7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Novou blokařkou Králova Pole je Andjela Stojkovic ze Srbska

Stojkovic

 

Královo Pole před startem sezóny přivítalo novou posilu ze Srbska, mezi blokařky se zařadí 28letá Andjela Stojkovic. Do Brna dorazila tento týden a na svoje nové působiště se už moc těší. „Poté co mi můj agent nabídl, že bych mohla hrát za KP Brno, jsem se dlouho nerozhodovala. Věřím, že budu v týmu co nejvíc platnou hráčkou,“ uvedla po svém příjezdu Andjela. Českou republika navštívila vůbec poprvé. 

 

 

 

 


Andjela Stojkovic
, dosavadní kariéra v Srbsku:

2021-2022 ZOK Klek, Klek
2018-2021 ZOK Ub, Ub
2016-2018 OK Valjevo, Valjevo
2014-2016 ZOK Zeleznicar, Lajkovac
2009-2014 OK Kolubara, Lazarevac
 
Výška: 186 cm, post: blokařka

 

Jak dlouho hraješ volejbal?

Je to asi 12 let, co jsem s tímto sportem začala. Zdědila jsem po rodičích výšku (186 cm), takže jsem se rozhodla, že ji zkusím uplatnit ve sportu. Zkoušela jsem házenou a volejbal, který se nakonec stal mým osudovým sportem.

Volejbal hraješ profesionálně od roku 2014, jakého největšího úspěchu jsi zatím dosáhla?

Každá sezóna byla pro mě vždy něčím specifická, ale mým největším úspěchem je zisk všech tří trofejí během sezóny 2020/2021 s týmem ZOK Ub, kdy jsme vyhráli pohár, superpohár i ligu.

Rozhodovala ses po nabídce Králova Pole dlouho, že přestoupíš právě do Brna?

Poté, co mi můj agent tuhle nabídku předložil, mi stačilo zjistit si už jen pár informací o Brně a České republice a víc jsem se rozhodovat nemusela. Brno vypadá jako velmi lákavé město, takže jsem na něj moc zvědavá. Těším se samozřejmě na všechny nové spoluhráčky a také na to, že kromě nových lidí poznám i zdejší tradice a také dobré kavárny, protože mám moc ráda kávu. Ráda bych také navštívila Prahu a Vídeň.

Co je Tvým volejbalovým snem?

Být Robertlandy Simón. 😊 Ale vážně, mým opravdovým snem je dosáhnout u sebe sama maxima a dostat se na tu nejvyšší úroveň, na kterou herně mám.

Máš kromě volejbalu nějaké jiné koníčky?

Jak už jsem řekla, ráda popíjím kávu s přáteli. Někdy ale strávím hodiny u hry PUBG, do které jsem opravdu zblázněná. Ve volném čase také čtu nebo sleduji turecké seriály.

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT