme se na náš výkon. Olymp nám nedá nic zadarmo, což potvrdil už v našem prvním vzájemném zápase. A to, že se mu v letošní sezóně tolik výsledkově nedaří, neznamená, že bude lehký soupeř.

 

V neděli se utkáte o medaile buď s aktuálním lídrem tabulky s Libercem nebo s Olomoucí, s níž jste o minulém víkendu odehráli s výborným výsledkem přátelské utkání. Co říci k těmto soupeřům?

Nepřeceňoval bych výsledek sobotního přátelského utkání, které jsme vyhráli 4:0. Něco jiného je hrát doma „v kuchyni“ bez diváků a něco jiného před televizními kamerami. Soutěžní zápas v Olomouci, kde jsme doslova vydřeli vítězství v pátém setu, spíš vypovídá o tom, co by nás mohlo čekat. A kvalitu týmu Liberce není potřeba komentovat. Ale na druhou stranu... Míč je kulatý a o vítězi rozhodne ten silnější v závěrečné výměně.

 

Kdyby KáPéčko vyhrálo Český pohár, jakou by družstvo dostalo od trenérů odměnu? A kdo by podle Tebe nejvíc slavil?

Jestli vyhrajeme Český pohár, navrhnu více tréninků. Byla by škoda vyskočit z rozjetého vlaku. :-D Pokud to neprojde, slíbím děvčatům, že si z nich týden nebudu dělat srandu. To určitě ocení. Za kolegy mluvit nemůžu. A kdo by nejvíc slavil? Doufám, že všichni, a navzdory opatřením - spolu.

 

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT