7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Biatlonistka Tereza Vinklárkova je další ambasadorkou čtvrtfinále


Vinklarkova KP

Biatlonistka Tereza Vinklárková ještě před necelými 14 dny závodila na Světovém poháru v norském Oslu, teď už je ale zpátky doma, a kromě dohánění studia na Masarykově univerzitě si i ona našla čas na to, aby jako ambasadorka podpořila ve čtvrtfinále naše volejbalistky. „Jsem moc ráda, že můžu volejbalistky Králova Pole podpořit. Věřím, že i v letošní sezóně jim to cinkce," uvedla Tereza Vinklárková, která ještě před startem čtvrtfinálové série stihla navštívit holky na jejich tréninku. 

 

Jaké je Tvé hodnocení uplynulé sezóny?

Její začátek jsem absolvovala v IBU Cup, což je druhý nejvyšší okruh závodů v biatlonu. Pak jsem díky zranění Jessicy Jislové měla možnost startovat na mistrovství světa v německém Oberhofu a od té doby jsem se už v A-týmu udržela.  Na MS jsem jela premiérově v ženské štafetě, z čehož mám velikou radost.

Právě díky štafetám není biatlon jen individuální sport a je mnohdy hodně i o týmech.

Ano, kolektivní a individuální sporty jsou úplně něco jiného, a proto jsem hrozně ráda, že prvek týmového sportu je právě v rámci štafety v biatlonu také. Jsou to vždycky úplně jiné závody a přijde mi, že se v nich dokážu vyhecovat víc než jindy

Na závodech jsi se měla možnost potkávat s těmi největšími biatlonovými hvězdami, kdo z nich je Tvůj favorit?

Legendární biatlonová osobnost je momentálně Johannes Thingnes Bø, který je v této sezóně bezkonkurenční. Bydleli jsme se všemi na jednom hotelu, takže potkávat obecně všechny top závodníky bylo skvělé. Každopádně je to jedna velká světová biatlonová rodina.

Jak se dá skloubit vrcholový sport se studiem na Masarykově univerzitě?

Studuji v prvním ročníku magisterského studia Management sportu na Fakultě sportovních studií MU a jsem tam moc spokojená. Fakulta nám vychází ve všem vstříc a na jaře se dají naštěstí všechny absence dohnat.

 

Redakce 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT