7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Hlavní trenérkou juniorek je Ivana Zburová

Zburová

 

Ivana Zburová přišla do Králova Pole v roce 2017 a tehdy by asi odhadovala jen těžko, co všechno ji v následujících pěti letech v Brně čeká. Rolí tu totiž stihla opravdu hodně – od kapitánky A-týmu, přes trenérku žákyň, asistentku hlavního trenéra žen KP Brna až po maminku, když se jí minulý rok v srpnu narodil malý Samuel. S ním ale doma rozhodně nezahálí, právě naopak, v následující sezóně totiž kromě něj bude mít na starosti i královopolské juniorky. Cíl má jasný, sáhnout si s nimi chce znovu na nejcennější kov.

V letošní sezóně budeš trénovat družstvo U-20, jak se na to těšíš?

Je to pro mě určitě veliká výzva, protože mládež v KP patří dlouhé roky mezi nejlepší v České republice a vychovala hodně dobrých hráček pro A-tým i reprezentaci, ať už mládežnickou nebo seniorskou. Jsem ráda, že jsem tuhle příležitost dostala, ale na druhou stranu je to pro mě i závazek pokračovat v nastaveném trendu.

Sezónu jste zahájili na začátku srpna a stihli jste už absolvovat i soustředění, jak bude vaše příprava probíhat dal?

Po kondičním soustředění v Bedřichově jsme celý týden trénovali v Brně. V sobotu odjíždíme na týdenní celoklubové soustředění do Bystřice nad Pernštejnem a po něm se hned v pondělí přesouváme do Plzně na další soustředění, herní. Pak nás čeká testovací turnaj v Ostravě a poté už začínáme Českým pohárem.

Jaké další dsoutěže jsou v sezóně 2022/23 před vámi?

Budeme hrát extraligu U-20, která se hraje turnajovým způsobem jednou měsíčně. Dále každý víkend 1. ligu žen a zapojíme se i do soutěže U-22.

Královo Pole má za sebou velmi úspěšnou sezonu, takže určitě výsledkově je na co navazovat. S jakým cílem vstupujete s juniorkami do nového ročníku?

Juniorky získaly titul pětkrát po sobě, takže cíl v této kategorii je jasný. Dalším naším cílem je, aby se naše hra přizpůsobila ženskému volejbalu, a aby se co nejvíc děvčat dostalo do A-týmu.

Jako trenérka jsi začala působit hned po ukončení své aktivní hráčské kariéry, kde všude to doposud bylo a čeho si nejvíc ceníš?

V Králově Poli jsem působila v žákovské složce a jednu sezónu jako asistentka u A-týmu, které trénoval Matúš Kalný. Nejvíc si asi cením hned mé první sezóny, v níž jsem s trénováním začínala, vyvrcholila totiž 2. místem na MČR. Dále mám za sebou působení u reprezentace děvčat U-19 a U-23, kde byl hlavním koučem Stanislav Mitáč. Od každého družstva jsem si vzala něco, byly to pro mě vždy další nové zkušenosti.

Doma máš velmi malého synka, jak se dá jeho výchova skloubit s trénováním, určitě to není jednoduché.

Samko bude mít na konci měsíce teprve jeden rok, takže rozhodnutí vrátit se k trénování zpět nebo ještě počkat, bylo velmi těžké. Nakonec jsem se ale rozhodla do toho jít. Během tréninků se o něj stará mamka nebo přítel. Jezdí s námi na každé soustředění a turnaje a čeká ho dlouhá volejbalová sezóna. 😊 Ale hned jak to jde, věnuji synovi každou volnou chvilku. Není to jednoduché, ale zatím to zvládáme a jsem za to moc ráda.

Jak sis užila letošní léto, byl čas na nějaký pořádný odpočinek?

Nevím, jestli se dá při jedenáctiměsíčním dítěti odpočinout. 😊 Samozřejmě teď všechen čas uzpůsobujeme našemu synovi a snažili jsme se i letošní léto naplánovat tak, abychom si ho všichni tři co nejvíc společně užili.

Dává ti trenérské rady Tvůj táta, který má jako dlouholetý kouč velké zkušenosti?

O volejbalu se bavíme, ale aby mi dával rady, co a jak mám dělat, to ne. Určitě si ale vyslechnu jeho názor a je na mně, jestli to přijmu nebo ne. 😊 A každá dobrá rada, ať už od něj nebo někoho jiného, mě může posunout dál.

 

Barbora Mertová 

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT