7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole má novou posilu, Američanku Allie Garland

Allie2

 

Do Králova Pole dorazila nová posila. V sezóně 2023/24 bude dres univerzálky oblékat Američanka Allie Garland. Tato 23letá hráčka míří z USA do zámoří s jasnými cíli – profesně se posunout dál a být co největší oporou královopolského týmu. „Ještě nikdy jsem nevycestovala za hranice Spojených států, takže je to pro mě opravdová životní zkouška. Moc se těším na Brno, na nový klub i všechny svoje spoluhráčky,“ uvedla Allie těsně po příletu do České republiky.

 

 

 

 

 

 

Dosavadní kariéra:

2019-2023 University of Connecticut
 
Výška: 185 cm, pozice: univerzálka

 

Jaká je Tvoje dosavadní volejbalová kariéra?

Poslední čtyři roky jsem hrála na Univerzitě v Connecticutu. Třikrát jsme se v turnaji The Big East conference tournament dokázali dostat do semifinále a jednou ho vyhráli. Na svém kontě mám taky několik osobních cen z turnajů, například ocenění za nejužitečnější hráčku.

Proč jsi se rozhodla pro změnu a USA jsi opustila?

S volejbalem jsem už projela celé Spojené státy. Takže když přišla nabídka vycestovat s tímto sportem mimo USA, řekla jsem si: Proč ne? Když jsem si pak začala zjišťovat víc o Brně, přišlo mi jako opravdu lákavé místo.

Je nějaká meta, které jsi vždycky chtěla ve volejbale dosáhnout?

Zahrát si v zámoří, takže to se mi teď splnilo. Teď je proto přede mnou jiný cíl – hrát za KP Brno co nejlépe a pokusit se s nimi navázat na medailové úspěchy loňské sezóny.

Jak dlouho volejbal hraješ?

Volejbalu se věnuji 11 let, ale upřímně, tenhle sport jsem hrát původně nechtěla, přinutili mě k tomu rodiče. Teď jsem samozřejmě šťastná, že to tak bylo, protože jsem ve volejbale už potkala spoustu skvělých lidí a je to sport, který mi dal hodně životních lekcí.

Jak ses těšila do České republiky?

Moc. Jsem hrozně zvědavá na všechno - jací tu budou lidé a kultura. Doufám, že budu mít příležitost poznat tuhle zemi co nejvíc a třeba se i podívat do nějakých okolních států.

Co děláš ráda ve volném čase?

Svůj volný čas ráda trávím s rodinou a svými spoluhráčkami. Miluju dobré jídlo, což je věc, na kterou se v nové zemi obzvlášť těším.

Vzpomeneš si na nějakou vtipnou volejbalovou historku?

Na vysoké byl celý náš tým zamilovaný do našeho kondičního trenéra – DeMarca. Když byl Halloween, všichni jsme se za něj převlékli. V momentě, kdy přišel do posilovny, byl opravdu hodně překvapený. 😊

 

Barbora Mertová

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT